• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Travel_Mate - специалист
borkata99 написа:
filmatoplo написа:
един пич в моя град ги хвърлял с наелона,
Изображение++
трябва да го почерпим за веселбата !
Travel_Mate написа:
че не ми се дават пари за свестен бункер,
Дай, заслужава си !!!
Аз минах през този период, пробвах разни и най-после си седнах на задника, ама си е много удобно и си е баш кеф !
Но си зависи от положението и мястото и желанието разбира се - но после.................Изображение
Ако те интересува, някъде в форума имам снимки, погледни ги - препоръчвам.

Догодина може и да взема, но за тази разходите дойдоха твърде много. Иначе след 27 години на въглища/дърва, бягане през няколко часа, нямаме никакъв проблем вкъщи веднъж на два дена някой да слезе до мазата и да разбута купчината в бункера. :D
filmatoplo - майстор
:) Борка - (Топлиш или Лъжеш ) , как се отоплят тези големи прозорци ,изглежда дограмата е супер .
borkata99 - специалист
filmatoplo написа:
как се отоплят тези големи прозорци ,изглежда дограмата е супер
С мерак най-вече.....имам 2 радиатора тройни по 4 kW , дограмата си е добра, същата каквато е на цялата вила.
Разбира се загубите са големи, но както казах с МЕРАК, не правим сметка на пелетите, важното да ни е кеф и да се радваме на зимата, снега, виелиците.....има си емоции и ни харесва. Почти всичкото свободно време зимата сме на терасата, все едно че сме навън. Като зафучи ще направя филмче да видиш за какво иде реч :lol:
Иначе си се затопля без проблем, термоглавите са на 4 и дори термостата го изкарвам в гаража иначе ако е на терасата и запалим горелката след 3-4 часа я гаси /нагласен е на слънце 24 гр./ През деня ако има слънце на терасата за половин час е минало 22 гр. и стига зимата до 30 - 32 :lol: Викаме му "Турбото" пак се включи...........изложението е изток-юг-запад и от изгрев до залез пече яко и целия етаж е супер топъл, ако ще навън да е -20.този път не се майтапя :)
Ама стига, че май оспамих ме темата на колегата и ще ни бият ! :?
huntered - специалист
Няма да ви бие никой. Нека да има движение в разговора.
Имам едно питане към колегите с 25 кв. горелки. В сервизното меню до колко кв. може да се вдигне мощността им.
ulieliadi - специалист
Предполагам до 30кв на пета степен.
borkata99 - специалист
ulieliadi написа:
Предполагам до 30кв на пета степен.
точно, Но било много желателно да работи малко време на тая мощност

Филме, питаш ме как се отопляват............
Ами питай ме и за тази спалня с тая витрина https://youtu.be/WLZtJjdCi4M 3,50 х 1,80 :lol:
С МЕРАК пак + 4 kW радиатор и киносалона/залата за игри е готов :wink:
Поздрави !
Travel_Mate - специалист
Колеги, на коя степен са ви горелките? Аз засега съм на 2-ра, ама се чудя даи да не го пусна на 3-та вече
ulieliadi - специалист
Моята си е на четвърта степен, но се включва рядко когато е по-топло. Иначе при по-студено време работи на 25кв, като вдигне 61 градуса пада на 12кв, работи 5-6 минути и пак вдига на 25кв. Относително е и всеки за себе си трябва да прецени на коя степен да работи. Според мен разлика в разхода,ако изобщо има е минимална при различните степени.
borkata99 - специалист
Аз съм все още на 2 степен - 15 kW при мен.
Минавам на 3-та 20 kW, само когато сутрин ще се пали на AUTO /за да може преди ставане да е дигнала градусите и водата да се е завъртяла 2 пъти/ - обикновено събота и неделя. И после пак си връщам на 2-ра степен.
Честно казано не виждам голям смисъл, ама нали мъжете обичаме да си играем............ :?
И пак честно това ръчно минаване ми е единствен недостатък на GP-то.
Колегата дето си я кара на 4-та степен май си е най-прав. Ама все още ми се слиза в котелното - и туршийките и зелцето и ракийките са там, а каква хубава шлауха съм си забол в буренцето с кайсиевата........... :lol:
marianskia - помощник
naskov написа:
Към показаното число на дисплея прибавяш 5 и получаваш кода.
здравеите аз имам пелетхерм 30 на дали настроиките са същите и кое какво означава
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: