• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Така е като клиента не ще да плаща за ел.техници да откачат и закачат две жички, които и бояджиите могат да развържат/навърържат срещу две цигари.
Ние електротехници, които не могат да дзидат, омазват, шпагловат, боедитсват, месат мебели и шляпат картони не наемаме :-D
hidrazin - майстор
Строителите не икономисват. Те крадат от клиентите. Като чуя "строител" и почва да ми се драйфа...
:partyman:
kozl - майстор
Строителите са най-гадното племе спесиалисти :lol: всички останали са само безотговорни. :lol:
А защо останалите не могат без строители :?
drastar - специалист
според мен идеята е била ДТЗ 40А/300мА за цялото табло, и другата 30мА за бойлера, но някой е объркал при покупката или това е имал в торбата :-D
zz_stefanov - майстор
drastar написа:
според мен идеята е била ДТЗ 40А/300мА за цялото табло, и другата 30мА за бойлера, но някой е объркал при покупката или това е имал в торбата :-D
Вероятно е било така, но реализацията... :)
erg - помощник
to be continued... :partyman: В момента се опитвам да си събера нервите на едно място и да ги напъхам обратно в чувала. #-o
hidrazin - майстор
Ще чакам с нетърпение следващия сезон на "Чорапогащника на Изаура". :-D
:partyman:
nikolov333 - майстор
И един интересен въпрос на който търся интересен отговор.. :-D
В хола имам 19бр. 7 ватови лунички на 12v със драйвери по 700mA, които са захранени на общ токов кръг с АП 10А 6кА с крива С през 4бр. импулсни захранвания MeanWell LRS75-12. Проблема е, че когато включа всички луни едновременно сумарния стартов ток на драйверите им, за кратко превишава 13А и предпазителя изключва от претоварване. Иначе, когато работят черпят около 0.9А на 235V, което не проблем. Като махнах само две от луничките, предпазителя издържа, но това са си 1.4А и моментния им ток пада до 11.6А, което явно е в границите. Въпроса е може ли да се избегне разделянето на отделни предпазители на този токов кръг, понеже консумацията му е под 1А и няма логика да го защитавам с 2 отделни предпазителя по 10А?
Ники274 - специалист
nikolov333 написа:
И един интересен въпрос на който търся интересен отговор.. :-D
В хола имам 19бр. 7 ватови лунички на 12v със драйвери по 700mA, които са захранени на общ токов кръг с АП 10А 6кА с крива С през 4бр. импулсни захранвания MeanWell LRS75-12. Проблема е, че когато включа всички луни едновременно сумарния стартов ток на драйверите им, за кратко превишава 13А и предпазителя изключва от претоварване. Иначе, когато работят черпят около 0.9А на 235V, което не проблем. Като махнах само две от луничките, предпазителя издържа, но това са си 1.4А и моментния им ток пада до 11.6А, което явно е в границите. Въпроса е може ли да се избегне разделянето на отделни предпазители на този токов кръг, понеже консумацията му е под 1А и няма логика да го защитавам с 2 отделни предпазителя по 10А?
Смени предпазителя със същия, но с крива D и ще ти се решат проблемите.
nikolov333 - майстор
Стига да намеря такъв, че търсенето на крива D си е цяло приключение.. :-D
Ако не намеря ще сложа 16А..
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Паднал бушон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: