• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Анди дали е преживял нощта. Най студено е било в Кнежа -12.
А изолация и аз имам колкото да не е без хич. Преди десет години сложих 5 см стиропор. Сега гледам всички слагат по 10. А разхода не го знам колко е моментния. Тоталния е от 01.10 запалено като няколко дена през октомври е спирано защото беше топло до сега около 900 килограма слънчоглед, за отопление на 200 квадрата къща + 40 мази+300 бойлер + 1000 л буфер включен преди 20 дни. На 2 стаи съм спрял топлото от термоглавите щото в тях никой не ходи. Но и във тях е отвърната температурата. Вратите навсякъде са отворени. :partyman:
andy_forresite - майстор
По-миналата нощ беше -13. Днес -2.
Аз стигнах до 950 кг. с пробите от 25-26 септември.
filmatoplo - майстор
Колега я разкаже как се държи с буфера, купешки ли е, имаш ли смесител преди радиаторната помпа.
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Колега я разкаже как се държи с буфера, купешки ли е, имаш ли смесител преди радиаторната помпа.
Няма смесител. Абсолютно просто изпълнение, котела топли буфера а той топли къщата. Буфера е включен към къщата директно. Стайния командва помпата и когато има нужда се включва.
n.ganev - майстор
:? Абе, Фокси жив ли е? Баси, никакъв го нЕма, много ми е мъчно :oops:
stoy@n - специалист
Staio1 написа:
Така, като чета, този се грее с 50°C вода, онзи с 52, реших да видя и аз какво ще излезне, ако намаля температурата. Направих я на 60°C и свалих термоглавите на втория етаж, на първия ги оставих, защото те така или иначе тръгват един двапъти на ден за по 10 -15 минути и не са особен фактор. Като цяло първия етаж понеже е среден, отдолу е гаража и котелното, отгоре втория етаж и си потдържа 22-23 градуса денонощтно при положение че термоглавите са нагласени на 21°С. Та какво се получи. 12 часа работа на 60°С на горелката, трипътния е на 50°С , както казах без термоглави, което потдържа температурата в един и същ ниапазон почти постоянно. Изходяща от 57 до 63 , връщаща от 50 до 54 градуса. Температура в стаи те 20.5°С При външни температури от -4 до -10. Разхода ще подмине 50кг за 24 часа така като го гледам. Незнам, явно не всички проблеми са от работата на системата, явно си имам големи топлозагуби на втория етаж и най вече от таванската плоча. Сега вдигнах температурата на 65°С за да видя с колко градуса ще се покачи температурата в етажа. Без качествена изолация си мисля, че каквато и система да сложа разхода няма да е много по-различен. Неказвам че Torch-а е нещо уникално, съвършенно и т.н. , и според мен явно си върши работата сравнително добре, просто няма как аз да се нуждая от 12-13 киловата , а да харча 4 киловата
Staio1 няма как да работи 24 часа, вътре да е 23 градуса постоянна температура и разхода да е малък! Има си загуби винаги, някъде по-малки, някъде по-големи. Ония ден като беше блокирала помпата, жената беше включила електрическото на 60 градуса и за 12 часа беше направило 80 kW на трифазния. Има от пишещите тук, които са с "тунинговани" котли и разхода при тях е незабележим, та по-назад в темата използваха да я осерат максимално, но никой от тях не е излезнал на пазара с уникалния си котел! При мен котела се държи доста прилично, но не очаквам да приключа сезона с по-малък разход по отношение на финансите в сравнение с отоплението на дърва :wink:. Само че при нас от две години насам стана по-лесно да си купиш пистолет, отколкото букови дърва :lol:
filmatoplo - майстор
Сега в студа идва истината, днес сутринта клиент с котел Виадрус у26 и горелка Фероли ми каза че гори 45 кг за 24 часа, няма грам изолация и топли трети етаж под него няма никой. Така че Торч с какво превъзхожда.
stoy@n - специалист
С нищо...просто един от многото предлагани котли на пазара :)
fox_vt - майстор
Брей да ви остави човек за половин година и ще се избиете :lol: Ха здравейте де липсвах ли ви :heart: Ооо дряновски муцка как си чух наскоро че някакъв дряновски с име Николай е оплескал няква инсталация в Килифарево,ама незнам дали има и други капацитети там във Дряново със същото име :?

Като гледам тука темата се е обърнала на нещо такова
Голяма част не са ползватели на котел Torch, но полагат изключително голямо старание да оплюят котела и неговият производител.
То и преди си беше така но сега се дебне някой от собствениците на котела да се оплачат от нещо и айде коня и ряката.Ама аз затова съм сложил във заглавието ...и проблеми...,щото и най съвършенната човешка машина като Чаланджър се разби та какво остава за един котел.

Прегледах набързо темата дотук и това искренно ме развесели въпреки че човека който го е написал е сериозен човек с много познания :prayer:
Грейко и Торч, изобщо няма да ги коментирам. Влагането на 130-200 килограма котелна ламарина е несериозно за един отоплителен уред, който би трябвало да служи 30-50 години
Аз пък съм виждал камина Прити от едновремешните дето карат по 10+ години без да се издънят със няква смешна 2 мм ламарина или може би 3 мм.

Инак климатика топли
Тои хубаво са грее ама на -27 как беше януари месец при нас как ли ще е
и тогава му зададох 5 градуса + и след 15 мин си ги направи така че определено има достатъчно останало кпд за да си върши работата.Но и там положението е същото-хората си купуват евтин климатик и после ела че стоя на студено.

Но като гледам това
И се оказа, че един се топли за 6лв в голямо жилище, а друг за 20лв в малко жилище, но с велик котел! :cool:
Се оказва че един ползва калпави пелети,друг е сбъркал схемата на свързване,трети икономисва от мощност и т н.Голяма грешка беше да се дава възможност да клиента да реже от мощността.Изобщо колкото по малко неща може да бърника задкормилното устройство толкова по добре,еле пък българин.
Айде лека вечер на всички,отивам на запой при човек със климатик в стаята за 2000 лв да се стоплим малко пък вие се оплаквайте че един котел за цяла къща струвал 5000 :prayer:
andy_forresite - майстор
fox_vt написа:
...трети икономисва от мощност...
Това как да го разбирам? Питам, за да знам от кой лагер да ти отговоря.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: