Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vladtod - специалист
fukarata написа:

Вариантът да удебелявам стени не ми изглежда добър.
a варианта да намалиш размера на конзолата като я изрежеш с макетно ножче?
ribnikolaevi - майстор
Лъчезар написа:
ех не ти завиждам, минах го тоя филм. С една боркорона за 20лв. почти успях да разпробия около 30 дупки. По тънката арматура я рязах, а при по дебелата премествах дупката. С шилото е по-лесно, но много безформено.
Може ли да дадеш повече инфо за тази борокорона - марка, магазин?
fukarata - напреднал
Ами аз се надявам до 2см да не срещна никаква арматура, но времето ще покаже.

А относно рязането на конзолите - проблемът е, че ключове, контакти и т.н. са 2.5-3см дълбоки или трябва да намериш специални.
Аз с такъв въпрос започнах темата - къде да намеря по плитки такива :roll:
PCL82 - майстор
Могат да се ползват ключове и контакти за отктит монтаж. Има прилични на вид, но стърчат от стената (кабели няма да се виждат,защото се вкарват през дъното). Това е като резервен вариант.
detelin - специалист
и вариянта на PCL82 е одачен много добро решение ако не ти се кърти
Лъчезар - специалист
ribnikolaevi написа:
Лъчезар написа:
ех не ти завиждам, минах го тоя филм. С една боркорона за 20лв. почти успях да разпробия около 30 дупки. По тънката арматура я рязах, а при по дебелата премествах дупката. С шилото е по-лесно, но много безформено.
Може ли да дадеш повече инфо за тази борокорона - марка, магазин?
Марката не я знам, около 19лв. беше на доста арматура издържа, но след около 20дупки се позахаби, а и резбата на болта, който държи видията се поразхлаби. От Русе съм я купувал, до топливо има склад, мисля че от там я купувах.
Това представлява Изображение
fukarata - напреднал
Ето какво направих....
Проблемът "каква машина да си купя" го реших по соломоновски - взех на заем син бош.
Взех си бургии (ако така се казва) 10 и 12. Използвах само 10-ката. Следобяд ще пробвам и дванайсетката (така се поръчва и бира в чехия и словакия - десетку и дванайсетку, има и четиринайску).
И всичко останало според съветите.
Стана лесно, бетона се рони, арматурите не са много плитко и няма да трябва да режа, макар и да трябва да заобикалям някои от тях. За 1ч изкопах голямата дупка. После направих и една единична за около 15 минути.

Сега се чудя как да ги направя всичките конзоли да са на 1 ниво. Може би трябваше да го помисля преди да почна да копая.

Прикачен файл

20080809_1112_Konzoli_07.jpg
Началото, още си мисля, че резултатът ще е нещо кръгло
20080809_1112_Konzoli_07.jpg (37.67 KиБ) Видяна 6279 пъти

Прикачен файл

20080809_1135_Konzoli_04.jpg
първият ред за 3 конзоли и машинката. Вече разбрах, че няма да е кръгло
20080809_1135_Konzoli_04.jpg (41.66 KиБ) Видяна 6279 пъти

Прикачен файл

20080809_1137_Konzoli_03.jpg
Проверка колко стръчи. Отговор - около 2мм от всяка страна
20080809_1137_Konzoli_03.jpg (24.52 KиБ) Видяна 6279 пъти

Прикачен файл

20080809_1159_Konzoli_01.jpg
на втория ред тройни конзоли вече съм майстор. Изкопал съм само колкото трябва
20080809_1159_Konzoli_01.jpg (42.31 KиБ) Видяна 6279 пъти

Прикачен файл

20080809_1159_Konzoli_02.jpg
Край... с първата конзола.
Имам още 5, но са само единични
20080809_1159_Konzoli_02.jpg (42.91 KиБ) Видяна 6279 пъти
Trifun - специалист
Даам, добре се е получило :thumbs: Конзолите ги сложи така, че при готова, завършена стена, да не стърчат навън - ако не са наравно със стената - по-добре да са 1-2 мм по-навътре, отколкото да стърчат.
Иначе за трите конзоли - аз бих постъпил по следния начин : първо монтирам едната крайна - възможно най в края. След това другата крайна, и накрая средната - на еднакво разтояние от другите две. Дори и да се разминават лекичко, след това при монтажа на самите контакти / ключове това има възможност да се регулира (освен ако контактите не са двойни - при тях остава по-малко място в кутията и не може да мърдат много-много)
masterval - майстор
Като за начало е добре, но ще трябва да повториш упражнението, тъй като конзолките са ти прекалено близко една от друга и ще ти се застъпват капаците на контактите.
Със същия инструмент правих в тухла моите 3 дупки, но предварително бях измерил размера на капаците и сложих по 1 см между тях.
А грешката ми беше, че когато първо набелязах гнездата и започнах да пробивам сериозно, резнах някакъв шибан кабел, на който не му беше място там, а поне 5 см по-наляво.

Иначе първо се разчертава, после се кърти. Между 2 и 3 дупка още си личи линия, чертана по нивелир. А върху тиксото има една стрелка, сочеща наляво. До този маркер ще стигне плотът на бюрото. :wink:

Прикачен файл

грешка конзоли.jpg
грешка конзоли.jpg (49.64 KиБ) Видяна 6248 пъти

Тема "Конзоли, контакти и ключове в мазилка 2см" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: