Най - вълнуващия въпрос зимно време.
achmonek - специалист
Evgeniy написа:
Да не би спрането да е по стаен термостат? Тогава по инструкция де спира само помпата на отоплението.

При паралелни помпи и наличие на стаен, стайният спира помпата на отоплението. Помпата за БГВ се спира от сондата за БГВ на бойлера. Когато нямаме стаен термостат помпата за отопление не спира, освен в случаите когато водата е под зададените градуси. И в двата случая горелката се управлява по температура на котела като се стреми да достигне зададената. Смятам че не греша. Ако греша ме поправете. Разковничето е в наличието или не на стаен термостат.
n.ganev - майстор
А това
Kondor1 написа:
По снимки в книжката има и 100%.
е дадено като пример не е препоръчано. Просто е обяснен нагледно алгоритъма на горелката. Сетих се :lol: , малко стана като - Ши като си купиш бисквити катеричка, да не би след отваряне на пакета да излиза катеричка, че сега като си си поръчал супа топчета искаш да има и топчета? Не се сърдете, но в книжката е направена визуализация на отделните процеси, а не препоръка.
achmonek - специалист
Мисля, че имаше още един случай в който се изписваше TEMPERATURE на дисплея. Той доколкото помня се появяваше, когато съспенд мода е БМЖ. Той сам по себе си е ограничен и след достигане на максималното му време (макс. е 180 мин.) горелката се гаси и изписва точно това. Тоест, появява се и в друг случай и без да е имало прегряване. Моля който знае и помни да каже. Ще е от полза
gnt69 - майстор
achmonek написа:
Evgeniy написа:
Да не би спрането да е по стаен термостат? Тогава по инструкция де спира само помпата на отоплението.

При паралелни помпи и наличие на стаен, стайният спира помпата на отоплението. Помпата за БГВ се спира от сондата за БГВ на бойлера. Когато нямаме стаен термостат помпата за отопление не спира, освен в случаите когато водата е под зададените градуси. И в двата случая горелката се управлява по температура на котела като се стреми да достигне зададената. Смятам че не греша. Ако греша ме поправете. Разковничето е в наличието или не на стаен термостат.
Тъй е и ме е яд че въртя водата 300 литра бойлер свят ще и се завие. Най лошото е че горелката не ми трябва след зареждане на буфера за 7-8 часа а през това време водата в котела е изстинала а аз не съм я прибрал, ако ползвам една от дадените опции. Мога да я прибера в буфера ако е само на отопление, тогава помпите работят до 62 толкова съм задал. :partyman:
achmonek - специалист
togo написа:
Впрочем горелката на шурея(другата , за която питах за 80-те градуса) одеве е забила след като жена му е опитала да я направи в режим програмиране от 6. 00 до 22.00, докато е горяла -в режим ауто.Тоест тя си е работила, и вместо директно да си продължи , защото според програмирането е трябвало да работи в този час, та е влезнала в режим гасене , след което... нищо!Казах и да изчака да изгаси напълно, да изчака малко и да я пусне отново(макар че тя сама трябва да си тръгне по програма), но няма тръгване.След половин час изключване на захранването-отново няма реакция. Сега и казах последен опит да я изключи за час и половина.Дано се събуди
Това за забиването според мен не е вярно и не можем да говорим и за бъгване. Ако горелката е настроена да гони да речем 70 градуса. В даден момент ги достига с +1. Тогава минава в съспенд. Ако падне на 69 температурата тя тръгва да работи (да пълни) отново на 1 мощност. Ако в интервал от 3 порции не регистрира пламък започва гасене. След като се загаси обаче зареждането започва едва след като температура спадне с 5 + 1 градуса. Или казано в случая ще започне пълнене при 70 - (5+1) или при 64 градуса. Това изчакване не го приемай като ЗАБИВАНЕ! Ако говорим за едно и също де. Това съм го наблюдавал при управление по температура, тоест без наличие на стаен термостат. Със - просто не знам как е.
n.ganev - майстор
gnt69 написа:
Тъй е и ме е яд че въртя водата 300 литра бойлер свят ще и се завие. Най лошото е че горелката не ми трябва след зареждане на буфера за 7-8 часа а през това време водата в котела е изстинала а аз не съм я прибрал, ако ползвам една от дадените опции. Мога да я прибера в буфера ако е само на отопление, тогава помпите работят до 62 толкова съм задал. :partyman:
Защо да те е яд? Има най-различни начини на управление и контрол на дадена система каквато и да е тя - просто малко допълнителни гъдели.
gnt69 - майстор
Подскажи де ще почерпя. :partyman:
n.ganev - майстор
Две " Корекомски цигари " и си готов. Само трябва да докажеш произхода на Зелените / не котли Баси / доРали, че за такива работи ми намаляха поведението #-o .
gnt69 - майстор
n.ganev написа:
Две " Корекомски цигари " и си готов. Само трябва да докажеш произхода на Зелените / не котли Баси / доРали, че за такива работи ми намаляха поведението #-o .
Може ли от стрелбището и на стрелбищата ги имаше ама трябваше да уцелиш точката. :partyman:
n.ganev - майстор
Аз ша я уцеля / точката / ама не ми дават да стрелям с някоя от мойте пушки Баси :lol: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: