Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mladenvasilev - специалист
Здражейте... Имам въпрос относно възможността да се изполва готов проект за къща на друг.. Ако той вече е построил къщата и ми даде проекта, ще мога ли да го използвам за да спестя малко пари..?
Моля помогнете?
8180 - майстор
Е, поне ще трябва да се "препише" - за да стане "твой".
Ще трябва да се посменят имена, адреси и да се преподпише (подпечата) от вс. проектанти, а затова също ще вземат пари - би трябвало по-малко.
Така мисля, като гледам готов проект - много е "персонифициран" и всичките папки в тази си част - "оригинали", но може да има "вратичка", а общини разни.
yasoo - специалист
Не забравяй, че и терена на който искаш да строиш ще е по различен ;) т.е. с две думи всичко ще трябва да се променя
FMaster - специалист
ДА, може ... без проблем!
LazarGanev - "Велик майстор"
Абе то няма проблем, ама не се знае какво ще спестиш. Трябва да преговаряш със всеки един от проектантите - архитект, конструктор, Ел., ВиК, озеленител, ландшафт и т.н., защото всеки от тях трябва да го оформи на твое име и да го подпечата. Абсолютно съм сигурен, че това няма да стане безплатно, защото никой от тях няма интерес да го прави - ти просто искаш да им вземеш едни пари от джоба :lol:
mladenvasilev - специалист
супер..ако някои има проект да го дава :lol: :roll: :wink:
FMaster - специалист
mladenvasilev написа:
супер..ако някои има проект да го дава :lol: :roll: :wink:
Е тук удари греда ... според мен ;) Успех! :lol: :-D :lol:
krasiorocknroll - специалист
Аз имам ,но не бих го дал и на най-големия си враг.Толкова е нескопосан.Ако аз го бях правил щеше да е много по-добър-въпреки че не съм нито архитект ,нито инженер. :axe: Като гледам колко архитекти и инженери са се подписали :shock:

Тема "може ли да се използва чужд проект за къща..?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: