• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borkata99 - специалист
пробвай, ако си с GP............ =D>
:lol:
filmatoplo - майстор
Ако управлението е Шведско.
naskov - майстор
marianskia написа:
naskov написа:
Към показаното число на дисплея прибавяш 5 и получаваш кода.
здравеите аз имам пелетхерм 30 на дали настроиките са същите и кое какво означава
Кода и менюто са еднакви, но стойностите на различните параметри са различни, заради различните киловати, редуктори, шнекове и т.н.
marianskia - помощник
borkata99 написа:
пробвай, ако си с GP............ =D>
:lol:
peiietherm v.2m01 има фабрични настроики които са добри но претполагам за дървени пилети аз сега горя рапични пилети за които казват че са по лоши от слънчогледовите и нз дали има нугда да се променят настроиките мн пепел от тея пилети ама на 150 лв тон :rolleyes:
marianskia - помощник
naskov написа:
marianskia написа:
naskov написа:
Към показаното число на дисплея прибавяш 5 и получаваш кода.
здравеите аз имам пелетхерм 30 на дали настроиките са същите и кое какво означава
Кода и менюто са еднакви, но стойностите на различните параметри са различни, заради различните киловати, редуктори, шнекове и т.н.
ок благодаря за инфото някои има ли идея от каде мога да се снабдя със параметрите
huntered - специалист
Здравейте!
Горелката на котела pelle 2 не е като на longtime, до колкото се интересувах преди да закупя моя комплект. Гледах и тази версия като твоята преди да се сдобия с моя. Настройките които съм публикувал на моята горелка са отчасти фабрични. Само някои са пипнати, като температура, кв, модулация. Установих го след като спря тока. Настройките се възстановиха към заводските.

Между другото взех да пробвам как горят едни пелети търговищки 70% на 30% широколистни и иглолистни. Нищо общо с тези които си горя. Много пепел и разхода се вдигна двойно. Може да е и от това, че темп.паднаха последните вечери 10 под 0. Но поне е топло у дома. 2-4-6 чувала колкото толкова. Нямам избор. С две малки деца съм. Пък и на мен ми е кеф да си ходя в къщи по бермуди :cool: .
naskov - майстор
huntered написа:
Установих го след като спря тока. Настройките се възстановиха към заводските.
Повечето управления имат батерия и едно спиране на тока или рестартиране на горелката не трябва да връща настройките й към фабричните
borkata99 - специалист
naskov написа:
Повечето управления имат батерия и едно спиране на тока или рестартиране на горелката не трябва да връща настройките й към фабричните
Да.......преди да сложа UPS-a не са ми се губили настройки при спиране или "мигане" на тока.
huntered написа:
Пък и на мен ми е кеф да си ходя в къщи по бермуди
А така, браво !
И аз съм с две големи деца дето на са в къщи, даже в страната не са, ама и на мен си ми е кеф да се мотам във фуртуната бос и по кратки гащи :lol:
Малко по-назад трябва да има клип че.............е не на гащите де, на снежеца само :wink:
huntered - специалист
Големи специалисти има в тези фирми за монтиране на горелки и котли (от всякакъв вид).
Извиках един майстор, който е монтирал моя котел и горелка на предния собственик. Отначало ми каза неща които и аз сам научих като четох ръководството. После се започна едно изпитване от моя страна и достигнах до извода, че аз знам повече от него (дори и по част електроника - това ми е специалността от средното образование - професията ми е друга). Исках да ми обясни от къде да си настроя времето за подаване и пауза на шнека. След 20 минутно гледане на менюто и никакви действия от негова страна не успя да ми каже нищо по различно от това което аз научих за горелката. И накрая ми каза, че менюто на тези горелки било много сложно и от фирмата производител им казали да не се пипа. То било настроено. Аз виждам, че е настроена на някакви заводски настройки. Та извода е, че майстори всякакви и всякакви модели.
Ако някой знае от къде е настройката на времената за шнека, моля да ми каже - само в кое подменю е. Аз ще се оправям после. Искам да удължа паузата на някоя степен (примерно на 1 - 7кв.). Разхода ми е перфектен за сега - 2 чувала за 24 часа. Отказах се от стаен термостат. Термоглавите и крановете на радиаторите ми вършат перфектна работа. При така настроени кранове температурата на водата в системата при модулация между 1 и 2-ра степен на горелката се поддържа 50*С. Температура у дома 26*С навсякъде без тавана, където съм монтирал 2 бр.радиатора общо 4,2кв. и бойлер. Там предполагам, че ще е повече. Не съм мерил.
Молбата ми е ако има такава настройка за шнека нека някой да напише една дума - аз схващам бързо. Благодаря.

Преди два дена между другото си пуснах газовия котел в апартамента (сам), та същия майстор като ми каза че режел кабелите на някои часовници че бъркали системата, се ужасих от майсторлъка. Господи слез и си събери версиите.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: