Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fukarata - напреднал
Изкопах всичко днес. С бургия 10-ката се работи по лесно от 12-ката.

Дори направих първи стъпки в гипсирането с първите 2 конзоли. Има още да уча тук :)

А 3-те конзоли са си точно така. Те имат жлебчета и се закачат заедно. Аз ще сложа различни елементи там с общ панел. Мисля да го направря за бюро за компютър и да има 4 контакта и 2 RJ-45 порта - общо 6 конзоли на 2 нива по 3. Дори премерих като са закачени така, тройният панел им идва точно на място. Само трябва да ги нивелирам много внимателно преди да ги замажа.

Прикачен файл

20080809_2004_Konzoli_012.JPG
Грубото замазване е готово след 3 бъркания на гипс и пълнене малко по-малко
20080809_2004_Konzoli_012.JPG (19.23 KиБ) Видяна 4296 пъти

Прикачен файл

20080809_1939_Konzoli_011.JPG
2-ра ръка гипс...
20080809_1939_Konzoli_011.JPG (32.23 KиБ) Видяна 4296 пъти

Прикачен файл

20080809_1847_Konzoli_009.JPG
тук налях малко гипс за да хвана нивото с другия ключ да са на 1 височина. После го дозамазах
20080809_1847_Konzoli_009.JPG (28.9 KиБ) Видяна 4296 пъти
Justy - майстор
PCL82 написа:
Могат да се ползват ключове и контакти за отктит монтаж. Има прилични на вид, но стърчат от стената (кабели няма да се виждат,защото се вкарват през дъното). Това е като резервен вариант.
Грозно стои. Къртене му е майката. На 2 см. е малко вероятно да попадне на арматура.
mitcd - специалист
Justy написа:
Грозно стои. Къртене му е майката.
Да голяма грозотия ще е!Сега има на пазара и такива кутии.

Прикачен файл

62105.jpg
62105.jpg (21.93 KиБ) Видяна 4286 пъти

Прикачен файл

62104.jpg
62104.jpg (20.85 KиБ) Видяна 4287 пъти
Palawnik - специалист
fukarata написа:
Дори направих първи стъпки в гипсирането с първите 2 конзоли. Има още да уча тук :)
Браво. =D> Добре се справяш
fukarata написа:
А 3-те конзоли са си точно така. Те имат жлебчета и се закачат заедно. Аз ще сложа различни елементи там с общ панел.
Ще ти спести доста работа.
fukarata написа:
Мисля да го направря за бюро за компютър и да има 4 контакта и 2 RJ-45 порта - общо 6 конзоли на 2 нива по 3.
А защо нe сложиш 2 с по два излаза и една розетка с две RJ-45. RJ-45 е универсална розетка и в нея мога да се включи и телефон. Тогава няма нужда от горния ред. Ще имаш 4 излаза за комп., принтер, монитор и колонки.
Ако все пак решиш да сложиш UPS тогава са ти достатъчни и два обикновени контакта. След UPS-a слагаш удължител, а принтера го включваш в другия контакт.
Така и така си разкъртил апартамента, помисли дали не трябва да прекараш кабели и за телевизия. Сега е момента да си прекараш интернет до всяка стая. Сега може да имаш само един комп. ама след години могат да станат 2 или 3. Тогава няма пак да тръгнеш да къртиш?
Успех в начинанието
fukarata - напреднал
2-те RJ-45 са за това - за телефон и компютър. Причината да ми трябват 2 конзоли за 2-те RJ-45 е тъпа. Тези, които харесах - на Шнайдер, нямаха на 1 панел 2 порта. За това се наложи да си купя 2х1 (по 44лв, ако се не лъжа). Ако някой е срещал такъв елемент с 2 RJ-45 порта на Шнайдер ще се радвам да даде идея къде да намеря...

А 4-те контакта реших да са в 1 панел с портовете, за да изглежда по-прибрано. Иначе още си пусна кабеляк из целия апартамент - дори ще организирам пач-панел.
Просто действам стая по стая, защото и живея тук....
Palawnik - специалист
fukarata написа:
2-те RJ-45 са за това - за телефон и компютър. Причината да ми трябват 2 конзоли за 2-те RJ-45 е тъпа. Тези, които харесах - на Шнайдер, нямаха на 1 панел 2 порта. За това се наложи да си купя 2х1 (по 44лв, ако се не лъжа). Ако някой е срещал такъв елемент с 2 RJ-45 порта на Шнайдер ще се радвам да даде идея къде да намеря...
Във всички строителни хипермаркети има двойни телефон+нет.
Лъчезар - специалист
Бих казал, че донякъде си извадил късмет, но на това трудно бих казал бетон.
Не съм специалист, но това не трябва да изглежда така, пък камо ли да се рони.
fukarata - напреднал
Има телефон + нет, ама са RJ-45 + RJ-11, аз искам 2 х RJ-45, щото телефона си отшумява като услуга, а през RJ-45 все пак може да си пуснеш и 2-те.

А за бетона не знам, на някои места беше доста твърд - с перфоратора се дупчеше трудно, но на някои места като направя няколко дупки една до друга и се сваляше лесно или направо сам падаше. Дори някои от дупките ги свързах с чукане с шило и не беше голямо усилие. Мисля, че древните строители на блока може да са копали около контактите за да сложат и те плитките си розетки, за кабелите или нещо друго. Едната дупка я копах само в гипс. Тя беше за усилен контакт - кабела е 2.5мм2, а контакта беше керамичен отвътре.
Знаете ли дали се продават контакти шуко за над 16А. Признавам си, че не съм търсил специално, защото едва вчера обърнах внимание на стария контакт, че е керамичен.

Дано като удари земетресението да се окаже, че бетона е достатъчно здрав...
Милен - майстор
И керамичен и бакелитов да е пак е за 16А. Монофазните щепсели също са за 16А.
http://www.naidenkirov.com/products/products.html
http://web.schneiderelectric.bg/bgnew/d ... nstall.pdf

Ако ти трябва за по-голям ток решението е твърда връзка или промишлен контакт и щепсел, от които шнайдер мисля имаха до 120А.
PCL82 - майстор
Един съвет. Там където има арматури, не бива да има гипс-много бързо корозират, а и избива ръжда. Става с теракол, или ако е гипс с минизиране на железата.

Тема "Конзоли, контакти и ключове в мазилка 2см" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: