Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavkaTRG - напреднал
nandrolon написа:
Колега извини ме за спама в темата ти.

До скоро масово ми предлагаха котел Бош с тяхна горелка. Полска била. Тук във форума за котела е писано много ,но за горелката не съм срещал още нищо.

Някой с впечатления?
няма проблем
чудя се дали да не напиша квадратура на стаите и какви радиатори съм сложил и тогава да чакам отговор за какъв котел съм? :?
kalin72 - майстор
До 30 квт котел с до 20 квт горелка и правилно изградена система - малък и голям кръг, стаен термостат и/или термоглави.
pavkaTRG - напреднал
kalin72 написа:
До 30 квт котел с до 20 квт горелка и правилно изградена система - малък и голям кръг, стаен термостат и/или термоглави.
горелката е максимална мощност на 5 степен 25 киловата ако правилно съм разбрал на 4 степен трябва да е 20клв. стаен термостат за сега няма да сложа, но ще сложа термоглави. а този котел BURNIT WBS-N 30 KW има го и 25клв като вариант става ли за моята горелка?
Изображение
kalin72 - майстор
По-горе ти казаха, че тези котли Бърнит не са добри. Аз бих взел Бош2000в или подобен - Дакон примерно.
gnt69 - майстор
Или Грейко. Щом гориш слънчоглед е таман за тебе. И аз бях миналата година в терзания кой да купя но се замислих. Ще дам едни пари и почваме присаждане нам кви турбулатори трябват нам каква дупка на вратата.
pavkaTRG - напреднал
gnt69 написа:
Или Грейко. Щом гориш слънчоглед е таман за тебе. И аз бях миналата година в терзания кой да купя но се замислих. Ще дам едни пари и почваме присаждане нам кви турбулатори трябват нам каква дупка на вратата.
аз горелка имам чудя се какъв котел да бъде. за сега разбрах от форума (доста теми посетих и изчетох), че най-добре да е триходов. обаче каква марка незнам. гледам това бисолид 24 и 27 клв ама не пише триходов ли е?
kalin72 - майстор
Грейко имат и нелош триходов котел, ама ти пак Бисолид...дай си парите за нещо, дето да работи добре, не дето ти го рекламират.
pavkaTRG - напреднал
kalin72 написа:
Грейко имат и нелош триходов котел, ама ти пак Бисолид...дай си парите за нещо, дето да работи добре, не дето ти го рекламират.
аз ли не те разбрах?
kalin72 написа:
По-горе ти казаха, че тези котли Бърнит не са добри. Аз бих взел Бош2000в или подобен - Дакон примерно.
е това не е ли този котел?
BOSH Solid 2000 B
gnt69 - майстор
4799inpl64 написа:
Аз съм за бош
Ама той за кюмюр. За да го подкараш на пелети трябва да му отрежеш вратата, да му направиш турбулатори и какво излиза хем ще дадеш пари хем ще се правиш на монтьор.
Като ще се топлиш на пелети си купи пелетен без значение каква марка.

Тема "Котел + горелка малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: