• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
сега съм със шлайф които върти 150, но понякога ми идва малко малък (и мършав), та затова. вярно че 180 е стандарт :-D , тъй като никога не съм купувал, а ги правя с двойно лепящо тиксо, намират ли се готови 180 със зърно 36 - 40 примерно?
wanderer - специалист
  • между другото - не знам дали това е за тази тема ама пускам го. едно моторче от битака за 15 кинта, с дълга ос, приспособено в "шлифовалка". не знам как се казва :-D . много добра мощност за габарита си, пробвах я с кечени и телени шайби, работи много добре.
Прикачен файл:
IMG_9202.JPG
IMG_9202.JPG (99.88 KиБ) Видяна 2229 пъти

Прикачен файл

IMG_9205.JPG
IMG_9205.JPG (99.62 KиБ) Видяна 2229 пъти
cvetomir_77 - специалист
Като му гледам оста е идеален за цепене на дърва.
wanderer - специалист
ватовете са малко, а и конуса много остър, по скоро за клечки за зъби :-D
cvetomir_77 - специалист
wanderer написа:
ватовете са малко, а и конуса много остър, по скоро за клечки за зъби :-D

И това е вярно, ама много ми прилича на конус за цепене на дърва :-D
mavryt4o - майстор
Ако ще ползваш трите фази 0.55 хич не е слаб.Моя е 360мм диаметър и не съжелявам по-бавно се изхабява шкурката в края взима много в средата по-финно.Шкурката я лепя с лепило за дърво и на метал хваща без проблем.Мажа диска с лепило нареждам 3 ленти точно пасват ,обръщам на равен плот и затискам с релса.Като стегне изрязвам над мярката иначе и като се изхаби с шпаклата изчагърквам и нова ползвам хартиена на бош с гриф 60 лев и нещо метъра.
wanderer - специалист
да, трите фази ще ползвам, основно искам едри шкурки защото жуля най вече кости, и твърди дървесини като дрян примерно. а и обрботката не е финишна. досега ги лепях с двойно залепващо върху алуминиева шайба, тази дето искам да правя ще е от текстолит. като стане ще експереминтирам със залепването. за сега се спирам на 230 мм. като че ли...
wanderer - специалист
  • готов е. двигателя претърпя ревизия и освежаване, шайбата е от текстолит, 230 мм. много тих, без никакви вибрации, на снимката работи. поставен е на едно желязо само за пробата, и не направи никакъв опит да тръгне на някъде. за в бъдеще ще му направя някаква основа и прахоулавяне.

Прикачен файл

DSC_5662.JPG
EDI - майстор
Браво, много добра машина си изработил. :partyman: Сложи му и подвижно плотче, да си подпираш детайлите.
wanderer - специалист
  • ще ми се да направя колона от такъв тип
https://dikarconsult.com/шмиргел-с-два- ... 300-s.html
  • хем да е достатъчно солидна да си стои самостоятелно на земята без крепежи, хем да може да се мести при нужда. към нея ще мисля да заловя плота. имам и един подобен шмергел, и ще гледам наведнъж да им направя колоните. имам интерес към осцилиращите шлайфове. в началото на темата са засегнати малко, но не ми харесват дървените самоделни вариянти. има ли някакви тип редуктори, които могат да се приспособят? да си стане една по сериозна машина? също при барабанните шлайфове (като на маврутчо) какви са препоръчителните обороти на вала?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Самоделни шлайфове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: