• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gergo91 - специалист
Shmita написа:
Здравейте имам пелетна камина 24kw можели някой да ми прати настройки за нея.Благодаря ви предварително
Това е за горелка ГолденФайер 35кв
Темп макс вода 68гр
Помпа включва 55гр
Шнек подава през 32сек
Шнек подава 1-ва степен 2,3сек
Шнек подава 2-ра степен 3,2 сек
Шнек подава 3-та степен 4,1 сек
Вентилатор 1-ва степен 32%
Вентилатор 2-ра степен 34%
Вентилатор 3-та степен 36%
старт пламък 30
Разгаря време 180сек
шнек разгаряне подава през 28сек
шнек разгаряне подава по 4,7 сек
Автомат. почистване на голелката на 12часа.
filmatoplo - майстор
Здравей Герго имам един приятел който си мъчи горелката с котела да поддържат температурата ,неговите мощности са като твоите ,има 12 см изолация и добра дограма ,но с параметрите като твоите не задържа температура на водата , имам предвид че твоето подаване на пелети е по малко а постигаш по добри резултати .Приятеля се чуди къде бърка или какво му пречи да е с твоята температура .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Здравей Герго имам един приятел който си мъчи горелката с котела да поддържат температурата ,неговите мощности са като твоите ,има 12 см изолация и добра дограма ,но с параметрите като твоите не задържа температура на водата , имам предвид че твоето подаване на пелети е по малко а постигаш по добри резултати .Приятеля се чуди къде бърка или какво му пречи да е с твоята температура .
Котелът на Голден файер ли е ? или е друг. Аз съм с на Голден Файер и котел и горелка в корела ми имам една падаща преграда с сенджирче и една решетка която си е към котела но може и да се вади тя нека да преовери на задната горна вратичка дали е там тя забавя хода на топлия въздух (изгорели газове) да бягат през комина другото което е прелката ми на отвора на комина съм я почти затворил. Пелетите са ми някакви пловдивски 70-бук 30-иглолистни (най-евтините) който намерих, но се каня тук при нас в Сф има от рапица на 160лв за тон и се каня да ги пробвам но това е др тема. Другото което аз мисля е че ако подаването му е на по малко от 30 сек по=честото падане на пелетите в паничката ги закася и температ. на пламъка неможе да се качи над 66-72 гр от което следва че водата му трудно ще загрява. Пробвах и с на 20 сек да подава шнека и пак темп на пламъка е 68-75гр каато постоянно варира. Пробвах и на 40 сек да ми подава шнека но с мойте 2,3 и 3,2 и 4,1 сек на подаване са малко за период на подаване на 40 сек и открих че най добре с тези пропорции е 30 сек и другото което е вентилатора 32,34,36 защото при по голями проценти на вентилатора от 40 нагоре като паднат пелетите едно те намалябат пламъка и после вентилатора ги дозагасява 2 сек и от 75гр на пламъка падне на 70 гр от падането на пелетите и от вентилатора падне още малко темп на пламъка на 68гр и след това следващите 10 сек до като се разгорият новите пелети, и достигнат отново 75гр на пламъка и пак падат пелетите и пак всичко се повтаря. И водата в котела незагрява или много бавно загрява и помпата завърти и пак падне темп. на водата в котела и тн, За това открих че на 1ва 2,3 на 2-ра 3,2 и на 3-та 4,1 сек подаване и период м/у подаванията 30-32сек температ на пламъка стои на 99гр и пада при подаване до 89гр и после пак се връща на 99гр и по този начин водата в котела се стопля много бързо. Един въпрос един приятел ми каза да настроя цирк. помпа на водата да тръгва още на 20 гр, защото така щяло да е по топло а по този начин който ми е в момента на 55гр съм губел малка част от топлината и се чудя сега дали да го послушам и да направя помпата да циркулира още от 20 гр. Какво мислиш ? Но да знаеш че е заради периода на подаванне погледни каква му е температ на пламъка защото съм сиг., че не е повече от 75гр да не кажа 63-68гр. :)
filmatoplo - майстор
Благодаря дано и той да чете ,и аз съм забелязал че при по големи мощности и при по големи дози пелетите не могат да горят добре пламъка се скрива има пауза и след това се разгори , затова да,делям на две подавания и пауза ,ако трябва да подава 4 секунди през пауза 30 секунди ,аз ги правя примерно така - подаване 2 секунди с пауза 15 секунди .ТАка пламъка си седи стабилен .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Благодаря дано и той да чете ,и аз съм забелязал че при по големи мощности и при по големи дози пелетите не могат да горят добре пламъка се скрива има пауза и след това се разгори , затова да,делям на две подавания и пауза ,ако трябва да подава 4 секунди през пауза 30 секунди ,аз ги правя примерно така - подаване 2 секунди с пауза 15 секунди .ТАка пламъка си седи стабилен .
Да и така става 2 сек на 15 ама аз съм го направил на 30 понеже е Голден Файер и да не се спомине мотора на шнека, в смисъл колко по малко работи по добре :mrgreen:
filmatoplo - майстор
Моя е от Мотор барбекю ,и малко шуми затова едвам го трая ,само на 3 степен съм направил по често да пуска .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Моя е от Мотор барбекю ,и малко шуми затова едвам го трая ,само на 3 степен съм направил по често да пуска .
И аз от там поръчах мотор, спирала, платка и нагревател за горелката дето мисля да пробвам да сглобя :)
filmatoplo - майстор
Шума е съвкупност от всички компоненти - мотора на шнека е в метална кутийка , от движението на пружината в самия шнек, от дрънченето на пелетите които се спускат от 60 см,и падането им в кошничката.
skyfx - специалист
Здравейте,
някой знае ли дали има ли параметър на тия камини, който да ги спира при липса на пламък.
Параметър 19 - Спира Пламък например.
Идеята е ако например загасне пламъка по някаква причина, камината да изключи, а не да продължи да пуска пелети и да се получи гръм и сажди в помещението.
vasil7011 - помощник
Здравейте,на всички.Като начинаещ с палетните камини този форум ми помогна много за мой та камина GOLDEN FIER 24.Всичко е наред гори добре почти е безшумна топли отлично,но не винаги се рестартира и се пуска аларма неуспешно запалване.Пробвал съм какви ли не настройки на параметрите за запалване и не и не.Забелязах ,че в горивната камера се образува нещо като шлака,това нормално ли е.Ако може дайте някакви параметри за запалване. Благодаря предварително. :?:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 22

Тема "Настройки на пелетна камина GOLDEN FIRE 24GF???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: