filmatoplo написа:И не само той .Съгласих се със забележката
 и мислейки по въпроса - главата ми роди следният:
 и мислейки по въпроса - главата ми роди следният:Ако намеря горелка с подходящи габарити с идеята да се монтира най-отдолу, без да се реже котлето?! Как Ви се струва, като идея и има почва у нас?
 Предварително пиша че не съм специалист но отоплението вкъщи си го навързвах сам за което моля за няколко съвета. Котела ми е 30 киловатов Sime отрязах му дъното но вместо да направя кутия изградих пещ от огнеупорни тухли след което изолирах с каменна вата и 10 см отливка с бетон. Котела поставих върху така наречената пещ. Купих горелка gp 32 киловата на ерато и я монтираха на вратичката на пещта. Всичко работи доста добре когато се нагрее пещта има доста добро топлоотдаване но въпросът ми е според вас възможно ли е в пещта да монтирам водна серпентина с цел повишаване на КПД и ако да как да свържа серпентината към котела. Благодаря предварително и дано не съм станал смешен в очите на професионалистите.
  Предварително пиша че не съм специалист но отоплението вкъщи си го навързвах сам за което моля за няколко съвета. Котела ми е 30 киловатов Sime отрязах му дъното но вместо да направя кутия изградих пещ от огнеупорни тухли след което изолирах с каменна вата и 10 см отливка с бетон. Котела поставих върху така наречената пещ. Купих горелка gp 32 киловата на ерато и я монтираха на вратичката на пещта. Всичко работи доста добре когато се нагрее пещта има доста добро топлоотдаване но въпросът ми е според вас възможно ли е в пещта да монтирам водна серпентина с цел повишаване на КПД и ако да как да свържа серпентината към котела. Благодаря предварително и дано не съм станал смешен в очите на професионалистите..gif)

да сложа врата на вратата, която да се отваря на другата страна с горелката. В тази връзка, има ли съвместими врати от други марки котли? Искам да имам резервна врата за всеки случай. Ще се радвам на мнения и съвети
  да сложа врата на вратата, която да се отваря на другата страна с горелката. В тази връзка, има ли съвместими врати от други марки котли? Искам да имам резервна врата за всеки случай. Ще се радвам на мнения и съвети   .
  . . Моля, някой който е слагал такава горелка за детайлно обяснение как става, особенности и т.н.
 . Моля, някой който е слагал такава горелка за детайлно обяснение как става, особенности и т.н.   Имам някаква представа, но още едно мнение и обяснение няма да е в повече.
 Имам някаква представа, но още едно мнение и обяснение няма да е в повече.