Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здавейте, имам следния въпрос.
Новата ни входна врата на кооперацията се отваря само с чипове.
Искаме да изкараме няколко допълнителни чипа за целта отидох в "Интеса" и си дадох моя чип и на негова база явно изкопираха информацията която записаха на новите.
Проблема ми е че като ги пробвах на входната врата нито един от новите чипове не работеше.
Предполагам, че новите чипове трябва да се запишат/регистрират в системата на входната врата.
Някой може ли да ми обясни дали аз сам мога да го направя или трябва да търся този който е правил входната врата.
Предварително благодаря!
zdravcho - специалист
Има чипове които могат да се копират и такива които не могат. Предполагам говориш за масовите пластмасови, щом си го оставил да правят копия. От фирмата която ви монтира електронната брава не ви ли оставиха мастер карта с която да се програмират нови чипове? Поискайте си я. Или си я запазиха, за да ги търсите и да си плащате за всеки допълнителен чип. С копирането на чипа копията, трябва да отварят бравата, ако копираният чип е запаметен. Няма смисъл от копирането на чип, ако след това пак ще го добавяш в системата. Идеята е да не го добавяш. Щом не се получава, може би копирането не е станало.
MamaMy - майстор
Може и да може да ви се помогне ако не се криехте чак толкова.
krasi92 - майстор
Домоуправителя какво казва по въпроса или се крием точно от него.

Тема "Регистриране на нов чип на входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: