Най - вълнуващия въпрос зимно време.
magvt - специалист
Имам ново питане, възможно ли е след като съм изчистил котела и комина преди три дни, вчера след като е горял цял ден и се е натрупала пред купичката доста голяма камара с изгорели пелети при изваждане на мекия шнек да връща пушека оттам а не да го дърпа към комина, пак ми направи този номер да връща пушек, освен от калпав слънчоглед друга причина не намирам. С този котел и комен съм от години и каквото и да съм горил досега няма такова връщане

За вентилатора го продухвам, но ще му капна малко масълце че с тоя слънчоглед голям прах се вдига като се чисти
gogosto - специалист
magvt написа:
Имам ново питане, възможно ли е след като съм изчистил котела и комина преди три дни, вчера след като е горял цял ден и се е натрупала пред купичката доста голяма камара с изгорели пелети при изваждане на мекия шнек да връща пушека оттам а не да го дърпа към комина, пак ми направи този номер да връща пушек, освен от калпав слънчоглед друга причина не намирам. С този котел и комен съм от години и каквото и да съм горил досега няма такова връщане

За вентилатора го продухвам, но ще му капна малко масълце че с тоя слънчоглед голям прах се вдига като се чисти
Преди 7-8 години нашият котел тогава стар български на въглища, грял успешно почти 40 години. При запалването на парното една сутрин така удими къщата, че не можеше да се отмирише цяла седмица. След преглед на комина се оказа, че горе на покрива последният блок на комина се е пукнал от влиянието на времето. След подмазване на пукнатото всичко си дойде на мястото (до Пернишкото земетресение де). Давам ти го за пример как 40 години няма никакъв проблем и хоп от веднъж дим. Провери тягата да не би да се е случило нещо подобно при теб.
filmatoplo - майстор
Пропушване след време има връзка само с комина ,не се изключва и нещо повредено в котела - като паднала ламарина или тухла така че да запуши пътя на димните газове .
димитар кисиов - специалист
magvt написа:

Топлото време влияе на тягата в комина да не си отварял по обед
Kondor1 - специалист
Аз пък от 2 дни забелязвам положителна промяна - досега всеки ден солидна камара отпадък пред горелката включително и върху нея. А последните 2 дни съвсем малко и в доста по-изгоряла форма. Разликите са две: 1) Намалих вентилатора на 3-та степен. Бях го вдигнал на 50-52%, а сега го върнах на заводските 46%; 2) Времето стана доста по-топло. Чудя се дали въздуха подобрява горенето и намалява боклука или е от затоплянето. Ако е от вентилатора, да пробвам да намаля още 1-2%, току виж стане още по-добре. Изгореното количество няма особена промяна.
bai_bradyra - специалист
От къде може да се вземе последният софтуер за Грейко?. С NPBC V3M 1.5/1.2-GR съм в момента.Някой знае ли цена на контролният модул NRC-6 с цветния дисплей и ще работи ли със сегашният ми контролер?
gnt69 - майстор
bai_bradyra написа:
От къде може да се вземе последният софтуер за Грейко?. С NPBC V3M 1.5/1.2-GR съм в момента.Някой знае ли цена на контролният модул NRC-6 с цветния дисплей и ще работи ли със сегашният ми контролер?
Някой писа назад че грейкото не подлежи на актуализация. Пък и гаранцията. :partyman:
bai_bradyra - специалист
Нали има последваща версия с меню на бг. Какъв е проблема да се обнови софтуера без проблем с гаранцията?
LazarGanev - "Велик майстор"
Има промени и в хардуера, така че не става. Защо ти е?
Evgeniy - майстор
Мислех, че промените в хардуера са за оборотите на вентилатора и за най новата версия?
Чак пък за вече старата версия с българско меню да има проблем да бъде сложена?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: