Нека намерим най-тънките цени.
klomo - специалист
profesionalist_wood написа:
Като се сетя за Бош...Гаранция ли? Хахах. И аз ползвам профи и любителска техника.Ама тяхното е мани мани. Влизаш в лъскавите им офиси/магазин на БОШ и дълго време се моташ докато ти обърнат внимание докато из коридорите излизат и влизат костюмари връзкари...Същото е при СМТ. Няма спор че Лидъл имат добра политика по отнюшение на гаранцията на Парксайд но дотам, останалото е буламачи/евтини китайци/.
Именно!
Повечето българи нямат способността да мислят, а други не смеят, че ще се гръмнат от това, което ще осъзнаят. Любимото ми е когато се кефят, че някой изхвърлил нещо те го взели и големият удар(дали ще е диван, стара секция или парче стъкло). Някой ще кажат рециклиране и донякъде ще е вярно, стига да беше с тази идея. А то от чиста липса на самоуважение и грешени приоритети. Дядо ми се хвали колко неща е направил от боклуците дето събира. Майсторче е, но за толкова години (сега е на 84г) една работилница не си направи. Е писна ми един път и му казах точно това, което казах сега. Ние не се уважаваме, после искаме поколение със самочувствие. Аутсайдерите отглеждат аутсайдери!
Не мога да разбера, защо толкова домашни майстори, които спестяват доста пари като си правят повечето неща сами не влагат пари в една добре подредена работилница(изолирана , шкафове с 20-30 чекмеджета, як плот) да работят като хора. Все има нещо по важно и не го правят, но не и те. Толкова пари и време могат да се спестят да работят по-безопасно , да постигат по-добри резултати. Дори и цеховете, с които "бизнесмените" изкарват пари са същите., а това е още по-трагично.

Колко струва да се направи спретна работилница?
Най-лесно е да се поръча разкроя на плоскостите от ПДЧ(голото е по евтино и няма смисъл да се кантира) и фазера(натурален по евтин и 1 см дунапрен , за да не мърдат толкова инструментите и да не тропат толкова). Водачи за чекмеджета са по 2 лева на 500мм напълно достатъчни (моите са по 450 мм -25 броя, но повечето са плитки(30-35мм, за да няма инструмент върху инструмент), крака кухненски -регулируеми- -40 стотинки, панти Данко 70 стотинки, плот от сдвоено ПДЧ -32-36мм, един перфориран лист с куки( http://suvenir.bg/PErforiran-metalen-st ... 867878/30/ )за ръчните инструменти. Винтове кутии са по 5-15 лева (зависи от размера). Грубо два дена работа и 500-700 лева и ще е като в аптека.
Има начини да излезе и по евтино (старите секции от ПДЧ са идеални) и един лист от ОСБ( не го препоръчвам заради текстурата ,която натоварва периферното зрение) или ПДЧ и няколко винта.
Последна промяна от klomo на съб дек 10, 2016 11:35 pm, променено общо 1 път.
cholev - майстор
Браво. Как можа да изпишеш толкова. :partyman: Ама нищо не разбрах. Утре пак ще го прочета-сигурно е ценно -пдч, чекмеджета
jekasus - майстор
Ахамм...няма да ми обърнат внимание викаш....само единия ми инструмент/една малка част от арсенала ми/ струва 1300 лв :-D
Нека нека...
За 1500, но не ми хареса изобщо.

Прикачен файл

IMG_20161210_210536_028.jpg
IMG_20161210_210536_028.jpg (16.65 KиБ) Видяна 1445 пъти
Chefo77 - майстор
Гена, не са ли те учили, че нещо ако "може да прави" 5 неща, не може да прави нито едно като хората :)
Как можа да се нахендриш точно на тоя кенеф ... Машините от този тип са мъртвородени. :evil:

Чолев, Кломо го е написал за хора, които могат да го разберат, не за всички. И съвсем правилно го е написал - масово при нас е да искаме с пръдня боя да правим.
Virtex - майстор
jekasus написа:
Ако имаше спонсор за две бани :-D ще омачкам по качество и време който и да е фаянсаджия с профи-инструменти, като ще ползвам само "кучи марки"...
Заповядай до Пловдив да пробваме това качество и 'мачкане' - уточнава се всичко какво да стане по план (одобрен от конструктор и/или архитект), без претенции с каква техника ще стане, ако всичко е както е по изискване се плаща, ако не - не се плаща. Без промяна на изискванията в движение, без 'ама то и така е добре', без 'какво толкова' :)
klomo - специалист
cholev написа:
Браво. Как можа да изпишеш толкова. :partyman: Ама нищо не разбрах. Утре пак ще го прочета-сигурно е ценно -пдч, чекмеджета
Извинявам се, оправих повечето пропуски при писането.
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Гена, не са ли те учили, че нещо ако "може да прави" 5 неща, не може да прави нито едно като хората :)
Как можа да се нахендриш точно на тоя кенеф ... Машините от този тип са мъртвородени. :evil:

Чолев, Кломо го е написал за хора, които могат да го разберат, не за всички. И съвсем правилно го е написал - масово при нас е да искаме с пръдня боя да правим.
Не моя играчка, просто имам достъп до такива инструменти, и не ми харесват, синьо зегето на Бош също не ми харесва,точно номера не помня, утре ще погледна, за аку мултикътър, пак син, бях писал...
2-26 на колегата на 5 година смяна на ротора - 90 лв
14 в винтоверти две или три ремонта на ключове за също време - а тези инструменти работят всеки ден, не като при някой в домашна работилница без чекмеджета.
За мен е прекалено кратък живот за такива профиинструменти...
jekasus - майстор
potrebitel22 написа:
- уточнава се всичко какво да стане по план (одобрен от конструктор и/или архитект)
ПИПСРМ има прекалено добри отклонения :-D
kozl - майстор
От коя страна добри :?
От страната на Асан или от другата :?
Директора пита Асан - защо не си е сваршил работата както е по договор и е боядисал кораба само от едната страна.
Асан отвръща, "А аз мойта работа си я свърших. В договора пише: Днес се сключи настоящия договор за боядисване на кораб,
От една страна Директора на завода
И от друга Асан." Е аз моята страна я боядисах, сега е твой ред
:lol:
fore - майстор
Ахамм...няма да ми обърнат внимание викаш....само единия ми инструмент/една малка част от арсенала ми/ струва 1300 лв :-D
Нека нека...
Тъста беше купил няколко машини на куп от синята серия на Бош и като го питах колко струва Флекса на батерия естествено не знаеше. После аз сам видях че е почти 1000.
Та на Тъста дистрибутора идва директно в Базата при него с машините на крака. Е не е с костюм, но и това не е важно.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: