• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GL78 - специалист
Пробвай с електрожен, но не "електронен". Нещо като кракра. М/у нула и земя има потенциало напрежение. Пробвай с големият товар и гледай крушките
iliya_i - майстор
vsterev написа:
Как да разбера дали я има нулата ?
Ако нулата я няма прожектора не свети.
vsterev написа:
Имам си заземяване на къщата, на повечето контакти имам и дефектотокови, за външното осветление, към което вързвам прожектора обаче нямам ДФЗ. Утре ще пробвам да измере напрежение между нула и корпус.
Това задължително при свързан проводник към земното. А прави ли ти впечатление, че тези измерени 112 V са точно половината от захранващото напрежение? Точно това се опитваме да ти обясним. Че измерването на напрежение спрямо несвързан проводник е некоректно, неправилно и не значи абсолютно нищо!
FM STEREO - специалист
iliya_i написа:
vsterev написа:
Как да разбера дали я има нулата ?
Ако нулата я няма прожектора не свети.
vsterev написа:
Имам си заземяване на къщата, на повечето контакти имам и дефектотокови, за външното осветление, към което вързвам прожектора обаче нямам ДФЗ. Утре ще пробвам да измере напрежение между нула и корпус.
Това задължително при свързан проводник към земното. А прави ли ти впечатление, че тези измерени 112 V са точно половината от захранващото напрежение? Точно това се опитваме да ти обясним. Че измерването на напрежение спрямо несвързан проводник е некоректно, неправилно и не значи абсолютно нищо!
За това казах да се провери с лампа! Ако светне значи има пробив към корпус,при влязла вода също може да се получи така! @iliya_i ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ,ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ!
iliya_i - майстор
FM STEREO написа:
@iliya_i ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ,ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ!
@FM STEREO ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ,ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ! Всичко това, което е описал авторът на темата е съвсем нормално. Защо търсиш някъкъв проблам в лампата? Проблема е само в некоректният начин на свързване и измерване!
  • 1
  • 2

Тема "фазомер измерване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: