• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
izidor66 написа:
За да не зацапва стъклото....трябва да се корегира параметър 8...ако е 10 да се намали на 2....при мене се получи вече не черни...
Това направих и аз по препоръка на колегата Насков ,когато пали да не вдига много буен огън .
ТиАс - специалист
izidor66 написа:
Отиваш в Настройки....със плюса до 8 мо .меню...натискаш Ентер...и ще ти излязът 4 ри.числа.Сумираш ги и къб збора добавяш 1...
До тук добре,а после какви са стъпките при мен излизат някакви тирета с 0 и после накъде?Излиза ON в менюто съм и след това.....?
izidor66 - напреднал
Влезе ли в 9 то меню.Там са параметрите
ТиАс - специалист
МНОГО БЛАГОДАРЯ!Дано има ефект,настроих всички параметри според вашите данни от форума.Ще дам информация по-късно.
izidor66 - напреднал
Браво и не забравяй да пишеш...какъв е ефекта.
ТиАс - специалист
При тези настройки има ли значение на каква степен и Т на водата ще работи камината.Аз за сега съм я пускал само на 2 и 3 и Т 60-55 градуса.А забравих да кажа,че я изключих да я изчистя наново и светна алармата с метлата.Дано да е само заради пепелта в камера,че ако трябва да чистя и кюнците ми се плаче.
peletko77 - помощник
ВЛИЗА СЕ ВЪВ ФИННИТЕ НАСТРОЙКИ И ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО СЕ БАРА СА ПАРАМЕТРИ 10, 18(ПОДАВАНЕ НА ПЕЛЕТИ ПРИ НАЙ-НИСКА И НАЙ-ВИСОКА СТЕПЕН), КАКТО И ОБОРОТИ ВЕНТИЛАТОР(ПАРАМЕТРИ 24, 28 ПРИ НАЙ-НИСКА И НАЙ-ВИСОКА СТЕПЕН). БАРАШ, ЧАКАШ ПОЛОВИН ЧАС И ПИЕШ ЧАША ВИНО . АКО НЕ ТЕ КЕФИ, ПРОМЕНЯШ ПАРАМЕТЪРА И ТАКА, ДОКАТО ТЕ УСТРОИ.. ЕНЕРКО (ENERCO) - ФИРМАТА,КОЯТО ПРОДАВА И МОНТИРА КАМИНИТЕ "ECOSPAR" НЯМА ДА ВИ КАЖАТ ТОВА. те, алчните душици, ЩЕ ВИ ИСКАТ 50-80 ЛВ. , ДОПЪЛНИТЕЛНО, ЗА ДА ВИ "НАСТРОЯТ" КАМИНАТА КАКТО ТРЯБВА. МИНАХ ГО ТОВА-ДОЙДОХА ВКЪЩИ С МИРИЗЛИВИТЕ ЧОРАПИ, ИЗСИПАХА ЧУВАЛА С ПЕЛЕТИ И ЗАПАЛИХА КАМИНАТА(ПЪРВОТО ПАЛЕНЕ). СТОЯХА 5 МИНУТИ И КАЗАХА: "ГОТОВО. НАТИСКАЙ САМО ТОВА... ". И СЛЕД КАТО СИ ТРЪГНАХА МИРИЗЛИВИТЕ ЧОРАПКИ, СТЪКЛОТО-ЧЕРНО!!!! КЮНЕЦА МИРИШЕШЕ 10 ДНИ, 230 ГРАДУСА ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ, ВКЪЩИПУШИ... ТОГАВА СЕ СВЪРЗАХ с енерко(enerco), ТИЯ ДЕТО ПЪРВОНАЧАЛНО ПУСНАХА КАМИНАТА. И тариката вика: "АМИ ЩЕ СИ ПЛАТИШ 50 ЛВ. И ЩЕ ДОЙДЕМ ДА ТИ Я НАСТРОИМ". ОК, АМА ВИЕ НАЛИ Я "НАСТОИХТЕ" ПЪРВОНАЧАЛНО.... НАМЕРИХ КОНТАКТИ НА ECOSPAR И СИ ВЗЕХ ФАБРИЧНИТЕ НАСТРОЙКИ. КАЗАХ НА ОЧИЛАТИЯ ИНЖЕНЕР ОТ СИЛИСТРА, ЧЕ ВЕЧЕ ИМАМ НАСТРОЙКИТЕ И ЩЕ СЕ СПРАВЯ САМ, БЕЗ ДА МУ ЦАКАМ 50ЛВ. А ТОЙ, алчния: "Ама кой ти даде финните настройки... То...ако всеки ги има....ние какво ще правим?" ...... ТА, ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ НАСТРОИ КАМИНАТА ECOSPAR С ТЕЗИ ПАРАМЕТРИ ОТ ЗАВОДА. А АЛЧНИТЕ ПРОДАВАЧИ ОТ ЕНЕРКО ( ENERCO) ПРОСТО ДА СИ ВЪРШАТ ГАРАНЦИОННО И СЛЕДГАРАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ.
izidor66 - напреднал
Точно така peletko77....и аз така направих и тук във тизи форум на който с каквото мога ще помогна....и на мене ми помогнаха...
nikrum - специалист
Топлят, топлят...застудя времето и вече се наложи да вдигна мощността на 4 степен за да стопля по бързо бойлера и стаите. темп на водата ми е 55 градуса и е ОК. Модулацията по димни газове я вдигнах на 130 градуса. За сухите камини модулацията по димни газове трябва да е значително по висока около 200 гр.
nikolai75 - напреднал
Аз засега на моята Карина 10кв пар 10 сам го оставил на 4 пар 24 на 120 защото я горя само на 1 степен димни газове 240 дига суха е каминката. Само незнам ако дигна пар 10 сас 1 дали требва да дигна и пар 24 и сас колко то става проба грешка докато оцелиш. Некои ако има опит да сподели. Аз ще :drinkers: :drinkers: :-D :-D :-D
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: