Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
Имам 17 радиатора и три водни конвертора Carisma CRC-2 43.
bobi65 написа:
вместо 316L , коя да се използва по успешно от таблиците който си пуснал..
bobi, ти си бил голям мрънкалник :)

Дал съм таблица с топлоустойчивите стомани, давам ти и телефон за поръчка и складова наличност. Има малки размери до 900°C.
Прикачен файл:
SHEETS SS HIGHT T° RESISTEND.JPG
SHEETS SS HIGHT T° RESISTEND.JPG (103.2 KиБ) Видяна 1811 пъти
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
Имам 17 радиатора и три водни конвертора Carisma CRC-2 43.
bobi65 написа:
вместо 316L , коя да се използва по успешно от таблиците който си пуснал..
bobi, ти си бил голям мрънкалник :)

Дал съм таблица с топлоустойчивите стомани, давам ти и телефон за поръчка и складова наличност. Има малки размери до 900°C.
Прикачен файл:
SHEETS SS HIGHT T° RESISTEND.JPG
Не стават тези едната е Е309.. нея съм пробвал.. 20 дни и се окислява.. другара е до 850 градуса. или нещо подобно.. В ntermetal imat 310 S Там една стоковедка ми е обещала да ми запази някое парче като остане.. .. само с него не съм правил опити.. Говоря за бъркалката ..
http://intermetal.bg/?category_name=products
6osi6 - майстор
bobi, това е твоята горелка и горивната зона след нея, от последната ти картинка, наложена върху котела на Klimosz.
Виждаш ли някаква разлика в подреждането на плочите? Аз, не.
Прикачен файл:
HBG81.JPG
bobi65 написа:
... трябва да си разбрал че си правя експерименти с кеф и с фантазия.. заради спорта .. Иначе е най лесно да подредиш няколко плочи по определен стереотип от някой сайт .
Бягай за нови фантазии и опорни точки.
bobi65 - специалист
[quote="6osi6"]bobi, това е твоята горелка и горивната зона след нея, от последната ти картинка, наложена върху котела на Klimosz.
Виждаш ли някаква разлика в подреждането на плочите? Аз, не.

Браво, страхотен поглед показа ... до сега не бях се замислил ..
:lol: Виждаш ли какво става като си рисуваме ние тук.. те копират и продават .
Сега и горната камера като ми изкопират ще избият рибата.( да я направят с вертикални водни ризи а не хоризонтални " калпаци")
При мен се получава по добра ефективност поради две неща.
Използването на долната силно оребрена скара която е водна риза ,както и калпаците основно в горната камера. и не на последно място коефицента на топлопроводимост на чугуна.
Мисля че ако трябва Аз и Ти да им конструираме нещо от висока класа няма да могат да ни платят.
Мисля че най накрая сам стигна до прозрението че моята джунгла май е уникална и смислена.
Така че с твоите думи казано :
Бягай за нови опорни точки да търсиш недостатъци..
Ако се появят веднага си задействам фантазията да реша проблема.. :) :yawinkle:
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
страхотен поглед показа ... до сега не бях се замислил ..
bobi, колкото и да го мислиш, няма да ти се получи, когато нямаш пространствена аналитичност в равнина. За осмисляне на обемно пространствена структура не споменавам, още по-малко за проектирането и. Да не говоря когато се намесят и условията на висока температура, различна мощност, режим 1-0-1 и ограниченото пространство.

Силата ти е в практическите опити - всяка седмица различен дизайн. Твоето ниво е по-високото bobi :yawinkle:
bobi65 - специалист
В момента не го мисля .. системата работи перфектно.. и тази сутрин проверих резултатите са перфектни.. Това с увеличаването на пронстранството пред пламъка ще е да не кажеш че нямам ХОЛ ... за пламъка.. и ще му е по комфортно признавам.. но след седмица.. засега го тествам така.
6osi6 - майстор
Стоян Славев написа:
След няколко дни започвам ъпгреидите и нямам търпение да видя резултатите.
Стояне, доволен ли си от сондата на bobi?
Питам, за да знам, като си купя, какво може да очаквам от нея. С колко може да падне разхода ми :? Доколкото знам за разликата и както bobi е споменавал, е най-малко 30%. Ето, например, неговия комшия гори 6 тона а bobi близо четири. значи разликата е 35%.
При теб колко се намали разхода от както я ползваш?
Стоян Славев - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
разход -2 чувала за 24 ч. за 400 м2 в онези по студените дни вчера бях на 1 ч
bobi, като сложа приземния етаж, таванското и котелното, площта ми става 430 м2. Разход за 430 м2 - 30 кг. въглища за 24/ч.
Като гледам височината ти до корниз е около 8,2. При мен е 10,3.
Бягай за нови опорни точки с този разход :mrgreen:

Между другото Стоян взе ли си сонда, или 250 лева му се видяха много пари :yawinkle:
Беше ентусиазиран момчето, а до сега нещо отзиви не се виждат :?
Взех си сонда.Тези дни ще я монтирам и ще споделя резултата.Относно 250 те лв. Не са малко но пък очаквам възвращаемост. :)
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
страхотен поглед показа ... до сега не бях се замислил ..
bobi, колкото и да го мислиш, няма да ти се получи, когато нямаш пространствена аналитичност в равнина. За осмисляне на обемно пространствена структура не споменавам, още по-малко за проектирането и. Да не говоря когато се намесят и условията на висока температура, различна мощност, режим 1-0-1 и ограниченото пространство.

Силата ти е в практическите опити - всяка седмица различен дизайн. Твоето ниво е по-високото bobi :yawinkle:
6osi6, Големи фрази голямо самочувствие.. Изкопирал си идеята от поляците, приложил си я на Виадруса с две плочи и големият проектант.. Моята система не е копирана , и към момента работи без забележки.. и постоянно ще се доразвива . Горната камера беше плод на миналият сезон.. Долната е плод от началото на този сезон. Да , силата ми е в практиката но подплатена и с познания..А както виждаш и с електрониката съм на ясно.. Не я карам на око.. Просто има ли идея конструирам веднага и я внедрявам.
И като резултат имам екологичен и ефективен процес..
Между другото днес виж какво прочетох.. не че ги подкрепям но пък ако се отрази на данъка на хората ще е добре.
http://www.dnes.bg/sofia/2016/12/09/ide ... ivo.325045
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
Между другото днес виж какво прочетох..
bobi, разбирам те, хвалиш се, че си чел нещо, но би ли обяснил, конкретно какво е впечатлило лейката ти :?

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: