• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
колко ще излезе като цена направата на този таван с труд и материал размера е 3.30/3.50

Прикачен файл

av1ghuyj_98021b0cec4ee3d6d29da3af4292fceb_169.jpg
av1ghuyj_98021b0cec4ee3d6d29da3af4292fceb_169.jpg (94.4 KиБ) Видяна 6758 пъти
formulabg - специалист
Според мен ще ти излеза около 35 лв на квадрат (понеже е на две нива ) със материали :) тази за осветителните тела поне аз долколото се плаща отделно :)
питам защото за този таван и една стена от 3.50/2.60 ми обявиха цена от 1200лв. което ми се струва множко,затова се обърнах към вас във форума защото сте компетентни по тези въпроси.
formulabg - специалист
наистина е много като се има в предвид тавана ти е 9.1 кв.м с пури, линички, и монтажа им макс да ти струва около 500 - 550 лв. Тези тавани попринцип не са смятат на кв.м а на линеен метър или по договаряне в твоя случаи аз ти казах приблизително :wink:
Здравейте, в момента съм на вълна основен ремонт и цената, за която ще ми направят същия окачен таван е 650 лв за 16.70 линейни метра като цената е с материали, но без луничките
pipbel - майстор
Ето офертата която получих. Това е труд +материали (без скритото осветление). Става дума за 60 линеини метра или около 30м2 окачен таван с борд отпред като на снимките по-долу.

Мислите ли че е приемлива офертата ? Някъде към 35лв/л.м. идва.....

Попитах и за алуминиев растерен таван.
И имате ли си на идея какви са тези пана "Аляска" аче никъде не ги намерих в нета ? :?
Куфар GKB м2 30 26.50 795.00
Борд - скрито осветление м 60 14.30 858.00
Растерен таван - пана "Аляска" м2 22 28.00 616.00

Общо: 2269.00
ДДС: 453.80
Общо: 2722.80

Прикачен файл

pics02.jpg
pics02.jpg (60.31 KиБ) Видяна 5666 пъти

Прикачен файл

niva50.jpg
niva50.jpg (57.63 KиБ) Видяна 5666 пъти
sasooooooooo - "специалист"
pipbel, отказа ли се сам да го правиш? :?
StroyMont.com - помощник
Офертата може да се понамали с около 15-20% и тогава ще изглежда приемливо.
Все пак зависи за кой град става на въпрос защото има значение.
Просто стандарта в големите градове е по висок..... мен винаг ме е дразнело това защото материалите като цена са сравнително идентични навсякъде.

Търсете местна фирма с препоръка от клиенти.
pipbel - майстор
pipbel, отказа ли се сам да го правиш?

Sasoooo, Ами да, направих си сметката и се отказах.
И не е въпроса до пари, а до време !
Абе всичко на всичко ще съм 3 седмици в БГ.
Мислиш ли че ще успея сам да направя 4 стаи + 1 растер на 5-та след като не съм го правил ?
Аче и инсталирането на камината и въздоховодите трябва да организирам и надзиравам, да приказвам с майстори за гипсовата шпакловка (близо 500м2), да сключвам предварителен договор за соларната инсталация, обикаляне за материали и т.н. и т.н.
И да успея с тоя ГК, след като се заробя с това колко време ще прекарам със семейството си ?
Последно реших да се занимая с обръщането на прозорците докато ония слагат ГК.
И това не е малка работа - над 100 линейни метра е.
Ама там сме фарси с жената (тя дори шпаклова от мене по-добре)
Миналата година обърнахме целия 2 етаж. Много съм доволен от себе си, майсторите ряпа да ядат. :-D
sasooooooooo - "специалист"
Успех тогава с майсторите! :2thumbs:
  • 1
  • 2

Тема "колко ще струва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: