• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!

Надявам се тук най-накрая да намеря помощ и да разберем къде е проблема. Всъщност, дори не знам как да ви обясня какъв точно е проблема...
Тъй като отскоро стана студено, реших да си пускам електрическото одеяло, което си донесох от вкъщи. Одеялото е старичко, но си работи идеално и у дома си го ползвам всяка зима почти. Дотук добре. Сложих одеялото, настроих го на 2ра степен и го включих в контакта. Завих леглото със завивките и почаках 10-тина минути за да затопли чаршафите преди да си легна. Да, ама не. След 10-те минути, пъхнах ръка под одеялото и беше ледено студено. Предположих че нещо се е развалило. След няколко дни майка ми ми изпрати второ одеяло, пробвано и работещо у дома, тук като го свързах - пак не работеше. След още няколко дни приятелят ми ми донесе ел. одеяло от тях, също не от най-новите, но работещо. Познайте - и то не работеше тук. И сега въпроса ми е следният: някой има ли идея на какво може да се дължи това?
Контакта, който е до леглото е с две гнезда. Работи нормално, тъй като точно него използвам когато си пускам радиатора, сешоара и зарядното за телефона. За всеки случай пробвах одеялата и с другите контакти в стаята - също работещи. Не загряват изобщо.
Разгледах им щепселите - освен че са по-старички, няма други видими разлики с щепселите на по-новите уреди. Щепселите влизат плътно в гнездата, нищо не им пречи. Отзад на етикетите им пише 220V и другите стандартни неща...
Търсих информация в интернет, но не намерих някой със сходен проблем. Освен това към който и да се обърна, първият въпрос е "Сигурна ли си, че одеялото работи?" на което казвам "Да, пробвано е", съответно следващото изречение е "Тогава нещо контакта не ви е в ред, сменете го" при което аз обяснявам, че контакти си е работещ, в него редовно си включвам по-нови ел уреди и нямам проблем , след което стигаме неизбежно до "Ами не знам, щом работят другите неща, значи сигурно одеялата са развалени" и се връщаме в изходна позиция... Досадно е.
Много ще съм благодарна на човека който даде идея как да оправим нещата.
Ще пусна снимки на контакта и на единия щепсел.

http://www.prikachi.com/images.php?imag ... 87757N.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?imag ... 87760l.jpg
hidrazin - майстор
Съжалявам но са ти отговорили правилно.
Щом използваш същия контакт и в него работят другите уреди, проблемът е в одеялата.
Има и друг вариант - нещо да бъркаш с копчето на одеялата. Пробвай на всичките степени.
Като крайна мярка, пробвай одеялата в друго жилище - на комшията, на приятеля, на майка си...
:partyman:
P.S. Аз оная си работа толкова години я нося в гащите и пак и нямам вяра, ти ще вярваш на приятел, майка ... :-D
Lisko - майстор
Абе, тия одеала с някаква механична врътка ли се настройват на коя степен да греят?

Моето например е с електронна, което има недостатъка, че ако одеалото се изключи
не откъм контакта а дето кабела влиза в одеалото, и ако след това съм забравил, че не е свързано
и тръгна да задавам степени на контролния панел (или там както ще му викаме), той усеща че
няма одеало и дава грешка. Свързването на одеалото не изчиства грешката, а само ако
се изключи контролния панел (тоест от контакта).
Ако всичко това няма нищо общо с твоя случай, просто погледни дали има начин да се откача
кабела на мястото където влиза в одеалото и ако има - дали прави добър контакт. Може би нещо
се е поизвадило?
nikolovvd - майстор
Може да пробвате да включите одеалото в разкронител, а разклонителя в контакта. За предпочитане е разклонителят да е нов.
shadow__01 - майстор
Според мен контакта трябва да се прегледа. Желателно е да от ел. техник. Гледам щепсела е от тези с тънките "крака". Ако пластинките вътре са се отворили доста може да не прави контакт. Другите уреди вероятно са с по-дебели "крака" на щепселите и работят.
Да се отвори и огледа контакта от ел. техник като за начало.
lyubohar - майстор
И аз залагам на контакта.
Пробвай както каза колегата с разклонител.
Как се доверявате на тези одеала не ми е ясно.Кабел с 220В. да ти се мандахерца м/у краката!
hidrazin - майстор
Контакта, контакта ама в него си включва зарядното за телефона а то е с тънки крака.
И одеялата не работели в нито един от другите контакти от стаята ... Нещо не се вързва.
:partyman:
MamaMy - майстор
Така е в затвора. Умни контакти като видят такъв консуматор и си мислят, че е вибратор. Има забрана за такива там :-D
tzetz009 - специалист
Тия щифтове на щепселите (по снимката) имат удебеление от пластмаса в основата . Може и то да пречи ?!? Изпробвай да не "набиваш" щепсела докрай ! Ако тръгнат нещата накарай приятеля си да ги изреже с нож ! :partyman:
Lisko - майстор
lyubohar написа:
И аз залагам на контакта.
Пробвай както каза колегата с разклонител.
Как се доверявате на тези одеала не ми е ясно.Кабел с 220В. да ти се мандахерца м/у краката!

"Между краката" е пресилено :wink: Кабела влиза в долния край на одеалото, чак дотам не ми стига... кракът.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с електрическо одеяло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: