Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
gnt69 написа:
filmatoplo написа:
:)
Калин има Ладомат . :)
И како ладомата топли водата ли. И аз имам правен с вентил ESBE tv60 ама такоз нещо не става. Като пратя топла вода към радиаторите и се връща по студена, по топла не ще.

Е да де, ама нали в малкия кръг върти 65, от радиаторите идва 45, примерно, и средно става 55-60 връщащата в котела.
Сега, като умре горелката среднощ, щото я убивам на 22 градуса от 00:10 до 06:00, и в хола(френска витрина, и плочата отвън не е изолирана добре), дето е термостата, става около 21 градуса, й е малко тегаво докато изравни...
gnt69 - майстор
Е то туй друга бира и при мене системата работи на 65-70 градуса но връщащата вода от радиаторите не е 65-70 а 30-45 щото се връща от долния край на буфера. Но системата не пада под 66-67. Нормално си гори на 2 на 69-70 градуса. :partyman:
Evgeniy - майстор
Да не би да ти прави въртел (байпас) есбето? Щото буфера ми се струва сериозен консуматор и ако отива нормален дебит към него, горелката трябва да работи на макс...
gnt69 - майстор
То това му е идеята да държи водата в малкия кръг топла и да не пуска студена вода към котела. Пълно отваряне има само ако започне да се връща вода над 60 градуса. Прост механичен като на лек автомобил. :partyman:
filmatoplo - майстор
Никой нищо не каза за ,модулация та по стаен термостат . :)
chani - помощник
малко извън последните публикации. :) Имам монтирана Грейко RB 30 на котел Dakon DOR 32. Въпроса ми е за преградната ламарина между бункера за гориво и горивната камера- стои ли си или се маха. Питам защото не можах да намеря еднозначен отговор и се чудя ако я махна няма ли да се намалят ходовете на котела и дали няма да прецакам тъй наречената голяма тухла на капака.
Последна промяна от chani на чет дек 15, 2016 8:50 pm, променено общо 3 пъти.
judas - специалист
filmatoplo написа:
Фил, какъв ти е разходът на камината?
Валтер Желязков - специалист
chani написа:
малко извън последните публикации. :) Имам монтирана Грейко RB 30 на котел Dakon DOR 32. Въпроса ми е за преградната ламарина между бункера за гориво и горивната камера- стои ли си или се маха. Питам защото не можах да намеря еднозначен отговор и се чудя ако я махна няма ли да се намалят ходовете на котела и дали няма да прецакам тъй наречената голяма тухла на капака.
Прочети тази тема:
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... &start=180
Последна промяна от Валтер Желязков на чет дек 15, 2016 9:28 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
judas написа:
filmatoplo написа:
Фил, какъв ти е разходът на камината?[/qu

Снощи в 22,00 сипах 1 чувал и я загасих ,Днес сутринта горелката запали в 6,30 ,днес цял ден работи без прекъсване - още има около 2 кила ,сега пак в 22,00 ще сипя другия чувал и я гадя - тя ще запали докато спя в 6,30 .в тоя студ гори по 1 чувал ,Днес си качих един стаен термостат да премеря температура , през деня беше 24-25 ,сега точно 23,6 гр .След 15 минути загася и чак до 6,30 няма отопление ,утре ще ви кажа на колко е спаднала ,може на 18 или на 16 ,истината утре . :)
judas - специалист
filmatoplo написа:
Снощи в 22,00 сипах 1 чувал и я загасих ,Днес сутринта горелката запали в 6,30 ,днес цял ден работи без прекъсване - още има около 2 кила ,сега пак в 22,00 ще сипя другия чувал и я гадя - тя ще запали докато спя в 6,30 .в тоя студ гори по 1 чувал ,Днес си качих един стаен термостат да премеря температура , през деня беше 24-25 ,сега точно 23,6 гр .След 15 минути загася и чак до 6,30 няма отопление ,утре ще ви кажа на колко е спаднала ,може на 18 или на 16 ,истината утре . :)
Екстра, Фил, завиждам ти. Моята от 18ч издуха един чувал, около 21°C е навсякъде.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: