Около 100м2 добре изолирани.Имах дърва за изгаряне и за това се забавих с година.Стана топло и свалих котелната температура с 5гр. ( на 60) горелката мина на 1 ва степен. Може да се наложи да си поиграя с суспенда като се позатопли.

VLADO66 написа:Кротна се на втора степен от няколко часа.Това да стои на втора степен добро постижение ли е? И при мен стои на втора повечето време, но си мисля, че по-добре да докарва до първа. Но на втора едвам удържа да не пада температурата, няма начин да я качва, че да стигне до първа.
kalin72 написа:Сега се опитвам да докарам разхода под 3 чувала за 24 часа. Горелката е настроена на 70 градуса. На дисплея й почти винаги седи 63-65 градуса. Работи на 2ра степен. Сега намалих температурата на 67 градуса, и забелязах, че веднага падна на 1ва степен. Но след 15-20 минути работа пак качи на 2ра. Вън е минус 6, вътре плюс 23-24 в цялата къща. Опитвам се да разбера логиката на работаНамери и баланса ,направи степените близки ,не е грешно ако горелката не дели мощността на половина .тоест трите степени можеш да ги направиш през 2 киловата примерно 8-10-12 .То е ясно че в студа няма да падне на степен 1 ако стойностите са ниски в подаването ,и ако държиш да ги видиш вдигни ги малко и ако слезе на 1 ще се задържи там повече отколкото пак да се върне на 2 или 3 .Вероятно топлозагубите ми не са малки...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: