Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benza83 - специалист
здравейте
извинявам се ако но изчетох много страници и никъде не намерих подобен на моя казус
запознат съм с много от нещата по изграждането на парно отворен тип но преди да започна по добре е да се допитам и до Вас колеги

имам къща на два етажа
на първия етаж имам лятна кухня и там ще е камината за да не се виждат много тръбите мисля да направя така с тръба ф 32 да тръгна от камината и да кача тръбите на тавана.Там да направя няколко кръга и да пусна тръбите от горе надолу към стайте те са една под друга.
въпроса ми е от разклонението на тавана с какъв размер на тръбите да стигна до радиаторите.запознах се каква тръба с какво сечение какви вотове пренася да разбирам ли че трябва да изчисля отделно всеки кръг и така да определя тръбите.
и изчислението на ватовете при каква температура на водата са при 70-80 градуса или 50-60 т.е 150 вата на кв.м (къщата е изолирана добре ) 20 кв х 150 вата 3000 вата тези ватове при каква температура на водата са 50-60 или 70-80 градуса т.е трябва ли да предвиждам запас примерно не 3000 вата а 4000 вата да е радиатора
naskov - майстор
здрасти
ако ползваш от тръбите с ал. вложка от колекторите на тавана може да тръгнеш с тръба ф18 до радиатора на втория етаж и след това с тройник да редуцираш на ф16 до радиатора на първия етаж
benza83 - специалист
благодаря колега
а дали мога да поставя и помпата на тавана
naskov - майстор
до сега не съм слагам помпата толкова далече но може. само трябва терморелето което ще я включва да е на камината.
benza83 - специалист
Благодаря
То аз май мислех постояно да е включена
markoscbr - специалист
колега моето парно е изградено точно така от котела отива на тавана ,там има един разпределител към всички стаи далечните стаи са с диаметар цол и половина а по близките стаи до разпредилитела са на цоличетвърт ,но то е направено за собствена гравитация но моя съвет към теб е входа на радяторите да е цол и да се редоктира тричетвърти към радятора а помпата да е до котела питал съм момчетата в форима и ме саветваха да сложа помпата на баипаса тоест като си направи градусите котела тогава да се включва през останалото време да си е на гравитация , но ако си купиш помпа грундфус АЛФА2 ТЯ НАМАЛЯ ОБОРОТИТЕ до 5вата все пак хубаво е да има , а радяторите в баня и тоалетна може да са на тричетвърти успех
idealist - специалист
Грамотно ! Евала !

Тема "Локално парно къща на два етажа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: