Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
kalin72 написа:
Като работеше горелката (щот сега почива от 10 сутринта, по стаен термостат 23 в стаята, ама след час май ще включи),
та като работеше, гледам, вратичката, където е закрепена горелката, има луфтове и се вижда огъня. Много фатално ли е това? Или да купя самозалепваща лента?
Правена ли ти е вратичката?Аз си взех готова и въпреки че не е чугунена, заспа.Трябва да видиш дали не може да се преработят пантите.
Svezar - специалист
Това с луфтовете е фатално дотолкова ,че през цепките топлиш атмосферата вместо водата в котела :!: Ако не те бърка някое кило отгоре пелети няма проблеми да си гледаш огъня :wink:
Miro4774 - специалист
VLADO66 написа:
Намали помпата, горелката да я пуска на 45 градуса.
Нали за чугуна било добре да работи над 60 градуса.
VLADO66 - майстор
За чугуна е вредно да бъде подложен на резки температурни разлики, като например голямо делта t между подаваща и връщаща вода.Иначе няма никаква опасност.
kalin72 - майстор
Не е правена, готова е, ама освен, че дупките за фланеца на горелката не съвпадаха, сега и не уплътнява добре...
Мисля да взема ей такава лента:

Изображение

и да уплътня допълнително.
Miro4774 - специалист
Svezar написа:
Miro4774 написа:
та на въпроса може ли да се запали комина ако тръгне на горе .
Имам познат дето вече е приятел с пожарникарите заради такива пелети дето правят налепи и се пали комина,даже си сложи към СОТ-а датчик за пушек ако стане нещо докато не е в къщи.... :idea: Ама не сменя пелетите понеже не му правели шлака в горелката.....луда работа :rolleyes:
Miro4774 написа:
Rb 20 2 чувала на 12 часа държа я на високи градуси защото не могат да затварят термо главите на по малка тем. Мисля, че са ми голями топло загубите или много малко радиатори за тези помещения.
Много правилно мислиш :!: За да ти трябват 80 градуса на водата или яко топлиш атмосферата през стените или са малко глидерите :idea: И аз преди изолацията когато таванския етаж беше на тухла държах такива градуси с дърва и въглища и котела гореше нон стоп а сега са 68 /понеже трипътния е на 61 градуса/ и горелката час работи,час почива !
Аз съм без три пътен изолация имам на отделни стени и само на таванската плоча. Според мен в по голям случей са малко глидерите мисля лятото да добавя в някой помещения след това изолация. На първия етаж всичко си е Ок работи затваря термо главите но на втория термо главите почти не затварят само в спалнята където радиатора поред мен е Ок.
VLADO66 - майстор
Калине, щом фабричното въже не може да уплътни, тази лента надали ще помогне.
Kondor1 - специалист
Miro4774 написа:
filmatoplo написа:
Мале не думай големи градуси ,то няма лошо колко гори туй чудо ,с каква горелка и мощност.
Rb 20 2 чувала на 12 часа държа я на високи градуси защото не могат да затварят термо главите на по малка тем.
Поредна новост, която не знаех. Всички термоглави ли искат висока температура или зависи какви? Че тия дни ще вземам 1-2 и да се насочвам към електронни, ако трябва.
Miro4774 - специалист
Не знам смисъл на мен ми трябва висока тем. за да може помещението да се стопли съответно и термо главата да затвори.
Kondor1 - специалист
Ясно. Искаш да кажеш, че просто не може да се стопли достатъчно при ниска температура на водата. Аз помислих, че термоглавите искат някаква по-голяма разлика в температурите за да работят.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: