• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
infomar
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Подгрева на компресора, нормално харчи към 25-26W.
Ако климатика е изключен от режим отопление и външната темп. е под +5гр. след 30 минути се включва подгрева. Чува се до външното тяло като високочестотно пищене.
Ако въшната темп. се качи над +7гр. подгрева спира.
Ако имам климатици на стаи които няма да ползвам в зимният период, добре ли е да се изключат на цяло от мрежата/контакта или трябва да си останат включени, респективно на подгрев.
Може ли нещо да замръзне и спука в компресора?
lov - майстор
Няма какво да им стане. А и дори да ти се наложи да ги пуснеш тя електрониката си знае работата. Ако му трябва подгрев и има такъв той ще си се включи. Пък дори и да не толкова умен след като го включиш в контакта изчакай 10-15 минути.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Ако не се ползват може да ги изключиш от контакта.
Но ако решиш да ги включиш, а температурите вън са отрицателни ги включи само в контакта поне за 2 часа, преди да го пуснеш от дистанционното. Да има поне час и половина подгрев.
Ако са положителни температурите може да го пуснеш без да го чакаш.
infomar
Благодаря, много полезна поне за мен информация.
burd - специалист
И аз на моя вкъщи, че 3г се топлихме на него, след първата зима, като го усетих и един бойлерен ключ и приключва. Минуса е, че като го пусна и трябва да изчакам 1-2 мин преди да го включа. Иначе ми наду сметките с около 3-4 лв на месец. А всичко е ново все още вкъщи и се усеща разликата.
1115 - специалист
Едва ли подгряването работи 24/7
Аз бих си го оставил включен.
Има минимум на комфорта и се надявам 1..2 лв месечно да не са проблем за никой Българин.
  • 1
  • 2

Тема "Консумация при спрян климатик." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: