• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov - специалист
Micho@85 написа:
няма ги
Вече трябва да са ОК колеги :)
VelinPetrov - специалист
Колеги преди малко при +3 градуса външна температура, модулиране на горелката между 5 и 10 киловата че в момента отоплявам само единият етаж поглеждайки комина видях това :
ИзображениеИзображение
Има ледени сталактити по шапката.
Горелката в същия момент е на около 5-7 киловата:
Изображение
шоп - майстор
Очевидно тунинга ти се отплаща.
Сега спокойно може да си пиеш виното или ракийката и да замезваш докато гледаш резултата:-)

Ако познаваш бившият пожарникар Краси Гелев от Априлово може да му пратиш поздрави от шопа.
:partyman:
VelinPetrov - специалист
шоп написа:
Очевидно тунинга ти се отплаща.
Сега спокойно може да си пиеш виното или ракийката и да замезваш докато гледаш резултата:-)

Ако познаваш бившият пожарникар Краси Гелев от Априлово може да му пратиш поздрави от шопа.
:partyman:
Знам го, ако го мерна ще му предам :)
VelinPetrov - специалист
Ето още един ъпгрейд от днес колеги. Шамотна плоча 30х8х3 см. (остана от ошамотяването на камерата) която реших да монтирам на 12 см. над вторите шамотни блокчета в първи ход на котела с цел турболация. Не знам дали комина ще понесе втори турболатор и затова реших да пробвам първо този вариант.Инфо дали има ефект ще дам по-късно като запали горелката и я наблюдавам :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
VelinPetrov - специалист
Така резултатите от ъпгрейда по-горе са около 15-20 градуса.
Преди него максимална температура на димни газове на максимална степен беше 170-180 градуса.
Сега макс температура на газовете на максимална степен е 160 градуса.
Доволен съм. Наблюдението продължава утре :D
Здравейте, отскоро съм с комбиниран котел и горелка на Ерато Bisolid, като горелката ми е GP 18. Отоплявам къща около 80кв. метра, нямам изолация само PVC дограма, алуминиеви радиатори около 18 kW, бойлер със серпентина 100Л. и лира в банята. Системата ми е затворена 1.5 Бар имам и стаен термостат с настройка 22,5 градуса. След като прегледах вашите настройки на горелките и аз си коригирах мойте.
Подаване на пелети 1-6 сек.
Време между подаванията 16-16 сек.
Вентилатор 40-50%
Зона на регулиране 10 градуса. Температурата съм я настроил на 55 гр. / отначалото беше 60/ .
След промяната на вентилатора забелязах, че огъня стана по плътен и по ярък.
От към потребление на пелети, струва ми се че разхода ми е висок. За 24ч. изгарям 3 чувала и малко, приблизително 50 кг. Този разход нормален ли е и ако не как мога да го смъкна. От Шумен съм, ако има някой в региона опит с такава горелка да пише.
Досега пробвах три модела пелети, украински, от ТеМакс / за проба/ и смядовски /микс габър и акация 75/25/
Весели Празници
VelinPetrov - специалист
N.Angelov написа:
Здравейте, отскоро съм с комбиниран котел и горелка на Ерато Bisolid, като горелката ми е GP 18. Отоплявам къща около 80кв. метра, нямам изолация само PVC дограма, алуминиеви радиатори около 18 kW, бойлер със серпентина 100Л. и лира в банята. Системата ми е затворена 1.5 Бар имам и стаен термостат с настройка 22,5 градуса. След като прегледах вашите настройки на горелките и аз си коригирах мойте.
Подаване на пелети 1-6 сек.
Време между подаванията 16-16 сек.
Вентилатор 40-50%
Зона на регулиране 10 градуса. Температурата съм я настроил на 55 гр. / отначалото беше 60/ .
След промяната на вентилатора забелязах, че огъня стана по плътен и по ярък.
От към потребление на пелети, струва ми се че разхода ми е висок. За 24ч. изгарям 3 чувала и малко, приблизително 50 кг. Този разход нормален ли е и ако не как мога да го смъкна. От Шумен съм, ако има някой в региона опит с такава горелка да пише.
Досега пробвах три модела пелети, украински, от ТеМакс / за проба/ и смядовски /микс габър и акация 75/25/
Весели Празници
Колега за 18 киловатовата подаването е от 2 до 4 сек. аз бих го направил от 1 до 4 сек. Също така пробвай с пауза 14-14 сек. Зона на регулране 10 градуса. Вентилатор от 40 до 60% и ако трябва ще намалиш горната граница.
Аз съм с 25 киловата, но котел Бош. За момента топля единият етаж около 90 кв.м. (втория само в определени дни) и разхода е малко под 2 чувала по 15 кг. за 24 часа. Алуминиева дограма с 5 см. EPSF изолация отвън.

п.п. Свържи си сонда pt1000 към горелката да си гледаш темп. на димните газове, и помисли за турболатори в тръбите на втори и трети ход на Бисолид-ския котел. За мен този котел не е добър, но е свирено вече
VelinPetrov - специалист
Колеги ще отправя един доста чест въпрос към вас. Как е по-добре от гледна точка на разход и комфорт:
Стаен термостат ?
Термо глави ?
Комбинация от двете ?
В момента съм на стаен термостат и разликата между темп. в стаите не преминава 0.5 до 1 градус което за мен не е никакъв проблем за момента, заслужава ли си заиграване с монтаж на термоглави откъм гледна точка на комфорт и разход.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26

Тема "Пелетни горелки BISOLID Настройки и проблеми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: