Най - вълнуващия въпрос зимно време.
georgiev.boyko - напреднал
Здравейте,

искам да помоля за съвет отностно избор на циркулационна помпа.

След монтажа на паралелно котле на пелети описано в друга тема в момента се появи странен поне за мен проблем.

На старото чугунено котле горелката е WILO StarRS 30/7

Изображение

Съответно търсех втората помпа да е нещо, което да има воден стълб 7 метра и на пелетното котле монтирах

Изображение

Но явно единственно еднаквостта на този параметър не ми дава еднаква работа на системата.

Когато системата работи на котлето на твърдо гориво няма проблем, но когато превлюча на котлето с пелети крайните задни радиатори в къщата напълно изтиват. Все едно водата няма сила да стигне до тях. Опитах се да намаля потока на предните и по-близки радиатори, но без успех.

Основната разлика, която виждам е в мощтността на помпата и съотвенто оборотите, което предполагам в моя случай е от значение. Размера на свързване едва ли.

Та въпроса ми е има ли как са коригирам този проблем при тези помпи или да търся друга по-мощтна помпа?

И ако трябва да търся към какви параметри или направо помпа да се насоча?

Благодаря.
Последна промяна от georgiev.boyko на пон дек 19, 2016 10:58 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
georgiev.boyko написа:
След монтажа на паралелно котле на пелети
С кранове ли затваряш циркулацията през неработещия котел или с възвратни клапи?
С кран, но само на изходящата вода.
ESPACE - майстор
Размени помпите и ще разбереш къде е проблема. Провери си и филтъра.
Мерси за съвета ще опитам.

Филтъра го изчистих нямаше нищо.

Разменянето ще е трудоемко, защото двете са с различни монтажни размери, но няма как.
stoy@n - специалист
Котела на пелети има ли монтиран трипътен вентил? :? При мен с Виадруса радиаторите затоляха на 15-та минута. Като сложих пелетния, крайните радиатори се затопляха след час-час и нещо. И аз като теб се хвърлих в размисъл и се оказа, че забавянето идва от трипътният вентил.
:partyman:
stoy@n написа:
Котела на пелети има ли монтиран трипътен вентил? :?
Има, но при мен говорим за незатопляне на радиатори след 10-12 часа.

Предполагам помпата не стига до там поради някаква причина.

Утре ще прехвърлям помпи да видим какво ще стане.
kalin72 - майстор
Аз реших такъв проблем като пуснах Алфа2 да работи на ръчен 22 ватов режим. На Ауто не достига топло. Незнам от какво се получава това, някой го беше обяснил преди време...
krasi92 - майстор
Размера в случая има значение.Едната е 132 вата а другата 115.По възможност сложи две абсолютно еднакви или преработи тръбната разводка така че да ползваш само едната помпа.

Тема "Проблем при циркулационна помпа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: