• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 48
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
А аз ги търся да са " ОЕМ fittings" на модела който върши работа на цена под 100 лв...
bobi, какви са подходящите модели на сондите, от кой сайт ги поръчваш?
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
А аз ги търся да са " ОЕМ fittings" на модела който върши работа на цена под 100 лв...
bobi, какви са подходящите модели на сондите, от кой сайт ги поръчваш?
Поръчам ги през познат от голям Автосервиз в Белгия който пък от своя страна се зарежда с ОЕМ fittings в стек по 100 броя от http://www.mercobel.be/ който са представители за Европа на http://www.fkk-corporation.com/ А те ползват за съвместни проекти завода на https://www.denso.com/global/en/
Така че по 10 да ми праща на месец при поискване Аз съм доволен.. Мен това му устройва на ниска себестойност с теснолентова сонда да постигна това което Поляците правят с широколентова сонда за 400 лв. само сондата ( Модификациа на сонда LSU 4.2 произведена за целта с стабилизирана диаграма в високите ламбди) Стандартно е диаграмата е до ламбда 1.7 а стабилизираната версия е до 2.3 Потърси този артикул и се запознай " Lambda Sensor LSU 4.2
0 258 006 065"
В мойте последни корекции в електронната част на изделието също успявам да достигна до 2.3 ламбда но само в опитна постановка.. Не съм го правил за клиент защото е почти неизползваем участук.. това си е чиста неефективност .. Ако много ти трябва този участък ще направя специално за теб единична бройка..
НО Ако много държиш да опиташ да сътвориш нещо лично и да си спестиш 150лв. за Елементите без сондата , Ръчна Изработка Гаранция и Ноу Хау ще ти дам една бройка само сонда за 100 лв. и ще чакам да се похвалиш че си успял.. Обади се и ти я давам веднага, в момента имам и правя серия.. Ако обаче не ти стиска , недай само да подпитваш., Ако не ти е по силите не се захващай има много подводни камъни и предстоящи загуби преди да успееш да постигнеш резултати. Поне на 2-3 сонди ще прецакаш характеристиките и ще станат нелогични с прекъснати диаграма и с забавени реакции и то при положение че имаш познания в областта на електрониката . Давам ти жокер Сигнала от +10 ,+5,+2 миливолта се обръща и става
-2, -4, -6 миливолта и като не знаеш какво да направиш за да е безопасно за циркония (Сондата е циркониева) обърнатото напрежение му издухваш точно ниската диаграма която ти трябва.( отрязваш я).. и основната диаграма се видоизменя.. става като масовите сонди почва да мери до ламбда 1.2 и занулява..
Някъде беше написал с самочувствие че на ОКО , с термометър на газовете и с усет можеш да си уцелиш винаги настройките .. Карай си така ако не искаш да търпиш загуби . Аз съм минал по пътя и зная ако беше лесно щеше да е масово... При мен е различно Аз съм на принципа КЕФ ЦЕНА НЯМА . Реализирал съм доста загуби и сега обаче съм на етапа да реализирам приходи.. Такава ми е природата да се опитвам да изобретявам.. Имам и изобретение с спечелен Златен Медал на Пловдивския Технически Панаир но това е друга тема.
Evgeniy - майстор
Слагането на ламбда сонда не е панацея според мен. Много зависи от горелката и цялата система. Още миналата година взех за проба, но сега чак се позанимавах малко. Стигам до извода, че специално за грейко резултатите са леко странни. Добре се получава само в средна мощност. На високата, ако му дам толкова въздух, че да отиде над 1.3, не се получава добро горене, защото "ретортното" горене се захранва едностранно от шнека. Така купчинката изгаря, и се губи предимството от подковообразния огън, който нажежава пелетите. Явно липсва точно вторичния въздух в стеснението на плочите и заиграването с основния само по показания просто влошава нещата и вдига разхода. На ниска степен пък колкото и да намалявам въздуха все му е много. Там съм склонен да допусна, че имам леко неуплътняване - все пак мерим количество на кислорода от 5 до 7%.

Иначе е интересно да наблюдаваш как при зареждане на порция пелети кислорода леко се увеличава от смутеното горене, после намалява при разгарянето и пак започва да се увеличава при изгаряне на част от пелетите. Това предполагам би било полезно да се настрои цикъла да е по-равномерен.
bobi65 - специалист
За грейкото имам същите наблюдения.. Но един човек Познат на човек при който ходих по друг въпорос от Видин ми показа как си е разпроби дъното с 10-12 отвора от ниското в три редици нагоре по налкона до средата.... това му се явява като първичен въздух.. а пропорционално е затворил с електрожена и с електроди 316 л през дупка от тези който са по края на камерата .. Те са се превърнали в вторичен въздух и горелката коренно се е променила .. не ползва Суспенд... минава през изключване и почистване. Мисля че е по добра от оригинала Ако бях на грейко с сигурност щях до прежаля една глава и да я тунинговам.
Но е възрастен и не ползва интернет.. А и няма как да ви направя снимки да копирате идеята..
Тук Обаче без да се намесваме в конструкцията възможната да стане по равномерен процеса и да не се различават степените е да се пипнат настройките.. А те са;
По къси цикли с по малко пелети.... за всяка степен ...
Примерно ако цикълът е 30 и подаването е 6 да се свали на цикъл 15 към 3 или на 10 към 2..
Така се изравняват доста нещета.. а се запазват мощностите.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
ще ти дам една бройка само сонда за 100 лв. и ще чакам да се похвалиш че си успял.Обади се и ти я давам веднага, в момента имам и правя серия.. Ако обаче не ти стиска , недай само да подпитваш.
bobi, от кога започна да пишеш в червено :?
100 лева са много пари, за нещо което може да изгори при експерименти. 250 лева също. За 280 и З50 мога да взема един от тези два китайски прибора.
http://www.nolimit.bg/product.php?id_product=513
http://tuningshopbg.com/8/189/883.html
И двата ги дават, че са с LSU 4.9 с показания на цифровия дисплей до 25.4 което е ламбда 1.8.
На твоето управление няма цифров дисплей. Ще търся някоя по-евтина китайска сонда, като ментор ти ще ме направляваш :yawinkle:
geniya - специалист
bobi65 написа:
Тук Обаче без да се намесваме в конструкцията възможната да стане по равномерен процеса и да не се различават степените е да се пипнат настройките.. А те са;
Примерно ако цикълът е 30 и подаването е 6 да се свали на цикъл 15 към 3 или на 10 към 2..
Ей това нещо случайно го забелязах при различните настройки, които съм правил на горелката.Особено си личат при фъстъчените пелети с по-равномерната работа.Изпреварил си ме с написаното... :wink:
шоп - майстор
6osi6 написа:
На твоето управление няма цифров дисплей.
6osi6, дисплея в случая е най-евтиното нещо. Имам една торба такива. В зависимост от какъв сензор им сложа мога да мерят температура, волтове, ампери Струват около $

тези специално са за мерене на волтаж. Аз много не разбирам от електроника, но един приятел ми помага. Като му дам 10 дисплея и 10 шунта и му кажа, че искам амперметри ми ги прави.

Прикачен файл

SAM_9048.JPG

Прикачен файл

SAM_9049.JPG
шоп - майстор
geniya написа:
bobi65 написа:
Ей това нещо случайно го забелязах при различните настройки, които съм правил на горелката.Особено си личат при фъстъчените пелети с по-равномерната работа.Изпреварил си ме с написаното... :wink:
Съгласен. но с едно уточнение. Всичко зависи от горивото.
Въглищата например обичат по-голяма доза и по-рядко подаване. Горелката ми с въглища подава 60 сек и почива 15 мин.
andy_forresite - майстор
Торч работи на кратки подавания и по-нагъсто. Например на средна мощност 10 киловата подава пелети малко над 1 секунда през 18 секунди. Не мога да кажа точно колко дълго върти шнека ... може и 1,5 сек да е. Но това е за моите стойности капацитет и калоричност, в случая 4550 ккал и 1900 гр. Като вдигам калориите времетраенето на подаването се намалява и обратно - при понижаване на калоричността подава по-дълго пак през същите секунди.
bobi65 - специалист
6osi6, това са модули за пържене на двигателите на колите... те се ползват основно в ламбда 0.85-0.9...отвори
PDf фала с името на тази сонда и се запознай...максимума е 1.7.. останалото са просто реклами.. А за теб това е минимума вероятно защото нямаш вторичен въздух...
Но купи си каквото решиш...отеглям си офертата да ти правя до 2.3 . Късмет...между другото проподредих си отново камерата...използвах още една идея и ако знаеш какво е дифузор при карбураторите така и тук подходих към пламъка... и вече съм на изходящи 66 гр. ..и още 0.5 процента кпд нагоре.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 48

Тема "Ламбда контрол на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: