• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iceheart - специалист
Svezar написа:
Да не се е задръстил комина и вентилатора да се товари!? Пробвал ли докато прави така да открехнеш горната вратичка и да видиш дали има промяна.
+1

Ако трябва почисти отвора там кадето маркучлето влиза в горелката, може да използваш кламер или нещо подобно..... някой път е нещо дребно което ти лази по нервите.....
dankin78 - помощник
Здравейте! Някъде имаше писано по въпроса, но не мога да открия къде. Как се казваше уреда за мерене на димните газове, в какви пропорции трябва да бъдат газовете и от къде може да се купи. Благодаря!
naskov - майстор
Газанализатор. Цената му падна до към 1500лв и може да се вземе от разни места.
divroker - напреднал
Принципно почиствах абсолютно всичко наред: комина го изчистих перфектно,димоотвеждащи пътища,вентилатора издухан и почистен,маркучето и щуцерите до датчика за налягане ....абе всичко каквото може да ми щукне.Файда нямаше... пипнах малко настройките пак същото,изписва F05 и вентилатора мени оборотите на смърт.Зарежда с пелети,пали и започва да подава шнека по малко,вентилатора не поддържа постоянни обороти а ги мени от 0 до някакви обороти и пламъка гасне.. След х часа люти псувни мръзнене на терасата достигнах до момента да метна горелката през джама и да се свършва...и реших да пробвам за последно.Въведох заводските настройки и минах на ръчен режим.....всичко си дойде на мястото?!?!?! До момента на сбъгясване никога и нищо не бях пипал от пелетите които горя изгорих един тон и ми останаха 4 чувала и започна да прави грешки....х от всякъде,но важното е че потръгна и се стоплихме....
filmatoplo - майстор
:? За първи път чувам вентилатора да се влияе от това дали си на ръчен или модулира режим ,по скоро нещо друго е било ,имаше ли някакви фрапиращи разлики в настройките подаване и въздух които си забелязал като стойност .
Svezar - специалист
Или просто управлението на оборотите на вентилатора се е ошашкало и е имало нужда от рестарт !
divroker - напреднал
Принципно и за мен нямаше никаква логика да се менят оборотите,но ги менеше,зарежда,пали и шнека започва да подава периодично пелети,а вентилатора варира постоянно от 0 до зададените обороти...не знам при менящи обороти какво горене ще става?Аз принципно многократно рестартирах котела но все си показваше грешката и не сработваше.Когато се хванах да променям настройките със заводските и текущите нямаше съществена разлика,после въведах едни от една друга тема във форума и с тях същия филм,и накрая само минах на ръчен режим със заводски настройки и кандиса.
filmatoplo - майстор
:) Добре за теб ,лошо за статистиката ,при подобен проблем как да кажа - мини на ръчен режим и готово. :? :)
divroker - напреднал
Принципно логика няма...търсех я около вентилатора и комина,но всичко си е наред,датчика за налягане работи и реагира-като извадя маркучето и вентилатора вдига на макс ... каквото и да променя и направя менеше обороти.
ПП.как управлението чете обороти на мотора?
divroker - напреднал
Колеги помагайте отново се появи същата грешка f5 и старата песен пак..Мени обороти и не работи.И при открехната вратичка изписва грешка?! Предположения от какво може да е?
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: