• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
D.Dimitrov - помощник
шоп написа:
+ 1 към мнението на gnt69

направи си системата затворена. Не си усложнявай системата с още една помпа и допълнителен външен топлообменник. Ще ти струва около 500 лв в повече и няма смисъл. Не, че няма да работи, но е оправдано само ако по някаква обективна причина не може да минеш или не желаеш да минеш на затворен тип система или не искаш да качиш РС по-високо ако си останеш на сегашната отворена с-ма

Бункера ти е най-малкият проблем и изобщо не се занимавай с тези подробности. Винаги и в последствие може да го преправиш или направиш нов. Степенувай си нещата по важност, че сезона е в разгара си
Успехи!
Благодаря!
Принтирах си мнението ти и ще го обсъдя в детайли с дистрибутора. Още повече, че потвърждаваш препоръките на gnt69 и когато двама опитни колеги ми казват едно и също то няма как да не ги послушам.
Весела Коледа!
D.Dimitrov - помощник
filmatoplo написа:
Честито :) и аз днес имам пуск на една горелка ще зарадваме човека то май е празник ,няма как - вчера времето не стигна :lol: .
Благодаря!
Чест ти прави, че днес работиш за благото на клиента!
Успешна инсталация и весело празнуване!
filmatoplo - майстор
И ако вземе та стане . :supz:
kalin72 - майстор
Тия 26 метра между котела и основния обект на отопление ще ти изграят голямата негативна роля в упражнението. Но предполагам Лазар ти е дистрибутора в района, та той с опита си ще ти подскаже кое как да стане.
Последна промяна от kalin72 на съб дек 24, 2016 10:40 am, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
D.Dimitrov написа:
gnt69 написа:
За шнека единствено трябва да гледаш да е над 50 градуса наклон ако е 60 е по добре.
Това че прокапва системата не е добре. Затвори я надуй 2.5 бара вземи си перманентен маркер и пообиколи и отбележи къде прокапва, като дойдат майсторите ще пренавият някоя резба или ще залепят някоя тръба на ново какви са тръбите. И все пак това е препоръчително зависи къде са заврени тръбите и имаш ли достъп до тях, но мене лично всеки теч ме нерви. За диаметрите на тръбите никакво значение няма системата затворена или отворена е , или са достатъчни или са малки. Антиконзния трипътен вентил е важно нещо трябва да си вземеш и монтираш.
За Варна правилния човек е Лазар от форума. Настоявай за личен негов оглед на къщите, и каквото ти каже ще го слушаш, той е добронамерен. Малко солено излиза да преправяш инсталация но ако имаш възможност така и така си развързал кесията направи инсталацията като хората. Всеки компромис после излиза по скъпо, щото е свързано с точене изпразване и преправяне на инсталацията.
Айде със здраве да ползваш горелката и котела. Гарантирам че ще останеш доволен. :partyman: :supz:
D.Dimitrov - помощник
kalin72 написа:
Тия 26 метра между котела и основния обект на отопление ще ти изграят голямата негативна роля в упражнението. Но предполагам Лазар ти е дистрибутора в района, та той с опита си ще ти подскаже кое как да стане.
И мен най вече ме притеснява разстоянието. Вероятно ще трябва да оставя повечко отворени радиатори за да си осигуря по-голям и бърз оборот на топлоносителя. Не знам дали би било подходящо решение с две помпи като всяка се грижи за нейната къщичка. Относно дистрибутора досега сме контактували само по телефона и се казва Антон. Ще изчакам неговото мнение и ако той не предложи решение ще търся помощ от други негови колеги.
D.Dimitrov - помощник
gnt69 написа:
D.Dimitrov написа:
gnt69 написа:
За шнека единствено трябва да гледаш да е над 50 градуса наклон ако е 60 е по добре.
Това че прокапва системата не е добре. Затвори я надуй 2.5 бара вземи си перманентен маркер и пообиколи и отбележи къде прокапва, като дойдат майсторите ще пренавият някоя резба или ще залепят някоя тръба на ново какви са тръбите. И все пак това е препоръчително зависи къде са заврени тръбите и имаш ли достъп до тях, но мене лично всеки теч ме нерви. За диаметрите на тръбите никакво значение няма системата затворена или отворена е , или са достатъчни или са малки. Антиконзния трипътен вентил е важно нещо трябва да си вземеш и монтираш.
За Варна правилния човек е Лазар от форума. Настоявай за личен негов оглед на къщите, и каквото ти каже ще го слушаш, той е добронамерен. Малко солено излиза да преправяш инсталация но ако имаш възможност така и така си развързал кесията направи инсталацията като хората. Всеки компромис после излиза по скъпо, щото е свързано с точене изпразване и преправяне на инсталацията.
Айде със здраве да ползваш горелката и котела. Гарантирам че ще останеш доволен. :partyman: :supz:
Благодаря за наклона. Това с надуването си е добра идея и ще го изпълня независимо каква ще е окончателната система.
Тръбите са от онези трислойните с резбовите връзки и гумените о-пръстени. Като цяло се държат добре докато някой не ги срита. Ама пълно щастие няма и където се наложи ще подменям.
шоп - майстор
D.Dimitrov написа:
Тръбите са от онези трислойните с резбовите връзки и гумените о-пръстени. Като цяло се държат добре докато някой не ги срита. Ама пълно щастие няма и където се наложи ще подменям.
Колега, от опит ти го казвам, това са най-неподходящите тръби за изграждане на една отоплителна система. Предполагам и на теб ще ти предстои да си научиш урока.

Не препоръчвам дори и по-добрите стаби и тръби лепящи се със стъкофибър.

Малко по-скъпо, но след време определено с най-доборто съотношение цена -качество е стоманена или медната тръба.
maistora1965 - специалист
В началото питаше за слънчогледови пелети не е вярно че събират мишките от квартала,мишките не ги ядат само пробват и се отказват но заиците много ги обичат :lol: .Аз от три години съм на слънчогледови но имаи в предвид че отделят много пепели трябва чистене на котела.Тази година явно производителя е добавил и нещо друго освен слънчоглед защото разхода до момента ми се е вдигнал почти двоино а пък в котела е ужас.Така че не разчитаи само на слънчоглед вземи първо да пробваш.
filmatoplo - майстор
:partyman: Наздраве колеги ,преди час се върнах от обект на 70 км от къщи ,така се наложи не мога да оставя хората ,та подкарах един Дакон с Грейко рб 20 . Относно тръбите - аз като по Прос съм с Медни ,въобще не знам че имам тръби ,а който е с Ал сложна ...... :) .още веднъж наздраве на братя Ганевци . :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Нов член в клуба на Грейко!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: