• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Моля,дайте съвет!Искам да скъся дълбочината на стари кухненски шкафове до 40 см и да сложа в/у тях кухненески плот 60см,за да покрие стеничката като барплот.Та как да съединя плота? :?
danev_tr - специалист
Чакай сега, нещо не те разбирам, хем искаш да режеш корпуса хем да съединяваш плота, какво точно искаш да се получи като краен резултат.
ribnikolaevi - майстор
Слагаш плота върху шкафовете и отдолу переш с винтове, на които си сметнал дължината така, че да не се покажат отгоре.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ribnikolaevi написа:
Слагаш плота върху шкафовете и отдолу переш с винтове, на които си сметнал дължината така, че да не се покажат отгоре.
И да цръкне силиконче преди да сложи плота, а.
А по въпроса за намаляне на дълбочината на шкафовете. Очертаваш, режеш със зегето. С едрата пила поизравняваш оставените ръце на майстр и отново закрепваш гърба.
kobutan - специалист
можеш от изрязаното от страниците да направиш бленди и чрез тях с винтове да закрепиш плота. обикновено ширината на страниците е 500-550 мм, ти ще ги намалиш до 400 - напълно достатъчно за ширина на бленди. бленда - слагат се обикновено по 2 горе между страниците.
режеш със зегето страницата с надмерка, после ако имаш оберфреза с прав фрезер с лагер по шаблон (някакъв детайл използвай, например друга страница ) го изравняваш и става супер. после по тази страница правиш другите.
за плота също за монтиране може да ползваш ъглови планки, има и специални ъглови пластмасови за мебели.
Благодаря за съветите!ще избера начин,който мога да осъществя!
Какво искам да направя ли?Оф,Накратко- "усвоих" терасата,махнах старата пистолет дограма,но не съборих стеничката,останала от подпрозорчия панел.Нея ще я използвам като барплот.Но после реших за нея да залепя кухненските шкафове.Понеже терасата-кухня е тясна(1,27м) ще срежа шкафовете в дълбочина но 40 см.И върху тях и стеничката искам да сложа общ плот -60 см.Дано съм обяснил ясно предстоящите ми дърводелски "подвизи" :shock:
[quote="kobutan"]
режеш със зегето страницата с надмерка, после ако имаш оберфреза с прав фрезер с лагер по шаблон

Лошото е,че нямам оберфреза :shock: Но пък от този съвет ми "просветна" нещо просто,което се случва,огато се посъветва човек!Ами що да махам старите плотове на шкафовета,а не хвана плота в/у тях?А за да спазя височината ( 85 см) може да резна отдолу със зегето колкото е дебелината на плота :razz: Май така ще е най-лесно?!Още веднъж,благодаря на всички за съветите!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Всъщност само един от "помагачите" подозря, че мислиш да махаш плотовете :) .
така де!то на кой да му хрумне,че съм избрал най-сложния вариант,а :? то затова човек трябва да се посъветва,за да му "просветне" :idea:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ама ти още ли не си го направил!!! :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Закрепване на плот?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: