• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ехееее, коя горелка си подава вторичен въздух?
Котела ми има отвори, ама са за третичен, далеч са от пламъка.
Торча има проблем само с постоянното подскачане от ниска към висока мощност, според мен.
filmatoplo - майстор
Нали уж модулира през 500 вата .
andy_forresite - майстор
Пак си променя мощността през 500 вата. За по-прави графики мощността се ограничава 3-4 степени над средната. Или 1,5-2 кв над. Например при средна 6,7 мощността се отрязва на 8 и линиите ще се поизпънат.
Тази вечер за първи път изхода от трипътния, който връща част от котелната вода обратно, беше изцяло студен - 100% превъртане през радиаторите и нищо за рециркулация. Това е защото главите не можаха да затворят, а не можаха да затворят, защото къщата не може да се сгрее до 24 градуса. Достигна 23 цяло и нещо и аха да стане и минах на нощен режим.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трифон П.Трифонов написа:
Торча има проблем само с постоянното подскачане от ниска към висока мощност, според мен.
Твоята горелка има отвори за първичен и вторичен въздух, но това, че не знаеш не е проблем,л тя си знае :). Но подаване на вторичен въздух имат много горелки.
LazarGanev написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Твоята горелка има отвори за първичен и вторичен въздух, но това, че не знаеш не е проблем,л тя си знае :). Но подаване на вторичен въздух имат много горелки.
Благодаря!
Аналогично, Торч горелката също би трябвало да е устроена така.
Значи проблемите са другаде.
LazarGanev - "Велик майстор"
Слава богу двете горелки са коренно различни като устройство и принцип на работа :wink:
Имах впредвид отвори за вторичен въздух. Знам, че не е като моята.
Каквато и да е конструкцията, ако не е тотално сгрешена, едно читаво управление ще докара нещата до приличен вид.
Чак ми идва да експериментирам с един зелен котел и друг контролер.
След сравнителния тест турболатори......и тухлички.....
Съжалявам,че не съм толкова богат!
andy_forresite - майстор
На мен ми се струва че рб20 ще гори по-добре с управлението ни :) Ще имате 34 степени на извиране на пелети, горелката няма да гасне, защото ще гори с ~600 g на час или 15 кг/ден при калоричност 4300 ксаl. Имате изолация. Радиаторите стоплят и термоглавите ги притварят, температурата на водата се качва и рб20 сваля през 500 вата докато се кротне на 600 гр/час. Поддържа "експерта" топъл за момента на отваряне на термоглава. Дори никоя глава да не отвори 5 часа, водата ще ви е топла и жената може да се изкъпе без да трябва горелката да грее наново водата. Тя просто ще вдигне над 3 киловата и ще подгони температурата в бойлера.
Или ви трябват 6,5 киловата, а вие имате 5 на първа и 10 на втора. Вместо да превключва като в софийско адско (задръстване), ще застане на 8-ма степен - 6,5 kw и ще извират пелетчета с темпо 1,3 кг/час :yawinkle:
За да запали трябва да се пипне първоначалното зареждане, защото зелените палят с една голяма шепа пелети.
Честита Коледа!
Анди, помисли върху другия вариант-Натурела! Поне аз съм на мнение, че управлението е проблем, а не горелката. Ако има начин да остане графиката, поне ще се разбере, та и на десетократно по ниска цена.
filmatoplo - майстор
Тези 34 степени на колко градуса преди зададената температура започва да ги сваля . Например при студен котел 30 гр - задали сме 60 градуса и горелката Торч работи на макс да ги достига ,какво прави по натам .
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: