Мечтата на всяка домакиня
Здравейте!
Преди час, си монтирах шкафа и вграденият абсорбатор. Но кой да забележи...ТЪП СЪМ..., че комина в който е вкаран въздуховода, е един с печката на дърва, който се използва в съседната стая. И още по-зле, че са ТОЧНО на едно ниво!!! Когато пусна абсорбатора, печката започва да връща дим.
Въпроса ми е, има ли клапа, която да се постави на буриите/кюнците, за да не не връща дима?
Предварително благодаря и ВЕСЕЛА КОЛЕДА на всички!!!
VLADO66 - майстор
Това е изключително опасно.Зазидай отвора на абсорбатора и го изкарай някъде другаде.
Нямам друг вариант. В кухнята е само един комин. :(
VLADO66 - майстор
Над шкафовете с плоски въздуховоди и през някоя външна стена.
koveslav - майстор
С кюнците не си прави никакви експерименти.НИКОГА! Не поставяй каквото и да било на пътя на дима,горчиво ще съжаляваш! Послушай колегата и с цената на всичко изкарай аспиратора другаде,или ако трябва дори стой без аспиратор,но не си прави експерименти с тягата на комина.
infomar
Виж дали е само един комина и няма друг до него който не се ползва от комшии.. но да не би после някой внезапно да вземе да го ползва.
Добро утро!
Весела Коледа!
Благодаря на всички, които въпреки Бъдни вечер, ми отговориха!!!
Няма как да изведа въздуховода на друго място/стена. Просто жилището е такова, че....няма начин.
Направих примерна схема на комина /използвах paint/. Дали идеята ми, би могла да има успех?!? Между двата отвора, да поставя дебела ламарина. Така, че тягата от абсорбатора, да се удря в ламарината, а горещият въздух от камината, да не отива към абсорбатора??? :| :| :|

П.П. Как точно да вмъкна снимка в поста си?
XpacTa - специалист
Тогава ползвай абсорбатора като абсорбатор, а не като аспиратор - без комин. Виж в инструкцията - слагат се филтри от активен въглен, които абсорбират миризмите и въздуха се връща обратно в стаята. Не е най-оптималния вариант, но е по-добре отколкото да се "събудиш мъртъв".
Да, и това е идея! Но при условие, че може да ги отвежда...ще ми е краен вариант.
Друго, което ми препоръчаха, е самата гъвкава връзка, да е "напъхам" в комина и от там да я изкривя нагоре....
Дойде ми на ум, да сложа направо кривол, но тук питанката е, как да вкарам кривола в самият комин? :|
Svezar - специалист
По принцип аспиратор се слага в комин само ако си сигурен че никой друг в сградата не ползва и никога няма да ползва печка на твърдо гориво заустена в този комин ! Но българина такива "смешни" правила не спазва и после всички се псуват един друг :idea: Както на теб ти е връщала печката пушек така ще връща и на този над теб като набичиш аспиратора....ама това си е негов проблем нали !

Тема "Абсорбатор, комин, пушек" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: