• 1
 • 43
 • 44
 • 45
 • 46
 • 47
 • 54
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
MASTER - специалист
Е то чак и стрелка има нарисувана на пантата :-D

Върти смело, на ексцентрик е :wink:
batkotivalio - напреднал
Колеги във връзка с възникнал луфт при пантите на балконската ми врата ми трябват няколко съвета относно от къде мога да купя притискаща панта за скрит монтаж. Обкова на вратата е Wink Haus, а дограмата е трокал. Монтажа и изработката са извършени от ролпласт, ако има някакво значение. Освен монтажа на притискащите панти имам вариант с монтаж на гръб и насрещник, но не знам от къде мога да купя такъв на Wink Haus. От фирмата ги попитах и ми казаха, че имат само външни притискащи панти, за това да попитам къде мога да намеря магазин за обков като моя за панти и евентуално гръб?
MASTER - специалист
Не знам дали обкова ще успее ти реши проблема, но щом питаш - има един Бъц му викат в Берковица, фирмата му е Хил АД, той продава винкхаус.
Виж из нета за контакти и откъде ще ти е удобно да си поръчаш.
batkotivalio - напреднал
Да намерих го, даже имат магазин в София.
Благодаря за бързия отговор!
Иначе в момента проблема съм го решил с уплътнение, за по сигурно обаче, мисля да сложа или въпросната притискаща панта или гръб с насрещник. Става въпрос да се обере луфт от порядъка на 2 мм.
tarlyo - специалист
За балконска врата е по-добре външна средна панта. Гръб. може да сложиш, ако са ти монтирали обков за двойно отваряне. Уинк хаус продават и в складовете на Профи линк.
batkotivalio - напреднал
Да, точно това ме интересуваше, дали е възможно монтирането на гръб без функцията двойно отваряне. Явно минавам на варианта с притискаща панта.
MASTER - специалист
Aко ще слагаш само средна панта - няма никакво значение марката, не е свързана по никакъв начин с останалите части на обкова. От всеки производител става, стига да е за твоя профил. Ако ще търсиш Винкхаус, смени направо целия обков с двуплоскостен. Не е много по скъпо.

Обаче за да си сигурен, че притискаща панта ще свърши работа - първо провери къде е проблема - най вероятно е изтумбена каса в някоя от двете равнини, или и в двете, или произведено по тясно крило. Но съм готов да заложа 10 кинта на усукана нанякъде каса при монтажа. 6 лева за натегната към зида с монтажния винт, 3 лева за изкривена навън/навътре с монтажен клин, и 1 лев за талантлив монтажник, успял да направи и двете неща.

Както каза Тарльо, външна панта ( по скоро панта за падащ прозорец) по би решила проблема стига да не е съвсем осрано положението.
batkotivalio - напреднал
Предполагам че е изтумбена навътре от пантите, слава богу не е много с допълнителни уплътнения за сега съм овладял положението, но ми се ше да имам и по интелигентни варианти, като например гръб с насрещник, но който да не прави прозореца да се отваря в две посоки (просто не ми трябва). Иначе за пантата разбрах, ще я търся подходяща за трокал, мисля че улея беше 13 мм.
Прикачен файл:
IMG_0055.JPG
Етоя и въпросната фуга, дано да е само навътре ;)
velsi - Почетен майстор
Няма начин да монтираш гръб без да имаш механизъм за двуплосткостно отваряне. Самият гръб е част от този механизъм. Твоето решение е единствено средна панта - скрита или нормална. Скритите са малко капризни и не винаги вършат работа. Външната сякаш е по-добър вариант за тебе.
batkotivalio - напреднал
Е по добра е, но със сигурност нама да го уцеля, а после само гнусните дупки ще останат, не ме кефи външната, имам такава свободна, но не ми харесва за това съм се ориентирал към вътрешна. май май ще си остана с уплътненията ;)
 • 1
 • 43
 • 44
 • 45
 • 46
 • 47
 • 54

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: