• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasen1 - специалист
andy_forresite написа:
По обяд го почистих, слжих малко огнеопорни тухли до горелката и може да се каже че има ефект. Осветеността се задържа висока, а преди се движеше от 200-0 и обратно. За седмица пълня пепелника с черна пепел.
Анди, извади тухлите, намаляш топлообменната площ - незнам откъде ти хрумна тази идея.
LazarGanev - "Велик майстор"
krasen1 написа:
Решението е буфер - но се оскъпява инсталацията много.
Много, много, не повече от Торч :-D
LazarGanev написа:
...... минимална мощност пада и под 3кВт.
krasen1 написа:
Имаш предвит, че когато тлей пада под 3кВт.
Намам предвит да тлей :-D
Имам предвиД разход 1кг/час нискокалорични пелети :wink: . Това не е тлеЙне :-D
fox_vt - майстор
Ех Трифоне :? Спецовете практици :lol: знаят как да накарат торч да работи нормално,а кой е казал че не работи. Топли ли топли това че един клиент в случая Анди има доста кофти обстоятелства като се почне от пелети та се стигне до начин на експлоатация, веднага значи че този котел не работи правилно. Ето ти една графика от котела на Красен.
Прикачен файл:
image-0-02-05-06c96d1efdc28c8bb5d8259a76909cc7229a3bba973618a41420b02589de5737-V-675x240.jpg
image-0-02-05-06c96d1efdc28c8bb5d8259a76909cc7229a3bba973618a41420b02589de5737-V-675x240.jpg (45.37 KиБ) Видяна 1261 пъти
Зададената температура е 60 градуса,и средната температура е толкова, какво повече трябва да се иска от системата :?: Ама графиката подскачала ми подскача все пак има 35 степени нормално е да си ги използва. Доскоро не знаехте какво е графика, тепърва се учите да чертаете със натурелата. Доскоро тръбяхте че интернет достъп не ви е нужен,и до него опряхте пак. Доскоро не бяхте чували за модулираща пелетна горелка, показахме ви колкото и да убеждавате че и он/офф върши работа. Каквото има торч рано или късно стигате до него. Какво ми се хвалил шоши за газовете, ние сме със заводски базов модел, вие ми вадите котли със камъни, тухли,турболатори, тави със дренки и шипки и всякакви подобрения само и само да се сравнявате със торч. Не ви ли изглежда смешно. Ако горната графика нямаше показания за мощността а само една гола температура като при вас дали щеше да ви прави впечатление?
Както съм го казвал и преди котела си върши това което му е зададено.
И да Трифоне това е система тъй като и горелката и котела са направени един за друг,а не са старт от скрапа като при грейко например.
Като покажете графика по добра от торч при същите условия на работа като него тогава ще говорим пак. И никой никъде не е казвал че торч е по добър от бош, по добър е от грейко това си е неоспорим факт.
6osi6 - майстор
fox_vt написа:
по добър е от грейко това си е неоспорим факт.
Това може да се провери много лесно.
Предполагаемите продажби на Грейко са стотици горелки, в това число и горелките в комплект с котли.
Колко са продажбите на Торч. Предполагам, че не са повече от десетки, или над 100.

Дайте си продажбите до днес, колко са?
6osi6 - майстор
fox_vt написа:
Какво ми се хвалил шоши за газовете, ние сме със заводски базов модел, вие ми вадите котли със камъни, тухли,турболатори.
fox, това е показателно за способностите ви. "Заводски модел" предполага професионална работа и използване на съвременна техника.
Аз свалям температурата с ръчно изработени детайли на базата проба-грешка.
Прави си изводите какви пичове сте в Торч и какъв екип сте :-D
Извинявам се за намесата в спора Ви, но моята представа за перфектно управление изключва нуждата аз да определям котелът с каква температура да работи! Той трябва сам да си я избира, мен ме интересува температурата в жилището, а не котелната. Аз като ползвател не трябва да следя прогнозата, да изчислявам радиаторите, да пресмятам нужната температура. Искам да си задам температура в жилището и той да работи по заданието. Като променя решението си, той да реагира адекватно.
6osi6 - майстор
fox, Торч прави 140-150 при 15 kW. Нормално други котли дават температура 140 гр. при 20 kW.
Смятай колко ще прави на 20 kW, с поставен на правилното място термометър - веднага след фукса.
andy_forresite написа:
термометър на димните газове на 25-30 см от фукса. Засега е 100-110, въпреки че обичайно е 140-150 при 15 кw.
krasen1 - специалист
LazarGanev написа:
Имаш предвит, че когато тлей пада под 3кВт.
Намам предвит да тлей :-D
Имам предвиД разход 1кг/час нискокалорични пелети :wink: . Това не е тлеЙне :-D[/quote]

Лазаре,когато нямаш вече какво друго да кажеш за" така прехваленото ГРЕЙКО",започваме да се занимаваме с правописа на хората.Типично в твой стил! :lol: Ти също имаш пропуски с него ,но ще си отворим друга тема за това,сега тази е за котли.

тлей е производна форма на тлея (повелително наклонение, ед. ч.).
krasen1 - специалист
6osi6 написа:

Дайте си продажбите до днес, колко са?
Ти кой беше ,че ще ти даваме продажбите? :?
krasen1 написа:
тлей е производна форма на тлея (повелително наклонение, ед. ч.).
Точно тъй, прочел си в Гугъл, само не разбрах на кого повеляваш да тлее - на котела ли? :cool:
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: