Всичко за дърводелството
VladkoM - специалист
Здравейте колеги. Честита Коледа и Весело посрещане на новата година.
Скоро ще ми предстой да правя една дървена постройка и за целта смятам, че добра работа ще ми свърши един пистолет за пирони. Само, че в България са доста скъпи а в Америка с транспорт,акциз,ддс и другите такси ще ми излезе 1/2 от цената. Смятам след нова година да си поръчам един пистолет но се двоумя между Bosch sn350-20 и Makita an923.
Ще съм Ви много благодарен ако някой сподели има ли опит с такива инструменти, и да даде препоръки коя марка и модел да избера.
Весело посрещане на празниците.
cholev - майстор
Тичай в лидъл и си вземи продаващия се в момента такер за около 50лв-чудесен е. За една постройка ва дадеш една чанта пари само за такер- е ти си знаеш
VladkoM - специалист
Тези такери могат да ковът пирони от 50мм - 90мм. Цялата постройка ще бъде от дървен материал. Дървена конструкция + дървена обшивка. Ще бъде с размери 14м х 6м. Може би ще бъде с битумни керемиди който гледах също могат да се коват с такъв пистолет. Общо взето за това искам да си взема този пистолет, не че толкова спешно ми трябва :)
iliya_i - майстор
Преди да си поръчаш от Хамериката, проучи дали машината която ще купиш може да работи тук. Щото Хамериканците в контактите си имат 110 Волта/60 Херца, пък ние имаме нещо по-друго.
naB4o - специалист
В САЩ съм работил едно лято, доста дърводелски неща, като 90-95% от уредите бяха макита. Работил съм с такъв пистолет на същата марка, коѝто беше с компресор, а не на ток. Работеше се лесно, няколко стени със сайдинг направих. Нямам сравнение освен с един американски блак и декер, като Макитата беше по-компактен.
turbocharged - специалист
Пневматични са и двете не се кахърете за волтажа. Това са американски тип машинки. Тук е популярен чука. Даже специалния чук за пирони е нов модел екстра за нашенските майстори.
VladkoM - специалист
Това с волтажа не ме притеснява понеже и двата пистолета са с пневматични (въздух) от компресор, при тях няма значение с какъв волтаж е. Единственото което ме притеснява е, че Бош-а мисля е Немски а Макитата е Японска. В което разбира се няма нищо лошо ако за направени качествено.
naB4o написа:
В САЩ съм работил едно лято, доста дърводелски неща, като 90-95% от уредите бяха макита. Работил съм с такъв пистолет на същата марка, коѝто беше с компресор, а не на ток. Работеше се лесно, няколко стени със сайдинг направих. Нямам сравнение освен с един американски блак и декер, като Макитата беше по-компактен.

За това време разваляли ли са се тези инструменти с който сте работил. Днес смятам да се обадя в Българските представителства за да видя ако ги купя от там важат ли им гаранциите тук, ако не им важат могат ли да ги ремонтират.
https://www.makitatools.com/products/details/AN923
http://www.cpotools.com/bosch-sn350-20f ... ch-nailers
това са въпросните машинки :)
naB4o - специалист
За 4 месеца нямаше проблеми с нито една Макита.
Chefo77 - майстор
cholev написа:
Тичай в лидъл и си вземи продаващия се в момента такер за около 50лв-чудесен е. За една постройка ва дадеш една чанта пари само за такер- е ти си знаеш
Хахаха.
Виж сега, Ванка, приеми че има хора, които не искат да се оборудват с Лъки бой, а искат и имат възможност за нещо свястно. Така че вземи да си задържиш мнението, когато някой търси ПРОФЕСИОНАЛНА техника. Не че нещо, но е смешно отстрани на човек, който се колебае между Мерцедес и БМВ, ти да си предлагаш Москвича си...
По темата - който от двата ти е на сърце, него отнасяй. Тук цените толкова по-високи ли са?
И друго - поинтересувай се, дали има консумативи за тях при нас. Да не си купиш паметник :(
VladkoM - специалист
Chefo77 написа:
По темата - който от двата ти е на сърце, него отнасяй. Тук цените толкова по-високи ли са?
И друго - поинтересувай се, дали има консумативи за тях при нас. Да не си купиш паметник :(
Цените от Америка с доставка, ддс,акциз,мита и други такси трябва да излезе към 600 лв. Ако се купи от България цените са от 1000 нагоре.
Относно това дали има консуматива, днес се свързах с представителствата им и от там ми отговориха:
Макита: Имат 1 година европейска гаранция, ако е от Америка могат да го отремонтират ако имат частта на склад веднага ако не е ще я поръчат и ще го отремонтират. Има разлика в европейските и международните.
Бош: имат международна гаранция и независимо от къде е закупен може да се отремонтира гаранционно, само трябва да има касова бележка или фактура.
Там идва проблема, че от ebay е от хора и не знам как стой въпроса с касовата бележка и фактурата. Казват ми за някакъв баркод който се регистрирал в сайта на продавача. И така пак трябва да говоря с представителството им :)

Тема "Пистолет за пирони Bosch vs Makita" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: