Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
8180 - майстор
Димитър Димов написа:
Според мен в момента на снимката е 88,защото ако е 98 третата стрелка (х10) трябва да е преди нулата,а тя е преди девет.
+1
Допускам, че предишните показания не са отчетени, а записани на някаква база- точно х20.
Не бих се притеснявал сега. Ще си покаже по-късно, ако има грешка.
Кой реално прави отчетите?
Димитър Димов - специалист
valentino76bs написа:
Ах успокоих се :) а има ли вариант да го заменя с дистанционен?
За какво ти е дистанционен (монтаж от соф.вода е 90 лв.) при положение че проблема не е в уреда, а в компетентността на отчетника.Ако няма постоянен достъп до водомера може да се разберете да пише по 7-10 кубика месечно и 2-3 пъти годишно да се прави изравняване.
valentino76bs - майстор
Ясно така ще направя,мерси. :partyman:
krasi92 - майстор
При нас имаш възможност за самоотчет през сайта на ВиК и да си пишеш някакви кубици като задължително през юли месец се сверяват и коригират показанията в присъствието на инкасатор.В момента шахтите са зазимени и инкасаторите си седят на топло.
Antonii - майстор
Своевременно си коригирайте грешката, че ако се наложи смяната на водомера кубиците които сте надплатили никой няма да ви ги приспадне или възстанови.
lov - майстор
С не малък стаж като доброволен инкасатор по вилите :-D и аз твърдя че показанието е 88.
cholev - майстор
Одеве на младежа му показвах как се отчита водомера ако случайно ме няма в къщи и трябва да се отчете и същия случай- при тебе е 88, но стрелката е подминала цифрата 1 на х 100. Очевидно стрелките не са настроени както трябва, но трябва опит и анализ, че е 88 ане 188. 21 век с допотопни водомери :sad:
iliya_i - майстор
cholev написа:
21 век с допотопни водомери :sad:
Очакваме скоро да пуснат в Лидъл най-прекрасните водомери на света, че да си купим. :lol: :lol: :lol:
cholev - майстор
Ева ли го. Сигурно ще са добри. Обаче по спомен след като изтече 5(или 10) годишния период от ВиК ми го смениха стария за без пари така че не се натискам
montoya - майстор
cholev написа:
Ева ли го. Сигурно ще са добри. Обаче по спомен след като изтече 5(или 10) годишния период от ВиК ми го смениха стария за без пари така че не се натискам
Без пари мама на тате не дава! Купуваш си водомера, заявяваш смяна при инкасатора и или плащаш на ВиК-то да ти го сменят или на водопроводчик, после си плащаш на инкасатора пломбирането

Тема "Показания водомер." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: