• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
gnt69 написа:
Слънчогледовия пепел пада с мека четка за боядисване. И със телена пада разбира се. Не знам как е при чугуна ама от ламарината пада много лесно почти с поглед. :partyman:
И при чугуна няма проблем, пада лесно.
Чудя се ако го оставя така един месец без да го чистя няма ли да започне да си пада сам или да си се самопочиства
D.Dimitrov - помощник
Да се похваля!
Моята работа май ще стане. Но както посъветвахте със затворена система.
Важното е, че за доставчика на котела ми няма неизвестни.
От мен се иска ток, вода, пелети и чистене.
Е, и малко/всичките останали/ бели тръбички ще поизхвърля. Ама нали е за хубаво.
Надявам се скоро да имам репортаж по късо ръкавче.
alex_serviz - специалист
grants написа:
...Чудя се ако го оставя така един месец без да го чистя няма ли да започне да си пада сам или да си се самопочиства
Сравни t на димните газове в началото и в края на тестовия месец и ще се хванеш за главата...
шоп - майстор
6osi6 написа:
D.Dimitrov написа:
[Относно чистенето в началото докато не знам какво е без него сигурно ще ми се струва песен на фона въглищата.
Въглищата правят по-малко пепеливи налепи, които падат сами с удар, продухване или почистване с прахосмукачка. След като се изчисти въглищната пепел под нея се показва белият фон на слънчогледовата, който е добре прилепнал към стените на котела, мазен и очевидно не се чисти по начините с които се маха въглищната пепел.
Май в този форум само аз и 6osi6, горим въглища автоматизирано в горелки. Затова макар и малко извън темата да споделя, защото знам, че много нерегистрирани потребители четат темата;

Та: налепите от въглища са минимални. Това се отнася предимно за висококачествени калорични руски въглища. Наистина падат много лесно ( с четка, удар, прахусмукачка или струя от компресор) Определено няма нужда от стъргане и чегъртане. За 3 седмици горене на донбаски въглища при мен нагара е под 1/2 кофа. Спокойно мога да не го чистя, защото не бърка осезаемо работата на 6 цекционният виадрус. 99% съм сигурен, че и цял отоплителен сезон мога да изкарам без чистене на виадруса, но все пак 2-3 пъти през зимата ми идва музата да се правя на коминочистач :razz:

Горенето на нискокачествени лигнитни въглища, както и кафяви пернишки въглиша също не е различава много от горното написано от мен.

Просто пепелта в сандъчето за пепел е 2-3 пъти повече.
maistora1965 - специалист
А нещо като разход за информация може ли.
gnt69 - майстор
maistora1965 написа:
А нещо като разход за информация може ли.
30 кила за 24 часа.
andro440 - майстор
Ще се самопочисти и котела вътре ,ще изглежда ,като посребрен ,но само ако надуеш горелката поне за два дена ,на 80 -преди завиране на водата -тогава се случват и чудесата ,аз така си го чистя моя ...и нощем без рубашка спя и разни одеала хем ми е топло и жега и котела ми светва отново ,става като нов и готово ,,,това е терапията за самопочистване ,пък който не вярва ,да търка с четки и каквото там трябва
grants написа:
gnt69 написа:
Слънчогледовия пепел пада с мека четка за боядисване. И със телена пада разбира се. Не знам как е при чугуна ама от ламарината пада много лесно почти с поглед. :partyman:
И при чугуна няма проблем, пада лесно.
Чудя се ако го оставя така един месец без да го чистя няма ли да започне да си пада сам или да си се самопочиства
filmatoplo - майстор
:) Без заяждане,чисти се котела ,ама леко се подпалва комина .
grants - специалист
filmatoplo написа:
:) Без заяждане,чисти се котела ,ама леко се подпалва комина .
Еми супер тъкмо и комина ще се почисти.
filmatoplo - майстор
Чисти се прекрасно ,гори ден и половина ,оцет и вода не го загася ,лъсва като нов но има известни Забележи.
Напуква се целия.
Къщата се опушва .
Има опасност от пожар.
:-D
А около каминките - тръбите стават лилави на цвят . :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Нов член в клуба на Грейко!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: