• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За грешката пише - повреден вентилатор или регулатор ,както и замърсен вентилатор .Да не би да си почистил вентилатора и той да е тръгнал ,сега отново да е замърсен ,както и това се отнася за регулатора ако си го почистил и после пак нещо се запушва .Ако е платката - почти няма оправяне .
divroker - напреднал
Мисля че открих проблема,но да не бързам,утре ще споделя какво е станало....
За вентилатора и датчиканяма как толкова бързо да се запълнят,а и контролера не ги отчита толкова прецизно впрочем съм сигурен :) по платката пипнах,утре ще споделя.
filmatoplo - майстор
Ако си го оправил пиши да знам причината ,аз днес минах 260 км да сменя една тръба на една горелка Ламборджини (Фероли).
divroker - напреднал
Проблема беше в контролера,платката е направена изключително калпаво изпълнена с евтини материали и зле запоена,и изложена на постоянни температурни промени.Добрата страна на монетата е че с ел си вадя хляба и оправих контролера.
n.ganev - майстор
Въпреки, че и аз повече от 20г. съм си вадил хляба с ел. точно по тези причини започнах да ги Натурелизирам. Просто в ТМЕТето преди 26-27години съм завършил електроника, а след това въвВМЕито друго предпочетох Натурела а и " Старост - нерадост " има един виц, ама да не го пиша сега, че ще излезе реклама :lol: :lol:
divroker - напреднал
То и при мен можеше да се натурализиран,но извадих късмет,че някой интеграл не беше опукан.Принципно схемата е съставена елементарно с изключение на главния чип и няколко smd ...Оптроните също могат да се намерят и да се съживи .Според мен факта че контролера е монтиран на корпуса на горелката е много вредно за него и е източник на проблеми.
filmatoplo - майстор
:-D От транзистори не разбирам ,затова сменям целите платки ,но не със същите ами с Натурела ,и по желание може да се изведе платката на таблото .

Прикачен файл

IMG_20161224_093742.jpg
IMG_20161224_093742.jpg (43.4 KиБ) Видяна 1748 пъти
Имам горелка Ferroli sun p7.Направиха ми настройките от фирмата която ми продаде горелката, но не съм доволен.

Разхода е един чувал пелети за 5 часа.

Котлето е чугунено - 34 киловата. Отоплявам един етаж - 120 кв.м.

Търся майстор който да направи настройките.

Живея в село Лозен /Горни Лозен/ до София.
Пишете ми и на емейл alek_v@abv.bg
Имам горелка Ferroli sun p7.Направиха ми настройките от фирмата която ми продаде горелката, но не съм доволен.

Разхода е един чувал пелети за 5 часа.

Котлето е чугунено - 34 киловата. Отоплявам един етаж - 120 кв.м.

Търся майстор който да направи настройките.

Живея в село Лозен /Горни Лозен/ до София.
Пишете ми и на емейл alek_v@abv.bg
divroker - напреднал
И аз си взех управление натурела,още не съм го монтирал поради липса на време,има ли някакви особености по вързването и настройките? Принципно идеята ми е да подкарам гадта на слънчогледови пелети,дано се получи...
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: