Здравейте на всички майстори и немайстори,като мен.Може ли да ми помогнете ,имам парцел,14,5 м на 35 м,и искам да построя малка къща ,може и на 2 етажа,втория тавански,с 2 стаички,а на първия искам да има 3 стаи ,с баня и тоалетна ,на едно,на ширина мога само до 7,5 метра,заради комшиите,по 3 метра от двата края,а на дължина ,максимум до 9-10 метра,около 70 квадрата ,предложете примерно разположение,ако може и със скици и чертежи,ще съм ви благодарен,просто не мога да измисля още как ,да е ,чакам отговори
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
erolbekir
- помощник
9 мнения в "Моля ,за съвети"
Master_Kenobi
- V.I.P.
Сигурен ли си, че от комшиите трябва да си на 3 метра. Да не е на повече? Къде е парцела - град, вилна зона? Какво застрояване е разрешено? Улицата (входа) откъм тясна или широка страна е?
erolbekir
- помощник
Улицата е откъм тясната страна,а за 3 те метра от комшиите е сигурно,понеже съм говорил с архитект,а другия вариант е да построя на границата с единия комшия с негово съгласие,което също може да стане ,а парцела се намира в града ,в регулция ,с право на строеж ,до 10 метра,
Master_Kenobi
- V.I.P.
ОК, тогава.
А за въпроса ти - потърси в Нета. Има доста примерни разпределения. Както се вижда, знаеш какво искаш. Търси на дървени (сглобяеми, еко-, панелни) къщи.
Така или иначе няма да ти се размине без архитект, ако строиш, така че може и направо с него да започнеш. Да не губиш време.
Като избереш нещо, дай да го обсъдим или питай конкретни неща. А не така - дайте ми проект!
А за въпроса ти - потърси в Нета. Има доста примерни разпределения. Както се вижда, знаеш какво искаш. Търси на дървени (сглобяеми, еко-, панелни) къщи.
Така или иначе няма да ти се размине без архитект, ако строиш, така че може и направо с него да започнеш. Да не губиш време.
Като избереш нещо, дай да го обсъдим или питай конкретни неща. А не така - дайте ми проект!

Master_Kenobi
- V.I.P.
erolbekir написа: ...или поне да беше казал нещо смисленоТова, че само аз ти отговарям не те ли навежда на някакви мисли?!

Просто си свърши работата и не ни юркай да мислим вместо теб! ОК?

Ще ти бъдем полезни с нови идеи и тънкости, а не с рутинна работа. Няма как да знаем вкусовете и предпочитанията ти! Не вдяваш ли!?
-----------
П.П. И интервала се пише след запетаята - много ме нерви това! Сори!

Антония
- специалист
Има едни специалисти, наричат ги архитекти. Отиваш при някой от тях, казваш му "Искам къща, предложи ми нещо" и му разказваш какво очакваш от тази къща. Даваш подробности като колко души ще живеят там, на какви години са, какъв лайфстайл поддържат, какво обичат и какво не харесват... и получаваш компетентна услуга, за която си заплащаш. А не ходиш по форумите и не искаш от посещаващите ги да ти дават акъл за неща, от които не отбират.
Виж, ако работата на архитекта те съмнява леко -- тогава ела тук, сподели притесненията си и хората с личен опит ще се опитат да ти помогнат. При това с удоволствие.
Виж, ако работата на архитекта те съмнява леко -- тогава ела тук, сподели притесненията си и хората с личен опит ще се опитат да ти помогнат. При това с удоволствие.
krasiorocknroll
- специалист
Не питай старило,питай патило!Не ти препоръчвам да се съветваш с архитекти.Архитектите работят на бюро!Съветвай се с хора които работят на самия обект-строителни техници,работници,които имат опит в практиката! "Я да видим Чокумба на кой клон да те турим.-Аз вече съм вишист и ще работя на бюро"

Тема "Моля ,за съвети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература