• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobikat - помощник
Здравейте. Чисто пресен съм във форума. От тази година съм със котел Golden Fire 48 kW и горелка РВ 52. До тази година бях на донбаски въглища и Виадрус 32. Отоплявах преди 2 х 120 м2 (заведение и етаж над него с еднаква квадратура, когато температурите паднеха под 0) и само горен етаж без заведението при температури над 0. Разхода на донбаски варираше, но е достигах когато желая Т на водата до 80 гр.
От 2 дни чета форума и всичко свързано с пелетите, и понеже съм в чужбина, а до преди седмица детето пускаше котела само за етажа (а, да допълня, вече имам и прикачен бойлер 150л към отоплението и стаен термостат), та детето казваше разход 2 чувала на 24ч, но понеже беше зададено ст,терм + бойл, и котела не гаснел заради поддържащата темп за бойлера, а дефакто датчика си е под горелката. Като се прибрах аз, бяха пуснали и заведението, влезнах в настройките и спрях бойлера. Оставих само на стайния термостат и котела взе да изключва. Взе да харчи по 4 чувала на 24 ч. Да, но го държах на първа степен на горене (не питайт що, заради пробите, и после потърсих с гугъл и ме препрати тук). Та, на първа степен не можеше да качи повече от 45гр на водата. Реших да пробвам с 3 и 5. настроих водата на 60, а помпата да вкл на 50, защото е с отделен терморегулатор (не питайте що, дълго е за обяснение). Въпроса е, дали ако го оставя на 5-та степен ще вдигне до 60 гр, защото моята логика е, колкото е по-топла водата, толкова по-бързо ще загрее стаята където е датчика. И друго, видях, че има и 6-та степен, където отдолу светят 2 и 4 та степен. Опитах с нея, но системата работеше само на 1ва степен, Какво точно поредставлява тази степен? В момента на 3-та степен разхода ми е 3 чувала на 24ч. През деня съм задал на 21гр., след 17:00 до 6:00 23 гр. Котела общо взето работи около 2 до 3 часа и през деня почива от 5 до 7, а вечер за да поддържа 23 почива 1 до 2-3 часа. Гледам, че разхода е нормален, общо взето, с настройки не съм си играл, въпроса ми основно е към тези 60 гр, дали ще трябва да го оставя да не се регулира по стайния датчик за да стигне до 60 гр? Преди при въглищата достигах 60 гр при силен огън за около час. после затварях клапата и си тлееше на тези 60, или 70, колкои исках. А тук, и 3 часа да гори, повече от 52-54 не качва. При зададени 60. Утре ще правя снимки ако трябва.
LazarGanev - "Велик майстор"
bobikat написа:
Здравейте. Чисто пресен съм във форума. От тази година съм със котел Golden Fire 48 kW и горелка РВ 52.
Здрасти и добре дошъл, но не се кахъри - общо взето всеки, който си вземе такава горелка, после се ергистрира в тази тема за да търси помощ :-D
bobikat - помощник
Благодаря за отговора. Тенденцията ми беше първо Виадруса да преправя с горелка си за него, но след "поучителна" консултация с притежател на Камина Goldfen Fire, стигнах до извода към нов стоманен котел. Забравих да уточня, че на етажа имам вътрешна изплация от фибрант 3.5 см, по външните стени и тавана и 3 камерна немска ПВЦ. Ако наистина са толкова калпави, то сегашния вариант ме устройва, 50-52 гр по-бавно ще отоплява, но все пак отоплява. Идеята ми беше по-бързо да стане процедурата. Все пак, има ли вариянт? Или ще трябва да експериментирам с разните настройки? От към време съм на минус. На 3-ти догодина си заминавам. Затова и попитах.
LazarGanev - "Велик майстор"
Дано получиш нужната помощ, аз съм пас по отношение на тази марка.
bobikat - помощник
Bbb83 написа:
Има меню настроики пелети гледам може да се променя калоричността 3500 нагоре Каква и е функцията на тази опция?Гледам пелетите на опаковката имат калоричност ,тук задва ли се тази стоиност? Какъв е процеса ,ако се повиши стойността на калоричността.И как по-дяволите се включва тая ш....модулация.Защо при зададена темп 55 качва 65 изключва изтива до към 48 и пак пали.Сега съм го закопал на 52градуса 1 степен 38% вентилатор и държи постоянно 58.Като извадим 3 градуса отклонение 55.Ползвам пелети от бор и топола клас А÷ 5200Кj/h.Уж хубави.До сега парно не е работило в етажа колко дни трябва на инсталацията да.заработи добре в смисал да подгрее под,стени и.т.н
Прикачен файл:
20160225_004852-1.jpg
Прикачен файл:
20160225_004907-1.jpg
Здрасти колега. Исках да те попитам, как се влиза в това меню? При мен има опция "Code version...", от там ли е? При положение, че в книжката с упътването пише, че заводския е "169", как точно се процедира? Щото със стрелката нагоре отивам до 169 и после ОК и до там, не ме вкарва в друго подменю.
bobikat - помощник
Съжалявам, че пак досаждам, обаче имам още няколко въпросчета. Тук, има ли начин да се влезе в нещо като меню? Защото натискам ОК, със стрелката нагоре пробвам на 123 или169 или 0 и пак ОК, но открючване ЙОК.
Изображение.
Някой знае ли функцията на тази степен на работа?
Изображение
Това ми е избраният режим на работа.
Изображение
Параметрите са следните:
02 - старт шнек раб - 0m40
03 - старт макс време - 17m00
04 - старт вент - 35 %
06 - разг шнек раб - 0m02.8
07 - разг шнек период - 0m30
09 - разг вент 41 %
10 - гори шнек период - 0m35
11 - гори шнек раб.1 - 0m05.5
13 - гори шнек раб.5 - 0m10.5
15 - гори вент.1 - 40 %
17 - гори вент.5 - 44 %
20 - авт. рестарт - 0h00
21 - авт поч период 0h10
22 - авт поч време - 0m10
28 - стаен терм режим
Котел - стоп
Пауза - 0m
33 - вент почистване - 99 %
40 - EXT.: -NO-
P00/FAN2 % I= 0
41 - време 2m16
Това са всички. Липсват 00 и 01, както и 12 и 16. То и други липсват, но не вярвам да са толкова важни в моя случай. Снощи работи на 3та степен и при зададени 60 гр, поддържаше 55гр без модулация. Днес ще го пробвам на 4та степен. За да вдигна мощността, при тези парметри вентиратора от "17" на колко процента да го направя? Засега е това. На отзовалите се Благодаря, а на всички весело посрещане на 2017та.
filmatoplo - майстор
Кода се въвежда 69 ,катинарчето се отключва .Режима трябва да е Зима.
Колеги здравейте,взех си пелетна горелка mareli smb 50,котела е пак на марели и е 35 киловата,системата ми е около 19 киловата,радяторите са 5 но ми гори по 3-4 чувала на 13-15 часа работа,ще ви помоля да ми напишете някакви параметри с които да ми се намали разхода защото сега не се търпи,благодаря ви предварително. :? :?
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Кода се въвежда 69 ,катинарчето се отключва .Режима трябва да е Зима.
Като въведе 69 код отива в параметри и вече няма да има липсващи параметри 01 09 и т.н.
В пелетна горелка голден файер мерели 35кв съм постнал настройки, за 24ч 30кг но сега на -10-15 е 35кг :mrgreen:
Колега постни и тук някакви настройки за моят проблем,може пък да помогне с нещо.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17

Тема "Горелка Марели РВ 52" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: