• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Настройки на горелката не означава че ще гори малко .,ако няма стаен термостат горелката ще работи дори на степен 1 на мощност 13 киловата около 2,5-3 кг на час .До тук кое не е наред .Със това стаен термостат искам да кажа че в денонощието ще спира и така няма да гори 24 часа излишно .Поне за Фероли настройките са да може да пали ,да гори стабилно ,да модулира - разхода зависи от много други неща .
divroker - напреднал
Принципно за икономия и лаф не става защото има много фактори които не са в моя полза,искам по прецизна настройка,по малко ядове,че последните две седмици ми скъса нервите постоянно грешки и то безпричинни,тъкмо го настроя започва да си гори прилично и на другия ден леш,F05,F04 това при комин с отлична тяга,чисти котел и димоотводни пътища.Уж има датчик за налягане на вентилатора а тягата от комина дето поглъща част от налягането как се измерва? Надявам се с натурела да си реша проблемите,предвид че няма и датчик за налягане,а и е богата от към настройки....за това ми беше и въпроса дали има нещо особенно по монтажа.
Svezar - специалист
Не мога да разбера какви са тия драми с комините и тягата им при горелка с вентилатор ! Моят комин е голям и тръбите към него са 200мм,но като съм затворил клапана на фукса на котела на 2/3 би трябвало да съм е...л мамата на тягата ,а пък досега да чукна на дърво горелката е гаснала само от липса на пелети !
filmatoplo - майстор
:) Svezar здравей ,би ли споделил настройки за трите степени ,с какви пелети си .Поне веднъж в месеца съм към твоя град ,ама все на обороти и не остава време да си поприказваме за горелките :wink:
Svezar - специалист
Ами то аз не ползвам три степени а само една :!: Е технически погледнато са две,но първата работи колкото да изгори зареждащата доза и е с такива стойности че горелката би изгаснала ако не беше пълна с пелети от стартовото зареждане. Та втората степен на която работи винаги преди да изгасне по темп. на водата е със следните настройки
т7 - 20
т10 - 56
т11 - 41
Това обаче е с тези пелети които ползвам в момента,миналата година с други т11 беше 28 :idea: Имам чувството че някак шнека започна да пуска по-малко пелети за едно и също време и се наложи да вдигна дозата !
filmatoplo - майстор
Благодаря наистина при всеки си е строго индивидуално :) .До сега почти винаги Т7 не мога да го вдигна над 18 с тези пелети които ползват хората по Бургаско .от -Трон,Айтос, Сливен,Равда.ако завиша дозите над фабричните мога да увелича Т7 но повечето хора не разбират и като сменят пелетите ще стопят скарата или тръбата - скоро подменях една . :) .Някой казват че шнека им пущал по малко и като очистили целия бункер от прахоляк и шнека ,и всичко си дошло на място .
Svezar - специалист
filmatoplo написа:
Някой казват че шнека им пущал по малко и като очистили целия бункер от прахоляк и шнека ,и всичко си дошло на място .
Абе и аз се канех да опразня бункера и да разглобя шнека,ама докато се наканя хвана студа и не ми се занимаваше та оставих нещата така....то пак толкова гори само дето шнека върти малко повече :wink:
filmatoplo - майстор
Забелязах че шнека на Фероли понеже е метален и вътрешно потъмнява и започва да полепват власинки от прахоляк ,при Пвц шнековете няма нищо там се пързалят по лесно пелетите.То и винта на Фероли е по плътен и създава по голямо съпротивление .Точно в Поморие имах случай - пелетите увлажнили в шнека и направо бяха като - Заварени.Едвам ги изчегърках с едно тънко желязо .

Някой слагал ли е горелка Фероли на чугунен нафтов котел Т100 ,пак ли аз да съм първи . :)
divroker - напреднал
Колеги,споделете настройките на фероли п7 с наурелско управление,два дена си е..А ангелите и накрая го подкарах но само на еднинастройки т,е на една мощност. Моля някой вече изпатил да сподели някои тънкости.
filmatoplo - майстор
Кое е управлението , стандарт или цветното.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: