Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Намотките пресвърза ли ги в триъгълник в клемната кутия? За шмиргел ти стига един кондензатор около 90/100 микро на 400волта!
valentino76bs - майстор
:!:
Последна промяна от valentino76bs на пет дек 30, 2016 10:12 pm, променено общо 1 път.
klicksa - помощник
Ами ето така го свързах:

Изображениеpic upload
hidrazin - майстор
Кви са тея плюс и минус? И що се занимавате с неща от които нищо не отбирате?
Форума е направи си сам а не гръмни се сам. :-D
:partyman:
klicksa - помощник
Какви може да са, това е захранването където идва от контакта, кое не разбра? Да признавам си не съм много навътре в чертането на схеми, но се опитвам да ви го обясня по по-лесен начин.
hidrazin - майстор
klicksa написа:
Какви може да са, това е захранването където идва от контакта, кое не разбра?
Извинявай ама не знаех че у вас се захранваш на акумулатори.
В такъв случай няма да може да използваш този мотор...
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
3000 оборота са твърде много за шмиргел. Допускам, че смяташ камъка да го сложиш направо на оста на двигателя. Или имаш друга ос?
Дали разбра, че пусковия кондензатор се изключва след развъртане на двигателя? На теб работен кондензатор не ти трябва. Той повишава мощността от 1/2 на 2/3, т.е. с 1/6. И наличните 750W са ти много за шмиргел.
klicksa - помощник
Ами доколкото разбрах, понеже както забелязвате не съм много навътре в нещата, но се опитвам, та разбрах че кондензатора се използва за трета фаза и че с него мотора работи наполовина от мощността си, и само с един работен кондензатор 100 микрофарада всичко би трябвало да бъде наред и мотора да върти без проблем, а за шмиргела, да директно на оста мисля да го слагам.
kolev_k - специалист
Hoвoceлckи написа:
3000 оборота са твърде много за шмиргел. Допускам, че смяташ камъка да го сложиш направо на оста на двигателя. Или имаш друга ос?
Дали разбра, че пусковия кондензатор се изключва след развъртане на двигателя? На теб работен кондензатор не ти трябва. Той повишава мощността от 1/2 на 2/3, т.е. с 1/6. И наличните 750W са ти много за шмиргел.
Що да са много,колкото повече-по-добре,ще си подбере подходящия диск.Аз съм с 550w и диск 150мм,двигателя е 110мм и ми остава 20мм работно разстояние за дълги детайли.И върши чудесна работа.Периферната скорост ми е 23м/с.Иначе по норми за шмиргел е до 40м/с,за ъглошлайф до 80м/с.

Тема "Трифазен ел. мотор към монофазен?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: