Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Значи печеля баса.
fbr написа:
Значи печеля баса.
Пичелиш я. Къф беши залога? Моа почерпя и без да съм са обзалагал.
Най напред, обаче, изстиват радиаторите на първия етаж. Те, автоматичните, не са подходящи, но първопричината е сгрешената разводка и термоглавите.
На първо време да се сменят с ръчни и да се махнат поне по една термоглава на етаж, а при хубаво време, да се преработи схемата.
Алоооо, ФБРто, кък ща почерпя, като ни та знам кой си и от де си, бе?!!
Пък аз съм си Трифон. Като спреш на центъра, у село, и попиташ за Трифон, най много третия ща упъти.
fbr - майстор
Най-първото, РС със самостоятелна тръба до дебелата синя тръба на всмукателната страна на помпата.
LazarGanev - "Велик майстор"
chain написа:
има автоматични обезвъздушители има на всички радиатори на 3-я и 4-я етаж.
Махни всички автоматични обезвъздушители! На отворена система не се слагат, още повече близо до РС
chain - помощник
Трифон П.Трифонов написа:
fbr написа:

Някой спомена за разширителен съд на студената вода преди помпата. А къде ще ходи въздуха при завиране?
!
В радиаторите. С голяма доза увереност, мога да сложа бас,че някъде в системата има автоматичен обезвъздушител, и при това свързване на РС се превръща в автоматичен овъздушител.
Погледна ли схемата?
Разширител на топлата само с горно разпределение и пак не е правилно само с една тръба.
Виждаш ли плетеницата, сякаш е правено на парче.
При тая схема, Затворена система.
Видя ли точката? Шегичка.
Ае, чи са почна! Наздраве!
Какво имате в предвид, че не е правилно направен разширителния съд ?
системата наистина е правена на парче първо направихме лявата половина след 2 години дясната.
И това съм си го мислил да направя затворена система
и Наздраве
fbr написа:
Най-първото, РС със самостоятелна тръба до дебелата синя тръба на всмукателната страна на помпата.
Ясно, имаш ясновидство, ма само толкоз, а познанията ти стигат само до дебелата синя тръба.
Щом си толко таен повече няма да са черпя с тебе.
Сори, не е по темата, ма с последните няколко поста,по същество, тя сякаш са поизчерпа и гостите на вилата ши са на топло.
chain написа:
fbr написа:
В радиаторите. С голяма доза увереност, мога да сложа бас,че някъде в системата има автоматичен обезвъздушител, и при това свързване на РС се превръща в автоматичен овъздушител.
Погледна ли схемата?
Разширител на топлата само с горно разпределение и пак не е правилно само с една тръба.
Виждаш ли плетеницата, сякаш е правено на парче.
При тая схема, Затворена система.
Видя ли точката? Шегичка.
Ае, чи са почна! Наздраве!
Какво имате в предвид, че не е правилно направен разширителния съд ?
системата наистина е правена на парче първо направихме лявата половина след 2 години дясната.
И това съм си го мислил да направя затворена система
и Наздраве
Не е свързан правилно и може да е една идея по голям.
http://elkom-express.bg/wp-content/uplo ... 4/23-1.jpg
Фбртоооооооо, дека си бре, по задачки ли? Заяждам са, ни ми забилязвай!
wankata7108 - специалист
Не го юркайте човека сега по никое време да сменя обезвъздушители моя съвет е просто на автоматичните да им затегне добре капачките за да не поемат въздух.
chain - помощник
Дам сега първоначално ще затегна капачлите и ще сменя крановете.
а може ли да ми дадете съвет за нотмално ръчно кранове за радиаторите >?

Тема "проблем с локално парно на 4ет къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: