• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
georgiev.boyko написа:
И двете са Грейко
Шнека фиксиран ли е. Премери пак и сподели. Почисти ли под капачето. Колегите писали ама пак провери. Това с неизгорелите пелети е липса на въздух.
bai_bradyra - специалист
gnt69 написа:
georgiev.boyko написа:
И двете са Грейко
Шнека фиксиран ли е. Премери пак и сподели. Почисти ли под капачето. Колегите писали ама пак провери. Това с неизгорелите пелети е липса на въздух.
... или големи дози или малък цикъл или и двете заедно :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
От кога работи котела и кога е чистен последно? Чистени ли са димогарните тръби, чистена ли е пепелта от капака, който е зад пепелника?
georgiev.boyko - напреднал
Шнека е фиксиран добре. Изчистих бункера от всички пелети и прах. Напълних наново.

Направих 3 замервания и трите са 19 килограма на час. +- 10 грама (незнам дали е добре като дебит? )

Наклон на шнека 55 градуса.

Изчистих горелка, котле каквото можах.

Тествах вентилатора работи и въздуха минава през отворите нормално.

Комина има тяга паралелно на пелетите имам Котел на твърди гориво няма проблем.

Гледам, че инсталатора почти е затворил клапата не знам да я пипам ли? Комина ми е 25 мм и излиза на 10 метра.

Ясно, че не може да се работи по таблица и нещата са индивидуални но според мен се въртят около параметрите на таблицата а при мен явно нещо е далеч от тях.

Котела няма 10 дена общо работа всичко е изчистено сравнително добре
geniya - специалист
ЧНГ 2017!
Настройките за дозите за всяка горелка, котел и система са абсолютно различни даже и на двама съседи.Всичко е различно като комин, пелети, наклони и т.н.Затова трябва да се престане да се гледат настройките на съседа.При всяка смяна на пелетите всичко трябва да се настройва отново и така всеки път.Дано да се разбере най-накрая.
Сега по същество:
Черните пелети говорят, че:
1.Няма достатъчно въздух
2.Нямат време да изгорят и се подават нови
3.Или дозите са много чести, или са много големи като количество
4. 1,2 и 3 заедно.

Настройките ти са : :

P3 - 8.4, 45, 46
P2 - 4.5, 45, 43

Решение:
Пробваш: Р3 - 7,5 /45/46
Р2 - 4,5 /45/46
Вариант /по-добрия/: Р3 4,5/25/46
Р2 3,0/30/46
По-къси, но по-чести дози за мен са по-добрия вариант.Успех.
bai_bradyra - специалист
За P3 , за 30 kW ти трябват около 7 кг. на час ти казваш, че мериш 4 кг. и на това отгоре пълно с неизгорели пелети :? :? .. има нещо гнило в Дания..
gnt69 - майстор
Според мен трябва само да вдигне вентилатора. Аз имам 20 ка и доколкото знам 30 ката е същата само главата е по различна. Да каже някой с 30ка който гори дървестни пелети колко е въздуха. :partyman:
geniya - специалист
gnt69 написа:
Според мен трябва само да вдигне вентилатора. Аз имам 20 ка и доколкото знам 30 ката е същата само главата е по различна. Да каже някой с 30ка който гори дървестни пелети колко е въздуха. :partyman:
Хайде пак гледаме на съседа настройките :x :x :x
На всеки са различни, с малко ама различни.
gnt69 - майстор
geniya написа:
gnt69 написа:
Хайде пак гледаме на съседа настройките :x :x :x
На всеки са различни, с малко ама различни.
Може да са малко различни ама на човека не му гори въобще.
На котел Грейко и горелка Грейко въздуха за изгаряне на 6 кила дървестни пелети на час е почти еднакъв. Не говорим за перфектно горене а за изгаряне на пелетите. :partyman:

А ето дозите при 19 кила на шнека.

Прикачен файл

grr.jpg
grr.jpg (63.05 KиБ) Видяна 3437 пъти
Последна промяна от gnt69 на нед яну 01, 2017 8:53 pm, променено общо 1 път.
bai_bradyra - специалист
geniya написа:
Настройките ти са : :

P3 - 8.4, 45, 46
P2 - 4.5, 45, 43
за тези настройки и за да направи 30 kW, шнека трябва да подава около 40 кг. на час... голяма мъгла. Може , би трябва да опита твоето предложение по-къси и по-чести дози.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Пелетите не изгарят, но защо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: