• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Само аз ли имам този датчик - едно на нула за мен . :lol: Оптодвойката седи .Имам горелка на която смених платката и вече е без Оптодвойката - работи си .
LazarGanev - "Велик майстор"
Оптодвойката си е една допълнителна защита и не е излишна, никоя защита не е излишна. Вярно, че много горелки нямат такава защита, но те и затова са по-евтини, от икономии :wink: . То и датчик на Хол нямат много котли, дори и по-скъпи. Той не е само за информация, а и за самокорекция при отклонение
andro440 - майстор
е да беше ми питал ,как да измамиш датчика ,щото аз много обичам да лъжа ,електроника и някакви там холови и оптични измами ,които с пари натоварват продукта имам си някаква логика ,за антипожари и парична икономия
filmatoplo написа:
:-D Само аз ли имам този датчик - едно на нула за мен . :lol: Оптодвойката седи .Имам горелка на която смених платката и вече е без Оптодвойката - работи си .
Филме, ти си с контролер за камина, където фотосензорът е заменен с датчик за температура на димните газове - пак заради камината на Грейко :)
andro440 - майстор
оптодвойката -Изобщо не е нужна ,защото има фотосензор -и ако малкия шнек спре,гаси горелката -таз екстра е в отрицание ,според мен ,щото преди нея -друга опция спира горенето
LazarGanev написа:
Оптодвойката си е една допълнителна защита и не е излишна, никоя защита не е излишна. Вярно, че много горелки нямат такава защита, но те и затова са по-евтини, от икономии :wink: . То и датчик на Хол нямат много котли, дори и по-скъпи. Той не е само за информация, а и за самокорекция при отклонение
filmatoplo - майстор
Върши работа , особено при 50 киловата когато зарежда първоначалната доза ,малкия шнек не може да поеме веднага пелетите и Оптодвойката спира по малко големия шнек - за да се наваксат нещата и да не изгори бушончето на малкия шнек . :wink:
Андро, ако малкия шнек спре горелката не гасне, а продължава да гори още половин час. През това време големият щнек продължава да блъска пелети, пълни тръбата, пълни маркуча, може да повреди редуктора на големия шнек. Освен това при лошо стечение на обстоятествата (спиране на тока, обратна тяга), може да се върне огън в тръбата, да се подпалят пелетите в нея и да се предизвика пожар. Затова оптиодвойката се намесва и спира навреме големия шнек. Вярно е, че вероятността от такова стечение не е голяма, но си съществува. :)
andro440 - майстор
понеже се занимавам с вътрешно строителство и ремонти ,към момента имам 6 обекта и всичките питат ,какъв котел и горелка да сложим ,грейко ще види ли това ? ще има ли новогодишна оферта ,или по стария метод ,ще си върви
filmatoplo - майстор
То има - ти подписа ми чете ли . :wink:
andro440 - майстор
подписа ми не ме кефи -кажи нещо за сервиз и процент ,че както вървят нещата с туй село в което много черупки има ,май,,,,май нещо в главата ми завира и в подсъзнанието ,датчика на хол спира
filmatoplo написа:
То има - ти подписа ми чете ли . :wink:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Пелетите не изгарят, но защо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: