Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
lyubohar написа:
То,това за "майсторите"ясно,но са минали няколко електричари след проблемите.И пак ги има.
Ами ще ги има защото електричарите само са минали.
А са минали защото са ги извикали само да погледнат.
Вълшебния въпрос е - Бихте ли ми отстранили проблема със съответното заплащане.
Ама карай, нали имат хубав картон над главата. Това че не свети - голяма работа. :-D
:partyman:
lyubohar - майстор
hidrazin-е,пак не се сдържа да оцапаш терена.
Язък ти за знанията.
Представи си,има и хора които си плащат.
Ама като не са свършили работа,пак ли да се плаща?
Не ми отговаряй,ако нямаш идея по въпроса.
hidrazin - майстор
Каква идея бре? Елементарен проблем с елементарно решение.
Ту вече се казаха възможните причини - лоши връзки (по-малко вероятното) и прегряващ траф (или нискобюджетен боклук).
Даже съм си направил труда да ти обясня за термозащитата на захранванията. Какво повече?
С гледане и гадаене няма да стане, както и кучето по цял ден гледа месаря ама месар няма да стане.
P.S. Има хора които и да ме навият да отида у тях да гледам, наистина само ще гледам дори и да знам какво трябва да направя.
Ноооо.... това е друга тема...
lyubohar - майстор
hidrazin написа:
lyubohar написа:
То,това за "майсторите"ясно,но са минали няколко електричари след проблемите.И пак ги има.
Ами ще ги има защото електричарите само са минали.
А са минали защото са ги извикали само да погледнат.
Вълшебния въпрос е - Бихте ли ми отстранили проблема със съответното заплащане.
Ама карай, нали имат хубав картон над главата. Това че не свети - голяма работа. :-D
Добре,направил си труда да обясниш.
А това горе защо си го писал?
Абе сдържай се от излишни коментари бре човек!
Или след "N"те грама ракия си наложи да не пишеш.
hidrazin - майстор
Написал съм го защото е така. Или защото не са извикали електротехник.
Няма електротехник дето не може да се справи с подобен елементарен случай.
Щеше да провери връзките, да погледне къде са сложени трафовете и дали имат охлаждане.
Па и за проба щеше да размени два трафа - безпроблемен с проблемен и да разбере дали е траф, лоша връзка, охлаждане...
В края на краищата щеше да смени поне единия траф с нов да разбере дали е от тях.
Та нека си извикат човек който разбира а не комшията картонаджия дето се прави на електричар...
P.S. И не, не съм на ракия щото утре съм на работа. Пък и ракия избягвам да пия по понятни причини.
bat_danio - специалист
lyubohar написа:
трансформаторите са по 70вата за по две крушки по 30вата и се вадят през луните.
Мисля,че не са лед крушките.
И аз си мисля за връзките и кабелите,но не ми е работа да се занимавам.
Щом са по 30 вата не са лед ами са си огИн. :-D Колегата хидразин ви е казал всичко. Аз направо съм впечатлен от картонаджиите щом се вадят чак трафовете то значи имате достъп до всички части по схемата без евентуално кабела от ключа до трафа. Всичко друго може да се инспектира и подмени/преработи.

P.S Намерих(защото беше надлежно скрит) при един човечец траф 220/12 импулсен мощен захранен на 220 от АП и "Загробен" (разбираите монтиран преди картона и без ревизия на метри от таблото ). И от тоя траф тръгват кабели за 8-9 кръга по 5-6 луни и си имат ключове и така... вторичното осветление на 12В работило до колко може.. ама трафа горкия никога не бе спирал докато не спрял :finga: и те така...
lyubohar - майстор
Благодаря на всички за съветите.
Ще предам на приятеля какво да следи.
Никъде не е споменато,че картонаджии са му правили инсталацията.
Ама откъде да ги знаеш,кой каква специалност има.
Ще трябва да им искаме свидетелствата. :-D
Ники274 - специалист
Няколко пъти съм попадал на подобни проблеми и причините са долу горе следните:
-калпаво захранване-пише една мощност,а е съвсем друга,за сметка на това пък струва 2-3лв.
-претоварено захранване-щом е 105 вата примерно ,ще издържи и 120.
-лоши връзки на изхода на захранването-не добре стегнати връзки или половината жички излезли отвън и сечението намалено наполовина и т.н.
-смяна на изгоряла луничка ,на такава с по-голяма мощност-когато изгори луничка ,понякога клиента решава,че старата е светела слабо и си купува по-мощна,вероятността да се претовари захранването е голяма
-малко разстояние между гипсокартона и бетонната плоча,така няма охлаждане,а луничките си греят доста здраво-бонус е като се сложи вата за изолация-на един обект луничките горяха през няколко дена.
В случая камината може да допринася за повишаване на температурата и задействане на защитата на захранванията.За решаване на проблема бих направил всички връзки наново ,преместване на трансформаторите в по-охладена зона на тавана,разпределяне на консуматорите по-равно на захранванията и ако се наложи разтоварване на работещите на предела трафове,дори и монтиране на допълнителни.Няма едно мнение по въпроса колко аванс да се оставя за мощността на захранването,но варира от 15% до 25%.
Може да им излиза понякога скъпо на моите клиенти,но аз оставям около 30%,за сметка на това изгорели и проблемни трансформатори са голяма рядкост.
Инженер Ганев - напреднал
Доколкото разбрах трансформаторите за въпросните лунички не са класически трансформатори,
а са https://vikiwat.com/product/16588/elekt ... lampi.html, които в търговската мрежа се продават също под името "трансформатори",
което е неправилно разбира се, но така е тръгнало. Та тези електронни преобразуватели (всички са китайско производство),
правят такива номера, тръгват, спират когато си поискат. Сложи https://vikiwat.com/transformator-12v-2a.html и няма да имаш проблеми.
ben84 - специалист
Инженер Ганев написа:
...които в търговската мрежа се продават също под името "трансформатори",
което е неправилно разбира се, но така е тръгнало. Та тези електронни преобразуватели...
http://rechnik.info/%D1%82%D1%80%D0%B0% ... 0%B0%D0%BC

Тема "Периодично прекъсване на лунички." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: