• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kamenkr - напреднал
moimoimoi написа:
на контактите имаш фаза,нула и заземяване
ти кое изпролзваш при измерването нула или заземителните пластини на контакта?
Ползвам и 2те. Резултатът е същия. Това означава ли, че със сигурност нулата е с нулево напрежение? От друга страна, може ли по заземителните пластини да тече ток?
kamenkr - напреднал
DMN написа:
kamenkr написа:
Сондите ги слагам по следния начин - едната в Нула на контакт
Аз пък сега направих същото като теб - едната сонда в нулата на контакта, а другата във въздуха, мултицета ми на обхват до 200V променливо напрежение показва- 0.5V, обаче като хвана другата сонда с ръка ми показва около 4V. Явно с новата година съм преминал в генераторен режим - произвеждам напрежение :? .
Щом усещаш ток като се къпеш, според мен е проблем с нулата или заземяването нещо липсва/прекъснато - третия проводник в инсталацията например, би трябвало да е трипроводна инсталация, нали все пак е Германия :) .

Може би мултицета ти не работи правилно.
DMN - майстор
kamenkr написа:
Може би мултицета ти не работи правилно
Може, ама не би :) .
Другаде се крие зайчето и заблуждението - вътрешното съпротивление на мултицета - и на моя, и на твоя.
Вземи един мултицет със стрелка - аналогов, а не цифров, и пак измери, тогава ще спиш спокойно - ток във волтове няма да има по стените :).
moimoimoi - майстор
ако може една снимка на електрическото табло че да видим какъв предпазител изключваш че изчезва "тока" който мериш
Последна промяна от moimoimoi на пон яну 02, 2017 10:26 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
А между нула и заземителните пластини колко е?
kamenkr - напреднал
iliya_i написа:
А между нула и заземителните пластини колко е?

0. няма ралзика
kamenkr - напреднал
moimoimoi написа:
ако може една снимка на електрическото табло че да видим какъв предпазител изключваш че изчезва "тока" който мериш
Прикачен файл:
Sich-min.jpg
[/img] Заповядай!
moimoimoi - майстор
и кой номер предпазител като изключиш спира тока в банята

а въобще свали ли елтехника дето си извикал капака на таблото да прегледа връзките на нулата и земното
DMN - майстор
Хм...30 киловата проточен бойлер викаш, че имаш...ми че това на 230V са около 130 ампера, на 380V са около 79 ампера. Де такъв предпазител на твоето табло :? . То верно Германия, ама...
Колеги, придържайте се към условието на задачата(първият пост в темата).
Последна промяна от DMN на пон яну 02, 2017 11:05 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
таблото е много старо .....между 20 и 30 години
надали земното и нулата са разделени- отделна нула и отделно земно
вероятно са обединени и има лоши връзки в таблото, т.е. нужна е профилактика поне

ако на автора на темата не му е проблем , да свали капака на таблото и пак да направи една снимка
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Ток навсякъде!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: