• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kamenkr - напреднал
moimoimoi написа:
а часовника за какво е?
часовника би трябвало да пуска и спира през някакъв интервал от време това дето ти бръмчи/контактор му се казва/
Защото има уред за запазване на енергията, но според мен не бръмчи от него, а от 6-8. Може ли с обикновен Фазомер да се мери 380 волта ток?
DMN - майстор
Това са твои снимки, не мои, открийте разликите:
Прикачен файл:
Sich 2-min.jpg
Sich 2-min.jpg (35.52 KиБ) Видяна 1536 пъти
Прикачен файл:
Sich-min.jpg
Sich-min.jpg (25.75 KиБ) Видяна 1536 пъти
valentino76bs - майстор
Напълно са еднакви!Не се заблуждавай! И тука проблема се реши точно с втория пост!
hidrazin - майстор
Какво толкова има за гадаене? Просто някой трябва да прочете ама пък и някой не е направил снимката като хората.
На вратичката на таблото се виждат надписите кой бАшон за какво е.
Вижда се част от надписа боядисан жълто на 12-та позиция - Durc....
От там вече може да се гадае че бойлера е захранен с бАшони 12,24 и 36 дето са по 32А.
На бАшон 10 се вижда част от надписа Lich..... - това си е бАшона за осветление.
Башон номер 1 е сложен с главата надолу и с маркер е отбелязано къде е включено и изключено.
"пт устройството на гнезда 6-8" е трифазен контактор 4х20А доколкото виждам - надпис Schal... предполагам.
Предполагам че той управлява (или е управлявал) бойлера с помощта на таймера (позиции 2-3-4).
Инсталацията е трипроводна но няма ДТЗ, няма дявол ... Сините и ЖЗ са обединени на шината долу.
На шината горе няма никакви кабели или поне аз не виждам.
:partyman:
P.S. Нищо ти няма на инсталацията. За твое упокоение погледни зад снопа шарени жици долу.
Там се намира шината която обединява нулата и защитния.
Тоя дето е правил таблото педантично е маркирал със син маркер всеки стегнат болт.
Все пак провери дали всички са стегнати. Ноооо.... ако някой не беше стегнат, щеше да има кабел със затопена изолация.
А аз отивам за още пуканки - предполагам комедията продължава? :lol:
DMN - майстор
valentino76bs написа:
И тука проблема се реши точно с втория пост!
Колкото и да не ми се вярваше, май обяснението е в този пост:
MASTER написа:
Но в случая, съдейки по обясненията в темата не става дума за електрически проблем, а за психиатричен, и то спешен.
valentino76bs - майстор
Айдееее и луд го изкарахте човека!
kamenkr написа:
Докато се къпах установих, че ме удря лек ток.
Може и да има нещо но така как точно да го установи човека! То някой път на място се забатачва работата пък камоли от разстояние да му се реши проблема! Като не може един друг ще му реши проблема ,ако ли няма проблем ще му обясни за какво иде реч.Тея евро за ко му ги дава само за гости ли?
Hoвoceлckи - майстор
Ако можеш покажи как е свързването на жиците в бойлера. Постарай се със снимката - направи повече като се стараеш да не трепераш (най-добре се подпри на нещо) прегледай ги и качи най-четливата.
Как усещаш биенето на ток? По пръстите, по кожичката при ноктите? При самото къпане, под душа или докосвайки нещо метално?
PCL82 - майстор
Понеже съм учил електротехника в Германия и знам как стоят нещата там, да кажа следното:
Всеки наемодател щом започне да отдава жилище под наем е длъжен да го приведе към действащите технически норми "Stand der Technik". Това задължително включва трипроводна инсталация с ДТЗ на всички кръгове с контакти и шина за изравняване на потенциалите: Potentialausgleichschiene (PAS) https://www.google.com/search?q=potenti ... AQ_AUIBygC

Главната трябва да е в мазето при техническото помещение Hausanschlußraum. В банята трябва да има второстепенна шина, която свързва ваната, отоплението, земното на контакта до мивката и др. метални части.
kamenkr - напреднал
Добро утро, братя българи! Нека да продължим комедията с нови сили.
P.S. Нищо ти няма на инсталацията. За твое упокоение погледни зад снопа шарени жици долу.
Там се намира шината която обединява нулата и защитния.
Тоя дето е правил таблото педантично е маркирал със син маркер всеки стегнат болт.
Ще погледна. Но това не решава проблема от къде идва тока. Мога да направя снимка на листа с гнездата.
Може и да има нещо но така как точно да го установи човека! То някой път на място се забатачва работата пък камоли от разстояние да му се реши проблема! Като не може един друг ще му реши проблема ,ако ли няма проблем ще му обясни за какво иде реч.Тея евро за ко му ги дава само за гости ли?
За урок по немски му ги дадох, друго нищо. Как може да няма проблем, като във водата в канала има 11.2 волта напрежение. На всички останали места, включително кухня, коридор, хол (където няма паркет) има ток 3-4 волта.
kamenkr - напреднал
Hoвoceлckи написа:
Ако можеш покажи как е свързването на жиците в бойлера. Постарай се със снимката - направи повече като се стараеш да не трепераш (най-добре се подпри на нещо) прегледай ги и качи най-четливата.
Как усещаш биенето на ток? По пръстите, по кожичката при ноктите? При самото къпане, под душа или докосвайки нещо метално?

Искаш да кажеш да жиците от таблото или на самия бойлер? Ще се постарая много. Биенето на ток го усещам когато съм бос във банята и се допра до душа или стойката за душа. Усещам го по рани на ръцете където имам.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Ток навсякъде!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: