Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Анди, направи снимки на свързването от котела и ги пусни тук, моля те. Мисля си, че само със смяна на трипътния ще тръгне по-добре.
6osi6 - майстор
andy_forresite написа:
Малко биоритми:
За не подскача така в тези температури можеш да го ограничиш до 9 kW.
Продаде ли котела?
filmatoplo - майстор
И двата съвета ще подобрят положението,при мен връщащата вода е с 5 гр разлика от изхода .
plastkomfort - специалист
Анди ако искаш може да направим бартер.
Ще ти дам моя виадрус с горелка IVG s40 + температурен мониторинг.
andy_forresite - майстор
Не съм го продал. Все пак снимката е от 8:30 тази сутрин. Има си дата и час в горното разположено в лявата част поле.
Бартер приемам в три варианта:

1. В брой.
2. Кеш.
3. Става и на ръка.

Комшията над мен се е погрижил да ми осигури термомостове. Изградил е тонове бетон под формата на колони за гараж, стилажи и навеси за моя северен дувар. Има да си обличам във фибран, да завивам, да правя завранкулки и понеже е майстор, ще трябва да му платя да си шпаклова понеже той ще го гледа от там. Ще си направи вид и ще му платя, супер. Едната колона на портата му е на 2 см от мазилката на къщата ми. Значи ли това, че като си плащам за изолацията отвън, ще трябва да му купя и колони плюс нова порта :lol: Тъкмо я е боядисал. Няма да му хареса, ама то и скоро няма да стане ...
Вярно ли е че 3 см вътрешно стиропор намаляват топлозагубите през стените приблизително два пъти? На северните стени може да налепя вътрешна 3-5 см, но за останалото си държа на външна. За таваните, които са гредоред/рогозка, съм намислил дървена скара, паропропускливо фолио с такер, 10-20 см вата или 10 см стиропор от стабилизирания. Облепване на сглобките, водонепропускливо фолио и ОСБ отгоре. Някой да има представа от коефициента на топлопреминаване през рогозка? Това го нема по белите книги :)
kalin72 - майстор
Анди, 1 снимка замества 10 000 думи...та в тоя ред на мисли, моля те, снимай, снимай, снимай, всичко снимай....надявам се положението не е толкова зле, колкото звучи...
plastkomfort - специалист
Нали искаше друг котел затова ти предлагам моя който е изпитан в боя.
kalin72 - майстор
plastkomfort написа:
Нали искаше друг котел затова ти предлагам моя който е изпитан в боя.
Хехе, ама при Анди проблема не е котела :mrgreen:
andy_forresite - майстор
А едно видео замества всички снимки. По-късно ще ти пратя линк да погледнеш.
След свързването на котела на тимон и при вида на котелното му, ъпсурт да показвам каква съм я сътворил с е тес две уеви ръце. Две водещи сили ме вдъхновиха да го направя така. Едната е да е просто. По-просто от гъбена чорба. Втората да е евтино. И третата, която си остава между нас двамата и има-няма още пестийн човека е, че аз толкова си мога :-D
fox_vt - майстор
За много години на всички :drinkers: .

Гледам и не вярвам на ушите си какви ги плещите пак :? .Лазаре синко някакъв друг език знаеш ли ,че очевидно или не разбираш бг текст или не може да осмислиш какво значи,или се правиш на глупав.Хич и не ми се сърди за последното :razz: Къде ми лафиш пак за термостатния вентил,да след 45 градуса пуска към радиаторите И какво от това?Важна е зададената температура на котела.Как ще накараш твоя котел да работи за една стая,никак,ще гасиш горелката със стайния.Алоууу гара каспичан с твоя 2 киловата нагревател за запалка едно твое палене помпата на торча цял ден ще върти.Отново ще дам пример със пустите климатици-стар модел=конвенционален,работи он/офф като достигне температура в стаята и гаси,ама гаси всичко като тъпото грейко и компресора и вътрешния вентилатор и чака.Кво чака да дойде някой да му каже че е студено,знаеш ли като няма циркулация на въздуха кога точно датчика ще разберече стаята е истинала,когато и грейкото разбере,демек никога.Втори модел климатик=инверторен,като доближи температура намалява оборотите на компресора и мощноста и при достигане на Т го гаси но без да спира вътрешния вентилатор,той никога не спира ама на никого не му пука защото това е комфорт.Никой не му пука че ще изгори някой ват повече това е машина за комфорт.И да стария модел вече не се произвеждат тъй като са твърде неефективни що ли щото лазар от каракольово е на мнение че това не струва,да ама много хляб има да изядете докато проумеете какво е технология.
При твоя идеал със 100% термоглави какво се получава - изключат всички термоглави, няма нужда да гори котела, но помпата си работи (пез бойлер или някоя лира), водата изстива по тръбите и котелът работи цял ден за да покрива тези загуби по тръбите - това ли ти е идеала за управление? Много ниски изисквания.
Мислиш ли че са ниски изискванията [-X .Когато затворят всички термоглави водата циркулира през бойлера тъй като той е отворена точка.Когато и той се напълни мощноста се намалява и евентуално се гаси,но тези загуби по тръбите лазаре не са загуби щото топлината пак ти е в къщата,това не ти е топлофикация :prayer: Ти като спреш котела и помпата тръбите ти стоят топли и хич не изстиват нали :lol: :lol: :lol: Във случая бойлера се ползва като буфер откъдето при нужда да дойде топла вода при отваряне на термоглава някъде.
Аз не искам да плюя по Торча, както на някои им изглежда. Аз просто се бъзикам с някои хора, които го изкарват космическо постижение :) . Не казвам, че е лош, просто с нищо не е по-добър например от Даконера, от Вартерланд, от Бисолид, от пелетната система на Бош и други такива комбинации. Всички тези имат триходов топлообменник подобен или имитиращ стария добър Дакон, т.е. топлобменника е добър, без да е нищо особено.
Никой не е казал че е по добър от горните котли,ние казахме и повтаряме че Торч е по добър от Грейко,няма дакон няма макон.Това че грейко горял калпави пелети,това че собствениците стържат лайна и помии от вътре и бухат като хамали>Извинете господа вие някакво скъпо кюмбе ли си имате или нещо комфотно?Щото и кюмбето гори калпави пелети нагари и лайна бол,мъкнене на чували яко и то гасне направо мечта.Шоши пусни един филм за кюмбето бро :shock: :shock:
fox, изпуснал си една запетайка още в началото :? Торч не се ли продава със съответните 30 мощности. Направите го с една и радиаторите да изключват с термоглави.
шоши ето ти запетайки ,,,,,,, резервни да си имаш да слагаш там където трябва :goodman: Да го направим като грейко с една степен и термоглави ли?Ххахах та нали затова грейко не може да работи само с термоглави.

kalin72
Анди, тая кардиограма изобщо не е хубава, ама ти си знаеш...или е направена за парлама на харесващите червенко и шаренко, или котела ти изобщо не работи както трябва.
Тази кардиограма разчиташ ли я изобщо.Виждам че виждаш синята и червената линия,то всички само нея гледате.Забележи че има и жълта линия за връщашата вода която е адски стабилна,щото нали много дискусия че схемата на торч е грешна но вентила си работи както се вижда.След това забележи че има една ивица по нагоре леко червеникава полупрозрачна,започва от 54 до 58 градуса.Това е толеранса на котела който той трябва да държи 4 градуса и тъй като зададената е по средата то толеранса е +/- 2 градуса което за котел е излишно точно.Ся някой ще каже излязла е доста пъти от толеранса,така е трудно се удържат термоглави който не е пробвал той не знае.И на последно място по средата на ивицата с пунктирана черта е най незабележимото нещо в историята на торч на тази тема на темата в грейко и изобщо нещото което всички които усилено се опитват да оплюят.Та тази тънка чертица е зададената температура на котела,това което той трябва да даде това за което е създаден и заради което стои във шибаната маза.И там най невинно пише ЗАДАДЕНА 56-СРЕДНА55,9 ГРАДУСА.И ако някой си спомня математика за първи клас 56-55,9=0,1 градус =D> Наясно ли сте че толкова е точноста на медицинския термометър.Ама как да сте наясно то аз нали съм политик само пиша глупости.И така за заключение специално на Анди и графиката му котела работи перфектно колкото е поискал толкова е дал.Ако пак не може да се стопли то котела не е виновен.

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: